مدیران فرهنگی خراسان جنوبی به وزیر چه گفتند؟

بیرجند - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: یکی از مسائل مورد توجه ما که سالیان گذشته کمتر به آن توجه شده، عقب ماندگی پروژه‌های عمرانی فرهنگی هنری در استان بوده که نگاه دولت سیزدهم به این حوزه مثبت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی فرخنده روز جمعه در جلسه هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی استان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفتر استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: از دی ماه سال ۱۳۹۹ تا مرداد ۱۴۰۱ جلسه شورای فرهنگ عمومی استان نداشتیم که از سال گذشته با هدایت‌های نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و تدابیر استاندار فعال شد و یکی از مصوبات این بود که مجموعه دستگاه‌های فرهنگی استان نشست هم‌افزایی برگزار کنند و به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت.

وی بیان کرد: مصوب شد این جلسه هر ۲ ماه به صورت چرخشی در یکی از دستگاهای فرهنگی استان به منظور بررسی رویدادهای فرهنگی و هم‌افزایی برگزار می‌شود که یکی از نمونه‌های آن بزرگداشت هفته فرهنگی خراسان جنوبی است و امشب اختتامیه آن در فرهنگسرای شهر بیرجند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در ادامه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در ۲ سال اخیر گفت: سند تحول فرهنگی استان با کمک نخبگان و فرهیختگان مرتبط با این حوزه و تاکید بر ماموریت‌های چهارگانه در حوزه گفتمان‌سازی، توانمندسازی، توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر (سودمندسازی) تدوین شده است.

وی با اشاره به برگزاری جشن‌های دختران انقلاب، جشن ازدواج آسان، توجه به تقویت جشن‌های بومی با استفاده از ظرفیت هنرمندان استان عنوان کرد: برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان و شهرستان‌ها و شهرهایی که نهاد امامت جمعه در آنها فعال است از سیاست‌های کاری ما بوده است.

فرخنده برگزاری نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، هفته فرهنگی، تهیه و تدوین طرح جامع جهاد تبیین، نشست‌های تبیین، دوره توانمندسازی تبیین‌گران استان، نشست جهاد تبیین ویژه دهه هشتادی‌ها، برپایی موزه عبرت خراسان جنوبی، میزبانی از نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین را بخشی از عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ذکر کرد.

وی گفت: مباحث مرتبط با بزرگداشت مفاخر، جهاد تبیین، اسراف و تجمل‌گرایی، تبلیغات محیطی و شهری در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار گرفته و خروجی‌های خوبی به دنبال داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی افزود: در حوزه توانمندسازی نیازمند برگزاری دوره‌های آموزش مرتبط با فرهنگ بوده‌ایم و رویدادهای خوبی در حوزه شعر، هنری و قرآنی شکل گرفت.

وی با اشاره به اینکه برپایی موکب ماه، یادواره شهدای رسانه و طرح جامع آموزش قرآن انجام شد گفت: دوره قرآنی طرح بشری در خراسان جنوبی با حضور هزار و ۲۰۰ نفر برگزار شد و آموزش‌های هنر رایگان در مناطق مرزی رقم خورد که زیرکوه به عنوان شهرستان برتر در سطح کشور انتخاب شد.

فرخنده به برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی و جشنواره نماز اول وقت اشاره کرد و گفت: استفاده از گروه‌های اندیشه‌ورز در برنامه‌ریزی‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که در بخش‌های مختلف مدنظر قرار دادیم و هشت بخش تخصصی را برنامه‌ریزی کردیم که به اقتضای نیاز در طول سال از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم.

وی بیان کرد: در حوزه سودمندسازی سند تحول فرهنگی استان نیز به برپایی نمایشگاه، جذب اعتبارات تبصره ۱۸ و تسهیلات قرض الحسنه توجه شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: ۸۴ باب کتابخانه در استان فعالیت دارد و در این مراکز بیش از ۶۰ هزار نفر عضو هستند.

محمود حاجی با بیان اینکه خراسان جنوبی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان دیار علم و ایمان نام گرفته است افزود: بیشترین کتاب هایی که در کتابخانه های استان امانت گرفته شده مربوط به حوزه های ادبیات، دین و کودک است.

وی بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون شاهد افزایش اعتبارات کتابخانه های استان از چهار میلیارد تومان به ۶۰ میلیارد تومان بوده ایم و در سطح استان ۲۲ پروژه کتابخانه داریم که این پروژه ها به اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل شدن نیاز دارند و برخی پروژه ها از سال ۹۲ شروع شده و هنوز به مرحله اتمام نرسیده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی گفت: یکی از آرزوهای مردم استان ساخت کتابخانه مرکزی در بیرجند است که قرار بود این اتفاق رقم بخورد و سال گذشته زمین آن را تملک کردیم و یک پروژه ملی است که نیاز به حمایت دارد تا شاهد کلنگ زنی آن باشیم.

وی با اشاره به اجرای طرح کتابخانه های کسب و کار محور گفت: در خراسان جنوبی با توجه به اینکه مردم به لحاط مالی کم برخوردار هستند امیدواریم کمکی به این موضوع برای تامین مواد اولیه دوره های آموزشی صورت گیرد.

حاجی ادامه داد: در بسیاری از روستاهای استان کتابخانه ها به پایگاه های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده اند و درخواست داریم تا به سینماهای محلی تبدیل شوند.

وی گفت: با توجه به کمبود خبرنگار درخواست داریم کتابداران ما به عنوان خبرنگاران حوزه فرهنگ معرفی شوند همچنین جای کتابخانه های سیار در استان خالی است که امیدواریم با راه اندازی این کتابخانه ها همه مردم از خدمات فرهنگی بهره مند شوند.

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی هم اظهار داشت: بنا به دستورات مقام معظم رهبری، حوزه های علمیه کشور در ۲ شورای عالی تقسیم شد و سه حوزه استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به صورت مجزا اداره می شوند لذا درخصوص تفاهم نامه ها با وزارتخانه این موضوع باید در نظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام علی رستمیانی با بیان اینکه در این برهه از زمان درگیر جنگ نرم پیچیده و ترکیبی هستیم افزود: یکی از نقاطی که می تواند به عنوان سرباز خانه وارد جنگ شود، حوزه های علمیه هستند.

وی گفت: حوزه های علمیه صاحب نیروی علمی و توانمند و دارای ظرفیت انقلابی هستند اما متاسفانه به علم روز رسانه و ابراز آن کمتر مجهز شده‌ایم لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستگاه متولی می‌تواند با آموزش های مسائل رسانه و تامین زیرساخت های سخت افزاری مورد نیاز در حوزه های علمیه کمک کننده باشد.

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی به تحصیل ۱۰ هزار طلبه در حوزه خراسان بزرگ اشاره کرد و گفت: این مجموعه ظرفیت خوبی است و از این تعداد ۲ هزار نفر در خراسان جنوبی هستند که می توانند از آموزش های رسانه ای بهره مند شوند و در خط مقدم فعالیت کنند.

وی افزود: با فراهم شدن زیرساخت های رسانه ای در حوزه های علمیه و فراهم شدن آموزش ها این ظرفیت در راستای جهاد تبیین به کار گرفته خواهد شد.

مدیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی هم در این نشست ضمن قدردانی از شخصیت‌های فرهنگی و پای کار دولت، گفت: مقام معظم رهبری از دولت سیزدهم خواستار بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور شدند چراکه بخش مهم آن توجه به ساختار فرهنگی کشور است.

حجت الاسلام حامد شاه‌بیکی افزود: در اغتشاشات پارسال، جشنواره فیلم فجر که نوعی تهدید به حساب می‌آمد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فرصت تبدیل شد.

وی با بیان اینکه ساختار برخی ادارات به ویژه در شهرستان ها ضعیف است گفت: غیر از ساختار اداری هم اگر طلبه ای مخصوص به عنوان مسئول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در ادارات شهرستان جذب شود می تواند با امام جمعه بیشتر ارتباط بگیرد و کارهای فرهنگی پیش برود.

مدیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت مرز گفت: از کشور افغانستان جمعیت زیادی به استان وارد می شوند که باید برنامه فرهنگی داشته باشیم چراکه فرصتی برای صدور انقلاب است.

همچنین دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان در این نشست با اشاره به اینکه خراسان جوبی استانی ولایتمدار و انقلابی است گفت: بعد از فرمان جهاد تبیین مقام معظم رهبری در قشرهای مختلف تبیین گری دنبال می شود و علاوه بر آن یک طرح اصلی در حوزه دانش آموزی با عنوان رواق در دستور کار داریم.

مجتبی حسین پور ادامه داد: این کار ابتکاری است و برای حدود ۸۰۰ دانش آموز فعالیت های تبیینی خواهیم داشت که زیر نظر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی مدیریت می شود و قرار است در شهرستان ها نیز اجرا شود.

وی گفت: هیچ بودجه و اعتباری برای این طرح پیش بینی نشده و آن را در قالب قرارگاه شهید آوینی ارسال کردیم که به جایی نرسیده است و نیاز به تامین اعتبار دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه برای بازدید و افتتاح چند طرح‌ همچنین حضور در برنامه‌های مختلف به مناسبت هفته فرهنگی خراسان جنوبی وارد بیرجند شد و در آغاز این سفر دو روزه از پروژه نیمه تمام تالار بزرگ شهر بیرجند که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۹۰ شروع شد و هفت درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بازدید کرد.

دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان حوزه قرآن و مسجد، بازدید از نمایشگاه هفته فرهنگی استان که از دهم آبان در فرهنگسرای شهر بیرجند برپا شد، حضور در مراسم اختتامیه هفته فرهنگی خراسان جنوبی، بازدید از موزه شهید رئوفی فرد و دیدار با خانواده این شهید گرانقدر از دیگر برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین روز سفرش به خراسان جنوبی است.

دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، افتتاح خانه فرهنگ بیرجند با ۲ هزار متر مربع زیربنا، بازدید از نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان استان و حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان از برنامه‌های اسماعیلی در دومین روز سفر به این استان اعلام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha