مجتبی جلیل زاده روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان مراغه اظهار داشت: به جهت تامین آب شرب مجبور به کاهش آب کشاورزی هستیم اما این به آن معنا نیست که امنیت غذایی و کشاورزی را به خطر بیاندازیم.
وی بیان کرد: جلوگیری از تعییر کاربری اراضی از سوی جهاد کشاورزی، صرفهجویی در مصرف آب شرب و فرهنگسازی از جمله مواردی است که در این روزها برای حفاظت منابع آب شهرستان مراغه بسیار ضروری و مهم است.
جلیل زاده اعلام کرد: میزان بارش در آذربایجانشرقی امسال ۱۹ درصد نسبت به میانگین پایین است و متاسفانه بارشها چند روز اخیر هم منجر به روان آب نشده است.
وی ادامه داد: همچنین میزان روان آب در سطح استان ۵۵ درصد کاهش یافته است.
جلیل زاده با اشاره به اینکه در برخی از سدهای استان ذخیره آب ۴۰ درصد کاهش داشته است، افزود: سدعلویان در مجموع ۶۰ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که در حال حاضر میزان آب این سد ۳۷ میلیون مترمکعب( ۵۷ درصد) است.
معاون استاندارآذربایجانشرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و حفر چاههای غیرمجاز در طول سال ها صورت گرفته و متاسفانه مسئولان وقت تعلل و کمکاری کردهاند و شاهد وضعیت فعلی آب در شهرستان هستیم.
داود اسدیان اعلام کرد: طبق آمارهای رسمی هفت هزار حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان وجود دارد و با توجه به آمارهای غیررسمی این آمار تا ۱۰ هزار حلقه چاه برآورد شده است.
وی اظهار کرد: شاهد توسعه باغات و تغییر کاربری در روستاهای شهرستان هستیم و در برخی از روستاها تپهها با شیب بسیار تند تبدیل به باغ شدهاند.
فرماندار مراغه با اشاره به اینکه متاسفانه هر سال شاهد وضعیت بحرانیتر آب هستیم، خاطرنشان کرد: مدیریت منابع آب با همکاری تمام دستگاههای، مردم و فرهنگسازی امکانپذیر است و نیاز به تدبیر و اقدامات علمی و عملی هستیم.
مدیر امور آب مراغه نیز در این جلسه گفت: در سال آبی جاری از مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون ۲۲۰ میلیمتر بارش داشتیم که در اردیبهشت ماه ۱۳ میلیمتر بوده است.
عبدالله فرمانی افزود: همچنین میزان بارش امسال نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۱۰ درصد و نسبت به دراز مدت ۲۸ درصد کاهش یافته است.
وی این را هم گفت که امسال پوشش برفی مناسب در حوزه اصلی نداشتیم.
فرمانی ادامه داد: در شهرستان مراغه به تعداد ۳ هزار و ۶۰۰ چاه در ۵۰ سال گذشته مجوز داده شده و در ۱۰ سال اخیر یکهزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.
وی اضافه کرد: ۴۰ درصد برداشت آب های زیرزمینی شهرستان از طریق چاههای غیرمجاز بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه نیز در این جلسه اعلام کرد: در چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان از سامانههای نوین آبیاری وتحت فشار استفاده میشود.
اسماعیل کریمیاصل اظهار کرد: بیش از ۵۰ و ۶۰ درصد آبی که در بخش کشاورزی مصرف می شود از سوی چاههای غیرمجاز بوده و باید در این خصوص در سطح کلان چاره اندیشی شود.
وی تاکید کرد: ۲۳ هزار هکتار سطح باغات شهرستان است که بیش از ۶۰ درصد از این باغات به صورت غیرمجاز احداث شدهاند و به صورت غیرمجاز از آب استفاده میکنند.
به گزارش ایرنا، در پی کمبود آب در مراغه فرماندار شهرستان به همراه مسئولان دستگاههای متولی هفته گذشته از سدعلویان بازدید کردند و امروز نیز در این راستا جلسه شورای حفاظت منابع آب مراغه برگزار شد.
نظر شما