مرحله نخست مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی تبریز آبگیری شد

تبریز - ایرنا - مرحله نخست مخزن ۱۰۰ هزار متر مکعبی تبریز روز سه‌شنبه با حضور محمد اسلامی معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی آبگیری شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مخزن که از ۲ مخزن ۵۰ هزار متر مکعبی تشکیل شده در فاز نخست ۵۰ هزار متر مکعب آن آبگیر شده و فاز دوم آن نیز ظرف یک ماه آینده آبگیری خواهد شد.

این مخزن که در مرتفع‌ترین نقطه تبریز ساخته شده زیرساختی اساسی برای تامین آب این شهر و رفع تنش آبی آن به شمار می‌رود.

به گفته مسوولان آب منطقه‌ای و مجریان این طرح، عملیات سازه‌ای این مخازن تکمیل شده و بزرگ ترین مخزن شمال غرب است.

با بهره‌برداری کامل از این مخزن، ظرفیت مخازن تبریز به ۶۰۰ هزار متر مکعب می‌رسد.

ساخت این مخزن یکی از ضروریات تامین آب شرب تبریز و قرار بود ظرف چهار سال بهره برداری شود که با تلاش پیمانکار و مجری طرح در سه سال و زمانی که تبریز دچار تنش آبی شده بهره‌برداری شد.

هزینه اجرای این مخازن به همراه خط انتقال آن حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال اعلام شد.

اجرای طرح‌های آبی در تبریز یک اولویت ویژه است

استاندار آذربایجان شرقی در آیین بهره‌برداری از این مخزن با گرامیداش یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت، گفت: اجرای طرح‌های آبی در تبریز یک اولویت ویژه است و باید عقب ماندگی‌های این شهر در حوزه آب برطرف شود.

عابدین خرم با بیان اینکه منابع آبی تبریز کم شده و در مقابل مصرف آب نیز افزایش یافته است افزود: برای اینکه در بین مردم اطمینان خاطر ایجاد کنیم و تبریز را به آب پایدار برسانیم نیاز بود این پروژه با سرعت انجام شود.

وی اضافه کرد: زمانی که سد نهند از مدار خارج شد کاری که شاید پنج یا ۶ ماه طول می‌کشید ظرف یک ماه انجام و ۳۶ کیلومتر خط انتقال ایجاد شد، ضمن اینکه خط لوله جنوب به شمال تبریز وصل شد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اتصال و جایگزینی آب نهند ظرف یک ماه کاری جهادی بود اما همه باید بدانند که در کشور دچار عقبماندگی از نظر وضعیت شبکه‌ها هستیم که نیاز به نوسازی دارند و پرت آب در شبکه زیاد است.

عابدین خرم همچنین به سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به استان اشاره کرد و گفت: با توجه به دستور قبلی، سامانه پرتودهی بناب صبح امروز با حضور اسلامی افتتاح شد.

همچنین مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در جریان بهره‌برداری از مرحله نخست این مخزن به اهمیت آن اشاره کرد و گفت: با بهره‌برداری از این مخزن در واقع شرق تبریز به غرب وصل شد و استفاده از آب‌های زیرزمینی به حداقل خواهد رسید.

یوسف غفارزاده افزود: با اتصال آب زرین رود به این مخزن آب پایدار و گوارا در سراسر تبریز توزیع خواهد شد.

فرمانده قرارگاه منطقه عاشورا نیز در آیین بهره‌برداری از این مخزن گفت: مهندسانی که دیروز در پشت خاکریز برای دفاع از کشور جانفشانی می‌کردند امروز در سنگر دیگری مشغول انجام وظیفه هستند.

سردار جلیل بابازاده افزود: دشمن دیدن خنده‌های مردم ایران را ندارد از این رو باید به تعصی از شهدا و سید شهیدان با همه وجود برای زمین زدن استکبار و دشمن تلاش کرده و ارزش‌ها را حفظ کنیم.

آب شرب تبریز از سه منبع زرینه رود، سد نهند و چاه های اطراف این شهر تامین می شود و ظرفیت مخازن این شهر قبل از افتتاح مخزن صدهزار مترمکعبی حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha