موسی حسام روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره قطع همکاری با تعدادی از اساتید، اظهار داشت: سخنگوی وزارت علوم کامل در مورد اسامی این اساتید به ریز جزییات را گفتند. خیلی از نشریات متاسفانه انصاف را در جهت منافع سیاسی خود رعایت نمی کنند. از فهرست ۵۸ نفره اساتید، فقط ۹ نفر اخراج شدند که هفت نفر رکود علمی داشتند و دو نفر به خاطر استعلام های منفی مراجع ذیصلاح بود.
دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: نباید در این زمینه خیلی موضع تدافعی داشته باشیم. افرادی که هر کدام این صلاحیت ها را نداشته باشند بودنشان خطرات و عوارض بیشتری دارد تا نبودنشان. مثلا اگر فرد از لحاظ علمی توانمند باشد، اما صلاحیت عمومی نداشته باشند؛ همانطور که دیدیم برخی از این افراد لیدر اغتشاشات شدند. نباید مماشات کرد. اگر فردی از نظر علمی خیلی قوی است، اما واقعا صلاحیت عمومی را از دست می دهد، باید با او برخورد کرد.
عضو هیات علمی باید صلاحیت علمی و عمومی داشته باشد
وی گفت: عضو هیات علمی در ابتدای جذب و در مراحل مختلف باید هم صلاحیت علمی و هم صلاحیت عمومی داشته باشند و هر کدام از این صلاحیت ها را از دست بدهد، دیگر نمی تواند پست هیات علمی را داشته باشد، قطعا اخراج یا قراردادش باطل می شود.
وی ادامه داد: در استان خودمان خیلی از اساتید در فضای مجازی آزادانه نظر می دهند، انتقاد می کنند، مخالفت می کنند، برخی گاها فحاشی می کنند. ولی می بینیم نظام با رافت و با گذشت و مسامحه از کنار آن می گذرد، با این حال حتی یک مورد برخورد با اساتید در استان نداشته ایم.
حسام تصریح کرد: لذا این موضوع عمومیت ندارد. نشریات بی انصافی می کنند و مخالفان نظام هم همیشه از کاه کوه درست می کنند. واقعا برخورد قهرآمیز در دانشگاه ها با هر کسی که منتقد باشد، اصلا وجود خارجی ندارد.
افرادی که در مسیر دشمنان حرکت میکنند باید جوابگوی رفتار خود باشند
وی در خصوص رسانه هایی که این قطع همکاری ها را با مهاجرت نخبگان مرتبط می کنند، گفت: نخبه ای که قرار است در جهت خلاف منافع کشور حرکت کند، همان مهاجرت کند، بهتر است. نباید مماشات کنیم، نباید نهادها و مراکز خود را ذلیل کنیم. نهادهای مرتبط با دانشگاه باید خیلی زودتر و قاطع تر با اساتیدی که همراهی با اغتشاشات کردند، برخورد می کردند. اینها را باید محاکمه می کردند. آنها باید در مورد توییت هایی که عامل این همه تحریک دانشجویان شد، جوابگو باشند.
حسام افزود: نباید حالت انفعالی داشته باشیم، وزارت علوم نباید انفعالی عمل کند، با اعضای هیات علمی که نمک خوردند و نمکدان می شکنند و در دانشگاه ها با عنوان استاد دانشگاه در کشور اسلامی کار می کنند، ولی در جهت نقشه دشمنان حرکت می کنند، باید خیلی قاطع تر مقابله کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: فردی که صحبت در مورد اوست و یکی دو روزه که این بحث رسانه ای شده، کرسی بین المللی به او داده اند. اگر کمی دیگر با همین فرمان برود و در جهت اهداف کدخدا حرکت کند؛ احتمالا او را برنده جایزه نوبل می کنند. اعطای این کرسی به خاطر شایستگی نیست؛ چرا تا دیروز این کرسی را به او ندادند؟
وی با انتقاد از برخورد انفعالی در این زمینه افزود: هر کس بیشتر به روی نظام چنگ بیندازد، مخالفان نظام بیشتر حمایتش می کنند. نباید از این غوغایی که در رسانه ها ایجاد می شود، بترسیم و عقب بنشینیم.
دانشگاهها نباید به افراد فاقد صلاحیت جایگاه استادی بدهند
حسام در خصوص مطالبه اصلاح دانشگاه ها نیز اظهار داشت: از نظر حضرت امام خمینی (ره) و رهبری افرادی که شایستگی ندارند، نباید از آنها در دانشگاه ها استفاده شود. برخی نشان دادند در اغتشاشات افکار دانشجویی را تحریک کردند، لیدری کردند. توییت هایشان کاملا مجرمانه و تحریک کننده احساسات و افزودن ابهامات دانشجویان است دانشجویان را به مسیر معاندین هدایت کردن است. باید با اینها مقابله شود.
نظر شما