خراسان شمالی امسال با تنش آبی مواجه است

بجنورد-ایرنا- نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی گفت: آمارها بیانگر کاهش بی سابقه بارندگی در خراسان شمالی است و از اکنون باید کارگروه ویژه مقابله با تنش آبی در استان فعال شود.

به گزارش ایرنا، محمد وحیدی روز پنجشنبه در شورای اداری شهرستان بجنورد اظهار کرد: فصل گرم تابستان نزدیک است و احتمال می رود که خشکسالی بیش از سال های دیگر بر این خطه تاثیرگذار باشد و از هم اکنون باید برای کنترل چالش های این پدیده برنامه ریزی شود.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو دستوراتی را در این خصوص به استان ها ابلاغ کرده است که برای شهرستان بجنورد ۵۰ کیلومتر لوله انتقال آب باید نصب شود لیست روستاهای خارج از مجتمع های آبرسانی نیز آماده و برای آبرسانی بازنگری می شود.

نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این امر موجب می شود تا ۷۰ درصد اعتبارات از قرارگاه بسیج و ۳۰ درصد آن از محل اعتبارات استانی تامین شود که به عبارتی ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار جذب خواهیم کرد.

وحیدی در ادامه افزود: روکش راه های برخی از روستاهای این شهرستان که حدود ۱۵ سال بدون آسفالت است وارد فاز اجرایی شده و تا پایان امسال تکمیل می شود.

زخم خشکسالی بر تن تفتیده خراسان شمالی

استان خراسان شمالی از لحاظ جغرافیایی در منطقه معتدل کوهستانی واقع است که میانگین باران سالانه آن حدود ۲۴۰ میلمتر می رسد و حدود ۳۴۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد با تولید افزون بر یک میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی است و ۸۲ هزار نفر بهره برداری بخش کشاورزی این استان محسوب می شوند.

تغییر اقلیم و برداشت آب از سفره‌ها و آبخوان‌های زیرزمینی باعث شده است که هشت دشت از مجموع ۱۱ دشت استان در وضعیت نامناسبی از نظر ذخائر آبی قرار گیرد و به همین دلیل هرگونه توسعه بهره‌برداری و برداشت جدید در آنها به منظور تعادل بخشی به منابع آبی ممنوع شده است.

خشکسالی خراسان شمالی نه تنها باعث ایجاد تنش آبی در حدود ۳۰۰ روستا و چند شهر ایجاد کرد که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها را نیز کاهش داد به طوری که نیمی از مزارع کشاورزی این خطه شمال کشور را نیز خشکاند و هشت دشت از ۱۱ دشت این استان نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفتند و با تداوم این روند احتمال قطعی آب نیز در کنار خاموشی برق در استان به عنوان راهکار دم دستی تکرار خواهد شد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha