اجرای همه سطوح «پزشکی خانواده» از ابتدای دی ماه در کشور آغاز شده است

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجرای «پزشکی خانواده» را مهمترین برنامه این وزارتخانه در کشور معرفی کرد و افزود: در این دولت نیز این برنامه از ابتدای دی در همه سطوح ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر آغاز شده است.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، بهرام عین‌اللهی روز یکشنبه در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران، با بیان اینکه «پزشکی خانواده» از برنامه به کارنامه تبدیل می‌شود، گفت: پزشکی خانواده از سال ۸۲ در سطح یک در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار جمعیت شروع و به طور آزمایشی در دو استان فارس و مازندران اجرایی شده است.

وی اظهار داشت: اتصال سطوح یک تا سه نظام ارجاع جای کار دارد که باید با تلاش معاونان بهداشت و مدیران حوزه درمان، به طور کامل عملیاتی شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه رایگان شدن ارجاع در سطوح دو و سه در برنامه پزشکی خانواده منوط به تصمیم دولت است، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم با اجرای کامل برنامه، یک کانال قدرتمند از پزشکی خانواده ایجاد کنیم که هر کس وارد این کانال شد از مزایای آن بهره ببرد. مانند طرح دارویار که هرکس با نسخه الکترونیک به داروخانه مراجعه کند می‌تواند از مزایای بیمه ای طرح بهره‌مند شود.

عین‌اللهی ادامه داد: اکنون در مرحله اجرایی برنامه در تمام سطوح در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به سر می‌بریم، پیشنهادهای لازم برای اختصاص اعتبارات کافی جهت اجرای سراسری برنامه از طرف وزارت بهداشت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است و اگر این اعتبارات تامین شود از اردیبهشت ۱۴۰۲ قادر به اجرای سراسری برنامه در تمام کشور خواهیم بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهمیت تقویت شبکه بهداشت را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه بهداشت در واکسیناسیون کرونا بهترین امتحان را پس داد و اکنون نیز باید با انجام جلسات مختلف و ایجاد کارگروه‌های تخصصی نسبت به اجرای برنامه پزشکی خانواده آمادگی لازم را در خانه ها، پایگاه ها و مراکز بهداشتی کشور فراهم آورد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه زیرساخت‌های لازم برای اجرای سراسری برنامه پزشکی خانواده که همانا بیمه سراسری مردم و اجرای نسخه الکترونیک بود با بیمه ۶ میلیون ایرانی و افزایش نسخه نویسی الکترونیک از ۱۰ به ۹۰ درصد در کشور، ایجاد شده است و با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت شاهد اجرای کشوری برنامه پزشکی خانواده خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده طرحی سلامت‌محور و مبتنی بر پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها به شمار می‌رود و آموزش و پیشگیری اولویت اصلی اجرای طرح برای کاهش هزینه‌های بخش درمان است.

طرح پزشک خانواده، فقط موضوع درمان نیست، هر پزشک خانواده سه هزار نفر را تحت کنترل خود دارد. حضور در طرح پزشک خانواده کاملا داوطلبانه بوده و اجباری ندارد.

اجرای برنامه پزشک خانواده حدود ۱۷ سال قبل در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت آغاز شد و در مناطق شهری در ۲ استان فارس و مازندران نیز از حدود ۱۰ سال پیش تحت پوشش قرار گرفتند.

همچنین برای اجرای کامل برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، استقرار نوبت‌دهی الکترونیک بین همه سطوح و مدیریت نوبت‌دهی در کلینیک‌های ویژه، پیگیری اتصال سامانه‌های موجود و داده‌های پاراکلینیک سطوح یک و دو و سه (نظارت بر ثبت اطلاعات داشبورد نظام ارجاع)، نظارت بر نحوه اجرای برنامه و کمیت و کیفیت بازخورد بیماران ارجاعی از سطح یک توسط مراکز سطح دوم و سوم تحت پوشش دانشگاه باید صورت گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha