ارزش کالاهای صادراتی جویبار به بیش از ۱۵ میلیون دلار رسید

ساری - ایرنا - فرماندار جویبار از صادرات ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار کالا و محصولات کشاورزی از این شهرستان در سال جاری خبر داد.

کمال رستمعلی روز سه شنبه در گزارشی به خبرنگاران افزود: میزان صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی ازشهرستان جویبار به کشورهای ترکیه، روسیه، گرجستان، ترکمنستان و برخی کشورهای عربی امسال به ۱۵میلیون و۵۰۰ هزار دلار رسیده است.

وی ادامه داد :‌ این صادرات در بخش محصولات کشاورزی از طریق پایانه صادراتی و همچنین در بخش صنعت لوله وپروفیل و گرانول است.

فرماندار جویبار با اشاره به اینکه این شهرستان در بخش کشاورزی و صنعت از شهرستان‌های پیشرو در مازندران است، خاطرنشان کرد: بیش از سه هزار و ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش صنعت در این شهرستان مشغول فعالیت هستند.

وی گفت: پایانه صادراتی روماک از جمله ظرفیت های بی نظیر شهرستان به شمار می رود که صادرات به روسیه از طریق این پایانه در حال انجام است.

پایانه محصولات کشاورزی مازندران در جویبار نخستین مرکز لجستکی صادراتی محصولات کشاورزی این استان است که در ۲ فاز در دست اجراست. فاز اول این واحد زیرساختی در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار ساخته و به بهره برداری رسید. این پایانه شامل سالن های مجهز به دستگاههای خنک کننده و سرماساز است.

این پایانه در زمان بهره برداری تمامی امکانات تاسیساتی و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه را فراهم کرد. آماده‌سازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به میزان ۳۳۰ هزار تن، نگهداری و ذخیره‌سازی ۹۰ هزار تنی انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات، بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد و معرفی برند ایرانی برای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و اصلاح نظام نوین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اهداف این پایانه است.

مازندران سالانه حدود هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات در استان وجود نداشت و پایانه صادراتی روماک بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش داد.

ارزش کالاهای صادراتی جویبار به بیش از ۱۵ میلیون دلار رسید

رستمعلی بیان کرد: جویبار ظرفیت جدی در زمینه‌ جهاد کشاورزی دارد که بزرگترین گلخانه لیمو به وسعت پنج هکتار در این شهرستان قرار دارد.

وی همچنین از تدوین سند توسعه ۲۵ ساله این شهرستان با استفاده‌ از ظرفیت کارشناسان و خبرگان خبرداد و گفت: در بحث ورزش که جویبار شهر پرافتخار بین‌المللی به شمار می رود، سالن های ورزشی در حال ساخت است که مهم‌ترین آن سالن پنج هزار نفره است.

ساخت ورزشگاه جویبار به عنوان پایتخت کشتی ایران و جهان مطالبه‌ای چند دهه‌ای بود که سرانجام پس از بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶ و قهرمانی حسن یزدانی در آن رقابت‌ها که مدال طلای کشتی آزاد را پس از ۱۶ سال نصیب ایران کرده بود، به مرز تحقق نزدیک شد و در مراسم تجلیل از این کشتی گیر که شهریور ۱۳۹۵ با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان در جویبار برگزار شد.

روزی که مسوولان دولت یازدهم کلنگ این ورزشگاه را به زمین می‌زدند، در جمع حاضران اعلام کرده بودند که این طرح با اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی در بازه زمانی ۲ ساله به بهره برداری خواهد رسید، اما اکنون با گذشت زمان بودجه مورد نیاز برای تکمیل ۶۵ درصد باقی مانده ورزشگاه ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
روند تکمیل ورزشگاه پنج هزار نفری جویبار بعد از ۲ سال از آغاز ساخت آن در سال ۱۳۹۷ با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شد.
همزمان با سفر استانی رئیس دولت سیزدهم به مازندران، وزیر ورزش و جوانان به عنوان نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در مکان ساخت این ورزشگاه حاضر شد و با تعیین ۷۰ میلیارد تومان اعتبار و تصویب آن در نشست بعد از ظهر همان روز در شورای اداری به ریاست آیت الله رئیسی، قفل سال‌ها بلاتکلیفی تکمیل این طرح باز شد.
براساس آمار استانداری مازندران، از این میزان اعتبار در نظر گرفته شده حدود ۲۰ میلیارد تومان در کمتر از ۱۰ روز پس از سفر رئیس جمهور به مازندران و قبل از پایان سال ۱۴۰۰ جذب شد و بقیه آن هم به صورت دوره ای و با پیشرفت فیزیکی پرداخت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha