نماینده مجلس: نبود صنایع تبدیلی مهمترین چالش تولید در شهرستان اهر است

تبریز- ایرنا- نماینده مردم شهرستان های اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی منطقه در زمینه کشاورزی و دامداری گفت: نبود صنایع تبدیلی موجب هدر رفت بخشی از تولیدات و زیان بهره برداران شهرستان می‌شود.

به گزارش ایرنا، احمد محرم زاده روز دوشنبه در جلسه سرمایه گذاری شهرستان اهر اظهار کرد: تولیدات شهرستان به صورت سنتی است و اگر کارگاه ها و کارخانه های کوچک صنایع تبدیلی ایجاد شود در کنار ارزش افزوده باعث اشتغال بیشتر هم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود ظرفیت های شهرستان اهر در حوزه گردشگری، آن گونه که باید و شاید از این ظرفیت ها در راستای توسعه گردشگری و اشتغال زایی استفاده نشده است و فقط در زمینه آب درمانی سرمایه گذاری شده است.

نماینده مردم شهرستان های اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به وجود معادن مختلف و به خصوص معادن مس در شهرستان اهر گفت: اگر معادن موجود فعال و صنایع جانبی ایجاد شود نقش به سزایی در اشتغال‌ زایی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه برای سرمایه گذاری واحدهای تولیدی در استان آذربایجان شرقی با کمبود برق و گاز روبرو هستیم، اظهار کرد: در استان های هم تراز ۱۸ پست برق در شهرک های صنعتی وجود دارد، اما در آذربایجان شرقی فقط پنج پست برق داریم و اگر کسی بخواهد سرمایه گذاری کند در تأمین برق و گاز کمبود خواهیم داشت.

وی افزود: با توجه به اینکه ۸۰ درصد درخواست ها در شهرستان اهر مربوط به اشتغال است، باید از ظرفیت های موجود شهرستان در حوزه های معدنی، گردشگری و کشاورزی در راستای تولید که منجر به اشتغال می شود استفاده کرد.

نایب رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌ شرقی با انتقاد از عدم همکاری ادارات و بانک های شهرستان اهر در حمایت از سرمایه گذاری گفت: متأسفانه به جای اینکه ادارات و بانک ها در صدور مجوزهای لازم و پرداخت تسهیلات برای سرمایه گذاری همکاری کنند، با سنگ اندازی باعث می شوند سرمایه گذاران رغبتی برای سرمایه گذاری در شهرستان اهر نداشته باشند.

وی همچنین خواستار ساماندهی کارخانه های تولیدی راکد و نیمه فعال شهرستان اهر در بخش های صنعتی و کشاورزی شد.

محرم زاده با بیان اینکه شهرک صنعتی شهرستان اهر از لحاظ واگذاری زمین برای سرمایه گذاری پر است، ایجاد شهرک صنعتی جدید را ضروری دانست.

سرمایه گذاری در ۲۵ طرح بزرگ و کوچک گردشگری توسط بخش خصوصی در اهر

فرماندار شهرستان اهر نیز در این جلسه از سرمایه گذاری در ۲۵ طرح بزرگ و کوچک گردشگری توسط بخش خصوصی خبر داد.

ابوالفضل غنی زاده با اشاره به تشکیل شورای عالی سرمایه گذاری در شهرستان اهر گفت: با تشکیل این شورا، ظرفیت های شهرستان در یک دفترچه چاپ و در اختیار سرمایه گذران قرار خواهد گرفت و همچنین خدمات مشاوره ای در حوزه سرمایه گذاری توسط این شورا انجام خواهد شد.

وی افزود: در راستای جذب سرمایه گذار و همچنین دعوت از اهری های علاقه مند به توسعه و سرمایه گذاری در شهرستان اهر، سامانه ای طراحی خواهد شد تا از این طریق با سرمایه گذاران ارتباط بر قرار شود.

فرماندار شهرستان اهر گفت: شهرستان اهر با دارا بودن بزرگ ترین میدان دواب در کشور، صنایع تبدیلی دامی و لبنیاتی ندارد و به جای اینکه از این ظرفیت ها در خود منطقه در راستای ارزش افزوده استفاده شود، واسطه گران سود می برند.

وی گفت: در راستای حمایت از بخش صنعت و معدن و پیگیری خواسته ها و مشکلات، خانه صنعت و معدن شهرستان اهر راه اندازی می شود.

سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در اهر

حسن باقرپور رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اهر نیز در این جلسه از سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی با پیش بینی اشتغال ۵۰۰ نفر در این شهرستان خبر داد.

علی نجفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر نیز گفت: اگر ۹۹ درصد آب مورد نیاز سرمایه گذاری در بخش کشاورزی شهرستان اهر تأمین شود مشکلی در جهت جذب سرمایه گذاری نخواهیم داشت.

شهردار اهر نیز در این جلسه گفت: در جهت تسهیل در امور مربوط به سرمایه گذاری، راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری شهرستان اهر لازم است.

محمد باقر خانی گفت: زمینه های سرمایه گذاری در شهرستان اهر باید متناسب با ظرفیت های موجود باشد و به موضوع مصرف آب در طرح ها توجه شود چرا که امکان تامین آب برخی طرح ها وجود ندارد.

مدیر امور آب شهرستان اهر نیز احداث سد کچری رود برای تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و همچنین احداث سد ایثار برای تأمین آب صنایع و اراضی کشاورزی را لازم دانست.

ابراهیم محمدی آیدینلو گفت: در زمینه حمایت از سرمایه گذاری تاکنون مجوز تأمین آب از چاه ها و یا از طریق تانکر برای طرح های بزرگ و کوچک در بخش های کشاورزی صادر شده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اهر نیز در این جلسه گفت: در شهرستان اهر ۲۸ محدوده معدنی و ۱۵ محدوده اکتشافی وجود دارد.

مهدی شکری گفت: اگر معادن موجود شهرستان اهر به بهره برداری برسد، زمینه اشتغال بیشتری فراهم خواهد شد.

شهرستان اهر در جنوب غربی تبریز و در منطقه ارسباران واقع شده است و کشاورزی و دامداری مهمترین فعالیت های اقتصادی و تولیدی منطقه می‌باشد در کنار آن زنبورداری، فرش‌بافی، ورنی‌بافی، جاجیم‌بافی، گلیم‌بافی در روستاها و در بین عشایر شهرستان رواج دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha