دیابتی شدن مازندرانی‌ها تحت الشعاع تغذیه نادرست

ساری - ایرنا - سرپرست بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به تاثیر مستقیم ابتلاء به بیماری دیابت و تغذیه گفت : انتخاب و پیروی از سبک تغذیه نادرست ،دلیل اصلی افزایش میزان مبتلایان به بیماری دیابت در مازندران است.

دکتر اکبر فاضل تبار ملکشاه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بین بیماری دیابت و تغذیه درست رابطه و وابستگی مستقیمی وجود دارد ،چرا که مصرف مواد غذایی پرکالری و بالا بودن تعداد دفعات مصرف این نوع مواد زمینه ساز ابتلا فرد به این بیماری می شود.

وی ادامه داد: رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان مناسب ترین رژیم غذایی برای جلوگیری از بیماری دیابت است که دور شدن افراد از این سبک غذایی باعث شده تا شاهد افزایش تعداد بیماران باشیم.

این دکتری تغذیه توضیح داد: استفاده از روغن زیتون ، گوشت سفید، سبزیجات،گیاهان، حبوبات و مغزها و استفاده محدود و کم گوشت قرمز به عنوان رژیم غذایی مدیترانه ای که در سر سفره مردم مازندران می بایست وجود داشته باشد تا عاملی برای جلوگیری از بیماری دیابت شود.

وی گفت: با وجود این که مازندران به عنوان استان برخودار و تولیدکننده انواع سبزیجات و گیاهان به شمار می رود اما رخت بربستن مصرف این نوع مواد غذایی از سفره مردم این منطقه باعث شده تا بخش قابل توجه رژیم غذایی مدیترانه ای محقق نشود .

به گفته دکتر فاضل تبار ملکشاه با وجود جایگاه این استان در تولید میوه و سبزی در کشور ، در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد مازندرانی ها در حد استاندارد توصیه شده از این محصولات تغذیه می کنند.

وی میزان توصیه شده مصرف میوه و سبزی برای هر نفر در شبانه روز را ۴۰۰ گرم اعلام کرد .
این پزشک متخصص تغذیه گفت : در حال حاضر میانگین کشوری مصرف این محصولات کمتر از یک چهارم میزان توصیه شده و حدود یکصد گرم است ، ولی شهروندان مازندرانی حتی به این میزان هم مصرف سبزی و میوه ندارند.

چنبره غذاهای غربی بر سلامت مردم مازندران

دکتر فاضل تبار ملکشاه اضافه کرد : در گذشته سبک زندگی و تغذیه مردم مازندران به رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت نزدیک بود، به طوریکه مردم در آن زمان به اندازه کافی و مورد نیاز سبزیجات وگیاهان مصرف می کردند.

وی گفت:اما با گذشت زمان و انس گرفتن مردم مازندران با سبک زندگی غربی با شیوه های مرسوم و متداول سالم گذشته فاصله گرفتند و این باعث شد تا شاهد آن باشیم از رژیم تغذیه ای نامناسب پیروی کنند.

به گفته سرپرست بهبود تغذیه  دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،غذاهای پرچرب به همراه گوشت قرمز فراوان از جمله ویژگی های سبک تغذیه غربی است که اثرات و تبعات آن افزایش آمار بیماران دیابتی است .

وی توصیه کرد: مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت زیر نظر پزشک متخصص تغذیه شرایط و وضعیت تغذیه ای خود را برنامه ریزی کنند تا براساس جنس و سن هر فرد مقدار غذا ، زمان و دفعات تغذیه هر فرد مشخص شود تا به یکباره حجم بالایی کالری وارد بدن نشود.

براساس نتایج تحقیقات اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مردم مازندران رتبه نخست ابتلابه بیماری دیابت را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha