دانشگاه آزاد مراغه در مسیر پیشرفت‌ علمی، پژوهشی و فناوری

مراغه- ایرنا- دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نه بر اساس ادعاهای مسئولان یا دانشجویانش بلکه بر مبنای ارزیابی‌های مختلف در مسیر پیشرفت علمی و پژوهشی قرار دارد و شاید همین روند روبه رشد یکی از عوامل پذیرش یکهزار دانشجوی جدید طی مهر سال جاری در این واحد باشد.

گفت‌وگوی خبرنگار ایرنا با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه طی روز چهارشنبه و در آستانه سالروز تاسیس این دانشگاه، نتیجه ۳۷ سال تلاش و فراز و نشیب این واحد را پیش‌رو قرار می‌دهد و از پیشرفت‌های علمی، پژوهشی و فناوریهای اخیر آن پرده برمی‌دارد.

این پیشرفت‌ها در زمینه‌های مختلفی چون ارزیابی‌های سازمانی، طرح‌های دانش‌بنیان و فناورانه، مهارت‌افزایی و توجه به ظرفیت‌های محلی قابل بررسی است؛ موضوعی که معاون وزیر علوم و فناوری نیز طی سفر سال گذشته خود به آن تاکید و بیان کرده بود که «دانشگاه‌های مراغه باید پاسخی برای ظرفیت‌های این شهرستان از جمله عنوان «بهشت دیرینه‌شناسان» داشته باشند» و دانشگاه آزاد اسلامی مراغه طی خرداد سال جاری با برگزاری پانزدهمین همایش انجمن دیرینه‌شناسی کشور و عرضه خدمات مختلف، به این ظرفیت بی‌بدیل شهرستان نیز توجه داشته است.

«بابک پورقهرمانی»، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در مورد ارزیابی‌های اخیر سازمانی می‌گوید: اخیرا دانشگاه نسبت به سال قبل ۲ امتیاز ارتقاء یافت و امتیازش از ۱۴ به ۱۲ رسید؛ بر همین اساس در زمان حاضر بعد از تبریز به لحاظ آموزشی، علمی، پژوهشی و فرهنگی دومین دانشگاه آذربایجان‌شرقی است.

وی عوامل متعددی را در ارتقای دانشگاه دخیل می‌داند و ادامه می‌دهد: امسال پذیرش دانشجو در این دانشگاه هم نسبت به دو سه سال گذشته و در شرایط مشابه افزایش داشت و بیش از یکهزار دانشجوی جدید جذب شد.

«پورقهرمانی» با ابراز خرسندی از افزایش ۲۰ درصدی تعداد دانشجویان این واحد نسبت به سال قبل، بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در ۹ رشته دکتری، ۴۰ رشته کارشناسی ارشد، ۴۷ رشته کارشناسی و ۴۰ رشته کاردانی تحصیل می‌کنند و امسال ظرفیت بیشتر رشته‌ها در تحصیلات تکمیلی تکمیل شد.

از مهارت‌آموزی تا ایجاد رشته‌های مهارت‌محور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه ادامه داد: اکنون حدود سه‌هزار دانشجو در این واحد تحصیل می‌کنند و ایجاد رشته‌های مهارتی و دانشکده مهارتی که توسعه مهارت‌محوری دانشجویان را دنبال خواهد کرد، در دستور کار قرار دارد.

«پورقهرمانی» اضافه کرد: در عین حال طرح پویش به عنوان یکی از برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی در این واحد هم در حال اجراست تا دانشجویان علاقه‌مندان به کسب مهارت در کنار آموزش و از طریق انعقادتفاهم‌نامه میان دانشگاه و مراکز صنعتی، وارد عرصه کار و تلاش شوند.

افزایش تعداد دانش‌آموزان در مدارس سما

دانشگاه آزاد اسلامی مراغه هشت مدرسه سما در مقاطع مختلف دارد که به گفته رئیس دانشگاه خوشبختانه امسال تعداد دانش‌آموزان آن از ۹۵۰ نفر به یکهزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافت.

به گفته «پورقهرمانی»، رویکرد مدارس نیز به ویژه در مقطع متوسطه مهارت‌آموزی است تا دانش‌آموز در کنار تحصیل، یکی از مهارت‌های شغلی را هم فرا بگیرند.  

نشریه مطالعات حقوقی فضازی مجازی با ۲ شماره درجه  A گرفت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه می‌گوید: نشریه علمی مطالعات حقوقی فضای مجازی که از بهار ۱۴۰۱ به صورت فصلی در این واحد دانشگاهی منتشر شد، طبق ارزیابی شهریورماه ۸۲ امتیاز و درجه A دریافت کرد و شماره سوم آن زیر چاپ قرار دارد.

