محمد امیدفر، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این بازه زمانی شهرهای باخرز و فریمان هر ۲ از استان خراسان رضوی به ترتیب با دمای منفی ۲۸.۵ و ۲۶.۵ درجه سانتی گراد در رتبه های اول و سوم سردترین شهرهای کشور بودند.
وی با بیان اینکه دمای هوای سراب نسبت به روز گذشته تغییری نکرده است، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته جلفا با دمای مثبت پنج درجه سانتی گراد به عنوان گرمترین شهر استان ثبت شده است.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در این بازه زمانی دمای تبریز در سردترین زمان به منفی ۹ درجه سانتی گراد و در گرمترین زمان به منفی سه درجه زیر صفر رسید و دمای فعلی آن ( ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه) منفی ۹ درجه سانتی گراد است.
امیدفر، با اشاره به ادامه برودت هوا تا فردا جمعه در استان، ادامه داد: از اوایل روز شنبه هفته آینده با خروج توده هوای سرد سیبری از جو استان، دمای هوا به صورت نسبی روند صعودی به خود خواهد گرفت و با افزایش حدود پنج درجه ای به دمای نرمال یک هفته گذشته خود بازمی گردد.
وی با بیان اینکه به علت برودت هوا در روزهای آینده، لغزندگی و اختلال در تردد وسایل نقلیه در جاده ها به ویژه مناطق کوهستانی دور از انتظار نیست از رانندگان و مسافران خواست از انجام سفرهای غیرضروری خودداری کرده و در صورت ضرورت خودرو خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنند و پوشاک زمستانی به همراه داشته باشند.
به گزارش ایرنا، بارش برف طی روزهای گذشته در این استان و برودت حاصل از آن موجب بسته شدن راه ارتباطی ۱۰ درصد از روستاهای واقع در مناطق کوهستانی شهرستانهای هشترود، بستان آباد، چاراویماق، سراب، مراغه و اهر و تعطیلی یا غیرحضوری شدن مدارس در برخی شهرهای استان شده بود.
تداوم برودت هوا موجب شد به منظور لزوم مدیریت بهینه مصرف انرژی، کلیه ادارات آذربایجان شرقی در روز پنجشنبه ۲۲ دی به صورت دورکاری و مراکز آموزشی به صورت غیرحضوری فعالیت کنند و روز شنبه ۲۴ دی نیز فعالیت کلیه ادارات و مراکز آموزشی از ساعت ۹ صبح آغاز شود.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
نظر شما