به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این طرح در بخش سده شهرستان اقلید در سطح بیش از ۲۵۰ هکتار با میزان اعتبار دولتی یکصد میلیارد ریال، بزرگترین طرح آبیاری نوین استان در سال جاری است.
استان فارس همواره به عنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور محسوب میشود که در تولید بسیاری از محصولات رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده و سهم زیادی در امنیت غذایی مردم دارد.
وسعت اراضی مستعد کشاورزی استان فارس یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است و بیش از یک میلیون هکتار نیز اراضی دیم و کشت آبی است.
تا کنون بیش از ۳۲۱ هزار هکتار از اراضی کشت آبی استان تحت پوشش سیستمهای آبیاری نوین آمدهاند.
سیستمهای آبیاری نوین شامل آبیاری بارانی و قطرهای است که از جمله مزایای استفاده از این سیستمها میتوان به افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطرهای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی، عدم تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاک ها و کشت ها در فصول مختلف زراعی و تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه اشاره کرد.
افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان و امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها از دیگر مزایای آبیاری نوین است.
همچنین آبیاری نوین مزایایی از جمله وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها، سهولت در انجام عملیات زراعی، به حداقل رسیدن تبخیر سطحی در آبیاری قطره ای، جلوگیری از خارج شدن آب از محوطه ریشه، عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه گیاه اصلی، افزایش کیفی و کمی محصول و عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد بدلیل ثابت بودن اجزای سیستم دارد.
به گزارش ایرنا، در ادامه سفر هیات دولت به شهرستانهای استان فارس با حضور محمد دهقان معاون حقوقی رییس جمهور طرح مجتمع گلخانه ای ۵۰ هکتاری دودج آباد فسا به بهره برداری رسید.
این طرح یکی از طرح های مهم تولیدی در حوزه محصولات کشاورزی است که با توجه به صدور مجوز پایانه صادراتی ، این مجموعه می تواند نقش مهمی در فرآیند تولید و صادرات محصولات کشاورزی فارس ایفا کند.
اعتبار این طرح چهار هزارو 260 میلیارد ریال است که با بهره برداری زمینه اشتغال برای ۱۷۳ نفر به صورت مستقیم و ۱۲۸ نفر به صورت غیر مستقیم فراهم شد.
این مجتمع شامل گلخانه ، سورتینگ و سردخانه می باشد .
ترویج کشت گلخانهای در استانی که سال ها با خشکسالی و کمبود آب دست و پنجه نرم کرده تدبیر حکیمانهای است که هم به نفع کشاورز است که درآمد بیشتری کسب کند و هم منجر به حفظ منابع آبی استان و کاهش مصرف آب میشود.
تا سال ۱۴۰۰ در فارس تنها ۶۰۷ هکتار گلخانه ایجاد شده بود، اما طی 2 سال اخیر عملیات اجرایی بیش از هزار و ۴۰۰ هکتار گلخانه جدید در این استان شتاب خوبی داشته و بخش زیادی از این واحدها به بهره برداری نیز رسیده است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و هیات دولت در دومین دور از سفر استانی خود روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری (بیستم و بیست و یکم مهرماه) میهمان مردم استان فارس خواهد بود.
افتتاح پروژه آزادراه شیراز – اصفهان، بهره برداری از خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز، شرکت در مراسم یادروز حافظ، دیدار با جمعی از هنرمندان، شرکت در آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها، دیدار با جمعی از نخبگان، بازدید از کارخانه آی.تی.آی، واگذاری ۱۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن، خود مالک، بافت فرسوده و روستایی، سخنرانی عمومی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان حوادث تروریستی در شاهچراغ (ع)، شرکت در جلسه شورای برنامه ریزی و دیدار با فعالان اقتصادی از جمله برنامههای سفر دو روزه رئیس جمهور به استان فارس است.
نظر شما