سد تنگ سرخ برای کهگیلویه و بویراحمد منافع چندگانه دارد

یاسوج- ایرنا- کارشناس سازه های آبی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد که به بررسی اطلاعات مربوط به احداث سد تنگ سرخ پرداخته است گفت: سد در حال ساخت تنگ سرخ، سیلاب های فصل بارش تنگ تیزاب را کنترل می کند و استفاده از ذخیره این آب، منافع زیست محیطی، صنعتی، کشاورزی و آشامیدنی برای استان دارد.

افشین دوستی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سد در مواقع پر آبی تنگ تیزاب که از سمت استان فارس به کهگیلویه و بویراحمد می آید در واقع کنترل سیلاب های آن فصل را بر عهده می گیرد.

وی اظهار داشت: چنانچه کنترل سیلاب صورت گیرد استان در مواقع کم آبی که بیشتر در فصل تابستان در بویراحمد اتفاق می افتد و رودخانه بشار کم آب می شود می تواند در جهت رفع مشکلات زیست محیطی و مسائل پایین دست آن به کار گرفته شود.

وی افزود: این تفکر که هر گونه سدی با محیط زیست منافات دارد اشتباه است و سدهایی وجود دارند که صرفا اهداف زیست محیطی دارند.

کارشناس ارشد سازه های آبی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سد تنگ سرخ با مطالعاتی که به طور دقیق روی آن انجام شده پس از احداث نه تنها مشکلی از لحاظ زیست محیطی در پایین دست ایجاد نخواهد کرد بلکه با کنترل هدایت شده آب تخصیص آن در اهداف سد دیده شده و مشخص شده چه زمانی آب رها شود.

دوستی تاکید کرد: این سد به بهترین شکل در جهت اهداف زیست محیطی پایین دست موثر است و این آب تنها در مواقع سیلابی ذخیره می شود و موقع پر آبی رودخانه است.

وی ادامه داد: سد آب را ذخیره و در مواقعی که رودخانه کم آب است آن آب را رها سازی می کند.

کارشناس ارشد سازه های آبی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این سد آب شرب یاسوج را تامین می کند و اهداف زیست محیطی بسیار خوبی دارد و بخشی از این آب هم در اهداف سد دیده شده است.

دوستی تصریح کرد: بخشی از آب سد برای شرب شیراز در نظر گرفته شده که با توجه به اینکه کل آبی که پشت سد قرار می گیرد از استان فارس می آید و محل احداث سد نقطه مرزی استان کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شده کارشناسی شده و جزو اهداف این سد است.

با اینکه کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد از میزان منابع آب کشور را در اختیار دارد اما در تابستان های گرم ، برخی شهر های کهگیلویه و بویراحمد همچون یاسوج مرکز آن به کم آبی و قطعی آب رو به رو می شوند و پیش بینی شده با احداث این سد این مشکل رفع شود و کشاورزان نیز شاهد رونق هر چه بیشتر کشت و کارشان در اراضی بویراحمد و شهرستان های اطراف باشند.

 با توجه جدی دولت و مجلس طی یکسال گذشته این طرح حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و این روند با سرعت ادامه دارد.

عملیات اجرایی سد تنگ سرخ از سال ۹۰ با حضور مجید نامجو وزیر وقت نیرو آغاز شد.

ساختگاه سد مخزنی تنگ سرخ در ۳۵ کیلومتری یاسوج و بر روی رودخانه بشار واقع شده است.

در نیمه دوم سال ۹۶، مراحل ساخت سد به صورت تعاملی با پیمانکار، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و با کارفرمایی آب منطقه ای استان آغاز شد.

سد تنگ سرخ از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن ۱۲۵ میلیون مترمکعبی و حجم تنظیم سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.

حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه و بویراحمد ۹هزار ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که یک هزار ۷۰ میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می شود و ۹۰ درصد آن از استان خارج می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha