جعفر جوادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: سامانههای آبیاری نوین شامل آبیاری قطرهای، بارانی و کم فشار میشود و به خصوص در شرایط کنونی خشکسالی و اقلیمی خطه خراسان رضوی بسیار لازم و موثر در مدیریت مصرف آب و نیز کشاورزی اصولی است.
وی با بیان این که طی سال گذشته چهار هزار و ۳۷۶ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر پوشش این سامانه قرار گرفته است اضافه کرد: از ابتدای اجرای طرح سیستم های آبیاری تحت فشار از سال ۱۳۷۱ تا کنون ۱۹۶ هزار و ۲۴۳ هکتار از زمینهای کشاورزی این استان زیر پوشش این سامانه قرار گرفته است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اجرای سامانه های نوین آبیاری نه تنها موجب افزایش بهره وری منابع آب و خاک می شود بلکه با جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستائیان به حاشیه شهرها تاثیری مثبت در مسایل اجتماعی و زیست محیطی به جا میگذارد.
جوادی افزود: افزایش بهره وری از ۲ منبع ارزشمند آب و خاک با ارتقای بازده آبیاری قابل تحقق است و در این راستا ۲ برنامه اصلی شامل توسعه و اجرای سامانه های نوین آبیاری و عملیات انتقال آب با لوله و نیز اجرای عملیات آب و خاک در سطح مزارع در دستور کار مدیریتهای آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
او اضافه کرد: در مجموع ۳۹۰ هزار هکتار زمین مستعد برای اجرای شیوه های نوین آبیاری در خراسان رضوی وجود دارد.
نظر شما