تحقق وعده دولت؛ پایان پنج سال رکود کارخانه ماشین سازی گچساران

یاسوج- ایرنا- احیای واحدهای تولیدی از ابزارهای تحقق رشد اقتصادی است که این مهم به عنوان یکی از سرفصل‌های کاری دولت مورد توجه ویژه قرار گرفته و نتایج خوبی را در استان های مختلف به ویژه کهگیلویه و بویراحمد داشته و اکنون تحقق این واقعیت با احیای کارخانه ماشین سازی گچساران مشهود است و این کارخانه پس از پنج سال رکود پا به عرصه جدیدی از تولید گذاشت.

به گزارش ایرنا، شاید احیای یک واحد تولیدی که چند سال خاک می خورد و کارگران آن امید خود را برای کار و تولید از دست داده اند عجیب و سخت به نظر برسد ولی با این حال سیاست دولت سیزدهم چیز دیگری بوده و به کمک تولید آمده و با حمایت از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی پیگیر رفع مشکلات واحدهای تولیدی است و با برنامه‌ریزی و تامین زیرساخت‌ ها و حمایت از کسب‌ و کارها و بنگاه‌ های کوچک به تولید کنندگان دلگرمی می دهد.

کارخانه ماشین سازی گچساران با ظرفیت ۱۸ هزار تن قطعه فلزی در سال، از توانایی بالایی در بخش صنعتی برخوردار است.تامین قطعات مورد نیاز شرکت بهره برداری نفت وگاز، پتروشیمی گچساران ، دهدشت و استان های همجوار از اهداف راه اندازی این کارخانه بوده است.

این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع در قالب سالن تولید، انبار و ساختمان اداری در شهرک صنعتی گچساران ساخته شده و با داشتن چهار شعبه در کشور که ماشین سازی پارس یکی از آنهاست ، سال ۸۷ به بهره برداری رسیده است.

این کارخانه به دلیل نداشتن بازار فروش، بدهی انباشته و معارض تاکنون چند بار مهر و موم شده و کارگران بسیاری از کار بیکار شده اند.

کارخانه ماشین سازی پارس گچساران زیرمجموعه شستا وابسته به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است و اکنون این واحد تولیدی ماشین سازی گچساران پس از تعطیلی چند ساله به مدار تولید برگشته است.

تحقق وعده دولت؛ پایان پنج سال رکود کارخانه ماشین سازی گچساران

احیا و بازگشایی کارخانه ماشین سازی گچساران

کارخانه ماشین سازی گچساران پس از حدود پنج سال رکود پس ار سفر نخست رئیس جمهور به استان در مهر ماه سال گذشته، با حمایت‌های دولت و پیگیری های فعالان اقتصادی به صحنه تولید بازگشته است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مصوبات سفر مهرماه 1400رئیس جمهور به این استان مربوط به ماشین سازی گچساران است که اینک کارخانه فعال شده است.

سید احسان عسکری تاکید کرد: کارخانه قطعات ماشین سازی این شهرستان از مهمترین واحدهای تولیدی است که در گچساران به چرخه تولید بازگشته است و تعداد اشتغال زایی کارخانه تا حدود ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم نوسان دارد و با توجه به سفارشات کارخانه، اشتغالزایی آن بصورت پروژه ای است.

وی ادامه داد: کارخانه ماشین سازی گچساران با ظرفیت ۱۸ هزار تن قطعه فلزی در سال،از توانایی بالایی در بخش صنعتی برخوردار است.

ظرفیت اشتغال مستقیم این کارخانه را می توان تا ۴۰۰ نفر افزایش داد

رئیس کارخانه ماشین سازی گچساران گفت: این کارخانه چهار شعبه در کشور دارد که ماشین سازی پارس یکی از آنهاست که سال ۸۷ به بهره برداری رسیده است.

علی نیرومند با بیان اینکه در این کارخانه ۱۱۸ نفر به صورت مستقیم فعالیت می کنند، افزود: در صورت تامین زیرساخت های لازم در این کارخانه می توان اشتغالزایی آن را به ۴۰۰ نفر افزایش داد.

وی عنوان کرد: تاکنون در این کارخانه ۴۰هزار تن سازه فلزی تولید و روانه بازار شده است.

رئیس کارخانه ماشین سازی گچساران ابراز داشت: این کارخانه به دلیل بدهی انباشته و معارض تاکنون چند بار مهر و موم شده بود که مجددا با حمایت مسئولان دوباره شاهد احیای آن هستیم .

تحقق وعده دولت؛ پایان پنج سال رکود کارخانه ماشین سازی گچساران

۹۶ واحد راکد صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد

مدیرکل سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۲۰ واحد صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۹۶ واحد صنعتی آن راکد هستند.

کریم روزبهان افزود: از این تعداد ۳۶ فقره واحد صنعتی راکد قابلیت احیا دارند و امسال بخشی از این واحدهای راکد در برنامه احیا قرار می گیرند.

وی ادامه داد: سال گذشته تعهد استان برای احیای واحدهای راکد ۲۶ فقره بوده که ۲۷ واحد صنعتی احیا شده است.

مدیرکل سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کهگیلویه و بویراحمد، عمده ترین مشکل واحدهای صنعتی استان را کمبود نقدینگی و نیاز آن ها به تزریق منابع مالی عنوان کرد.

روزبهان در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸، ابراز کرد: این اعتبار هنوز به سیستم بانکی اعلام نشده است.

احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد رویکرد حوزه اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تعطیلی واحدها زیبنده استان نیست، گفت: سیاست بخش اقتصادی احیای واحدهای راکد است.

عسکری افزود: حال شهرک‌های صنعتی استان خوب نیست و در راستای احیای واحدهای راکد و رفع مشکلات واحدهای تولیدی برنامه بازدید از شهرک‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی ابراز کرد: در سیاست حوزه اقتصادی واحدهایی که فعال هستند باید فعال‌تر و واحدهای راکد باید به چرخه تولید بازگردند.

عسکری در خصوص عمده مشکل واحدهای تولیدی استان، تصریح کرد: مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی متنوع است به همین دلیل نمی‌توان یک نسخه خاص برای همه واحدها تجویز کرد برخی از واحدها مدت زیادی تعطیل بوده به همین دلیل خطوط تولید فرسوده و مستهلک و کارخانه از چرخه تولید خارج شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برخی از واحدهایی تولیدی فعال هستند اما نتوانستند بازاریابی خوبی در سطوح مختلف داشته باشند که متناسب با مشکلات موجود راه‌حل ارائه می‌دهیم.

به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ۲۷ واحد صنعتی راکد در سال گذشته به چرخه تولید برگشته اند و احیای مجدد کارخانه قند یاسوج به نمایندگی از این ۲۷ کارخانه کوچک و بزرگ دیگر که وارد مدار تولید گشته اند به عنوان یکی از طرحهای افتتاحی در سفر دور دوم رئیس جمهور افتتاح می شود.

در سال های اخیر تلاش های زیادی برای احیای واحدهای راکد صورت گرفته است اما همچنان واحدهای صنعتی بسیاری تعطیل هستند.

تعطیلی این واحدها در حالی است که میلیاردها تومان از منابع مالی این کشور صرف راه اندازی آنها شده است اما به دلایل گوناگونی در سال های گذشته، این سرمایه گذاری ها راکد شده بود.

از آنجا که صنعت بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید است سرمایه گذاران این حوزه انتظار حمایت و همراهی مسئولان را دارند و پیشنهاد می شود فرصتی به سرمایه گذار داده شود تا بتواند موارد خواسته شده را اجرایی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha