جبرئیل رمضانی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل فرسودگی شبکه آب در اردبیل ۳۰ تا ۳۵ درصد آب شهر اردبیل هدر میرود که ضروری است دستگاههای مسئول استان برای علاج بخشی آن برنامه ریزی کنند.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح شبکه و جلوگیری از هدررفت آب در شبکه آبرسانی اردبیل گفت: با نوسازی این شبکه و جلوگیری از هدررفت آب و همچنین تکمیل طرحهای آبرسانی در دست اجرا بخشی از مشکلات آب در اردبیل برطرف شود.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای اردبیل احداث مخزن ذخیره در سد یامچی اردبیل را یکی از رویکردهای اصلی شرکت آب منطقه ای برای تامین آب پایدار اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۱۰۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب در اردبیل وجود دارد که این میزان آب تا ۱۲۰ هزار متر مکعب قابلیت ارتقا دارد.
رمضانی اضافه کرد: برای تأمین آب آشامیدنی اردبیل تا افق ۱۴۲۵ حداقل به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال منابع نیاز است تا بتوان آب مورد نیاز شهروندان اردبیل را به صورت پایدار تامین کرد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای طرح های انتقال آب برای حل مشکل کمبود آب آشامیدنی اردبیل گفت: با توجه به ظرفیت محدود منابع آب نسبت به تمرکز جمعیت و ظرفیت پایین تصفیه در مرکز استان باید به دنبال انتقال آب برای برطرف شدن کمبود آب در اردبیل باشیم.
احداث تصفیه خانه آرسنیک زدایی امسال آغاز میشود
معاون طرح و توسعه آب منطقه ای اردبیل همچنین از احداث تصفیهخانه آرسنیکزدایی اردبیل خبر داد و گفت: این طرح با انتخاب پیمانکار در سال جاری با چهار هزار میلیارد ریال اعتبار و با ظرفیت ۵۰۰ لیتر بر ثانیه در دستور کار است و عملیات اجرایی آن به زودی شروع میشود.
رمضانی در ادامه گفت: پیگیری تکمیل طرح پایاب خداآفرین و اخذ ردیف اجرایی برای مرمت و بهسازی شبکه مغان، تکمیل سدها و شبکههای در حال احداث و آغاز عملیات اجرایی چند سد در استان جزو برنامههای اولویتدار شرکت آب منطقه ای اردبیل در این بخش است.
به گزارش ایرنا حوضه آبریز یامچی به عنوان اصلیترین منبع تامین آب آشامیدنی شهر اردبیل در وسعت حدود ۷۲۵ کیلومترمربع دارای پنج سرشاخه لای چای، نیرچای، امام چای، مشتقین چای و جوراب چای است که پس از به هم پیوستن این آبراههها در محل ساختگاه سد یامچی، رودخانه بالیخلی چای را تشکیل میدهند.
این سرشاخهها و انشعابات از ارتفاعات کوه سبلان سرچشمه گرفته و در امتداد و جهت غرب به شرق استان و با عبور از مرکز شهر اردبیل به رودخانه قرهسو میپیوندد.
تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل احداث شده است.
نظر شما