لقمان قربانی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا بیان داشت: از ۲۵ اسفند پارسال تا پایان دیروز شنبه پنج فروردین امسال در مجموع حدود ۱۷ هزار نفر مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبههای طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی مراوهتپه واقع در منتهی الیه شمال شرق استان گلستان دیدن کردند.
وی اضافه کرد: حضور در عرصههای طبیعی مراوهتپه با ۹ هزار گردشگر و پس از آن حضور ۷ هزار نفری در آرامگاه و مجموعه گردشگری مختومقلی فراغی به ترتیب بیشترین فراوانی مسافران و گردشگران نوروزی در این شهرستان بوده است.
قربانی ادامه داد: از مجموع مسافران و گردشگرانی که در نیمه نخست تعطیلات نوروزی امسال به مراوهتپه سفر کردند، ۸۶۷ نفر در مراکز و اماکن پیش بینی شده برای اسکان آنها شامل واحدهای بوم گردی روستایی، مدارس، مهمانسرای ادارات و نهادها و اقامتگاههای موقت (چادر مسافرتی و کانکس) اقامت کردند.
به گفته وی، هم اکنون چهار واحد بوم گردی هر کدام با ظرفیت چهار اتاق، یک خانه مسافر با ظرفیت ۲ اتاق و چهار آموزشگاه و خوابگاه شبانه روزی هر کدام با چند اتاق مجهز به لوازم زندگی و امکانات مورد نیاز در ۲ شهر مراوهتپه و گلیداغ پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار چشمه عباساری در دامنه رشته کوه سونگی داغی بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای آق توقای در ۴۰ کیلومتری غرب مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان منتقل و در جوار آرامگاه پدرش دولت محمد آزادی به خاک سپرده شد.
آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدر بزرگوار وی "دولت محمد آزادی" در ۳۰ کیلومتری غرب مراوهتپه و در مسیر جاده این شهر به داشلی برون گنبدکاووس و در روستای "آق توقای" واقع است و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر که یک مجموعه گردشگری با امکانات زیربنایی مانند جاده آسفالت، آب و برق، سکوهای اتراق و استراحت، نمازخانه و سرویس بهداشتی است، حضور مییابند.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن که در بین دیگر اقوام ایران زمین و دیگر ملل جهان نیز بلند آوازه شده، دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان شعر او نیز تاکنون به چند زبان دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
شهرستان مراوهتپه ۳ هزار و ۶۰ کیلومتر مربع وسعت و حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت ساکن در ۲ نقطه شهری و ۱۰۸ روستا دارد و زیباییهای فصل بهار به همراه اماکن تاریخی و فرهنگی متعدد، این دیار را به مقصدی جذاب برای طبیعتگردان و تاریخ دوستان تبدیل کرده است.
تماشای مراتعی با چشمانداز بیپایان، آلاچیقهای ترکمنی، سیاه چادرهای عشایر کُرد و گلههای شتر و گوسفند، گوشهای از تصاویر رویاگونه مراوهتپه است.
همچنین وجود برخی اماکن تاریخی در مراوهتپه از جمله "آرامگاه مدرسه تاریخی علوم دینی کریم ایشان، آرامگاه ابوالقاسم جرجانی و آل خان بابا، تپههای باستانی و مهمتر از همه آرامگاه شاعر و عارف شهیر ترکمن "مختومقلی فراغی" و طبیعت زیبای اطراف این بناهای تاریخی میتواند ساعاتی مفرح و خاطراتی شیرین را برای مسافران و گردشگران نوروزی به این شهرستان رقم بزند.
رودخانه اترک، آبشارهای بالی قایه، شارلوق، گوندر و دامدامی، چشمه ساوه، قیزلر قلعه، دشتهای شقایق، منطقه بالقی بابا، امام چشمه، حاجی داغ و سونگی داغ، جنگلهای پسته، انار، انجیر و زرشک وحشی از مهمترین جاذبههای طبیعی شهرستان مراوهتپه به شمار میروند که تماشای این مناظر طبیعی میتواند ساعاتی مفرح را برای مسافران و خانواده آنان فراهم کند.
همچنین در کنار جاذبههای طبیعی و ابنیه تاریخی مراوهتپه، رویش انواع گیاهان دارویی خودرو در مراتع و دشتهای این شهرستان در فصل بهار، مزارع سرسبز گندم و جو و نیز گلهای زرد رنگ مزارع دانه روغنی کلزا، طراوات و زیبایی خاصی به این شهرستان مرزی داده است.
دیدن برخی صنایع دستی و هنر انگشتان مردمان این دیار بهخصوص بانوان هنرمند مراوهتپه و جامعه عشایری آن مانند قالی ترکمن، نمد، گلیمبافی و پوستین دوزی که در قالب نمایشگاه صنایع دستی برپا شده و همراه با طبخ انواع غذاها، نان و شیرینی سنتی قوم ترکمن میتواند برای مسافران مفرح باشد.
عشایر مرزنشین و طبیعت مراوهتپه میزبان مسافران نوروزی
نظر شما