به گفته «پورقهرمانی» این نشریه تخصصی نخستین نشریه علمی در زمینه حقوق فضای مجازی کشور به شمار می‌رود و ابراز امیدواری می‌کند طی مدت زمانی کوتاه در همه پایگاه‌های علمی بین‌الملل نمایه شود.

وی افزود: نشریه علمی عمران سازه این دانشگاه نیز طی ارزیابی‌های شهریور ماه امسال امتیاز A+ کسب کرد تا یکی دیگر از مزیت‌های نسبی این دانشگاه در رشته عمران به جامعه علمی کشور معرفی شود.

تعداد طرح‌ها در نمایشگاه ربع‌رشیدی سه برابر شد

دهمین نمایشگاه تخصصی نوآوری و فناوری ربع‌رشیدی ایران از دوم تا ششم آبان ماه جاری در تبریز در حال برگزاری است و به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تعداد طرح‌های عرضه‌شده دانشگاه در این نمایشگاه حدود سه برابر سال گذشته بوده و به ۲۳ طرح رسیده که دو مورد از آنها از مدارس سمای شهرستان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه: دو طرح از دانش‌آموزان مدارس سما نیز در نمایشگاه ربع‌رشیدی ایران در حال معرفی است «پورقهرمانی» ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه با ۲۳ طرح در این نمایشگاه حاضر شده و افزایش تعداد طرح‌ها حاصل فعالیت سرای محصولات فراسودمند کشاورزی، مرکز رشد دانشگاه و آزمایشگاه‌های مرکزی عمران و صنایع غذایی است.

وی نسبت به جلب حمایت و تجاری‌سازی این طرح‌ها با مشارکت سرمایه‌گذاران ابراز امیدواری کرد و اظهارداشت: تولید کنسانتره سیب فراسودمند با استفاده از گیاه «استویا» و سبوس برنج، تولید پاستیل و نوشابه‌های فراسودمند با ریز جلبک «اسپیرولینا پلاتنسیس»، سبک‌سازی مصالح و تکنولوژی‌های نوین در صنعت ساختمان و پرورش گوسفند چندقلوزا از جمله این طرح‌هاست.

وی با بیان اینکه پرورش گوسفند چندقلوزا از دو سال قبل در مجتمع کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه آغاز شد، بیان کرد: اگر این گوسفند به تولید انبوه برسد، منشا خیر و برکت برای دامداران منطقه خواهد بود.

گیاهان دارویی مراغه به زودی با همین برند عرضه می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه بیان کرد: تولید گیاهان دارویی این شهرستان از سال گذشته در مجتمع کشاورزی دانشگاه آغاز شده و به زودی محصولات آن با برند مراغه به بازار عرضه می‌شود.

وی همچنین به تولید گل‌های زینتی با مشارکت بخش خصوصی نیز اشاره و بیان کرد: اکنون بیش از ۱۰۰ هزار اصله گل در مرحله فروش قرار دارد و شکوفایی برخی دیگر از ظرفیت‌های شهرستان نیز با مشارکت دانشگاهیان در دستور کار قرار گرفته است.

«پورقهرمانی» از برندسازی محصولات باغی مراغه همچون سیب به عنوان بخشی از برنامه‌های سرای نوآوری دانشگاه یاد کرد و افزود: اخیرا یک نمایشگاه یکروزه نیز با همین رویکرد برگزار شد.

به گفته وی واحدهای فناوری در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز فعال است و ۲ طرح تولید کیت آزمایشگاهی و گلخانه هوشمند این واحدها در مرحله تجاری‌سازی است و به زودی مواد شوینده تولیدی این واحدها وارد بازار می‌شود.

دانشگاه آزاد مراغه دو کلینیک علمی تخصصی دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه بیان کرد: این واحد دانشگاهی دو کلینیک علمی و تخصصی در زمینه‌های حسابداری و حقوق دارد که به متقاضیان خدمات عرضه می‌کند.

«پورقهرمانی» ادامه داد: علاوه بر آنها طی شهریور سال جاری نیز مجوز تاسیس برای مرکز تحقیقات حقوق اخذ شد که که دستاورد مهمی به شمار می‌رود زیرا می‌تواند خدمات علمی و پژوهشی برای کل کشور ارایه دهد و در عین حال اولین مرکز شمالغرب کشور با پنج گروه علمی شامل حقوق سایبری، سلامت بین‌الملل، تجارت بین‌الملل، حقوق شهروندی و حقوق شهرسازی است.

به گزارش ایرنا دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در پنجم آبانماه سال ۱۳۶۴ تاسیس شد و اکنون در رشته‌های عمران و حقوق دارای مزیت‌های نسبی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha