مزیت استقرار واحدها در شهرکهای صنعتی خراسان رضوی کم‌رنگ است+ فیلم

مشهد-ایرنا- مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: مزیت استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرکهای صنعتی این استان به دلیل هزینه‌های جانبی که به شهرکها از محل تامین زیرساختها وارد می‌شود، در حال کمرنگ شدن است.

به گزارش ایرنا، جعفر فرشچی روز چهارشنبه در بازدید رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی از چند واحد صنعتی در شهرک صنعتی توس به مشکلات شهرکها اشاره و بیان کرد: هزینه تامین زیرساختهای برق، آب و گاز برای شهرکهای صنعتی افزایش یافته و این موضوع بر هزینه تمام شده برای استقرار واحدها در این شهرکها تاثیر گذاشته است.

وی بیان کرد: بر طبق ابلاغ بخشنامه امسال تابستان برای مدیریت مصرف برق در زمان اوج بار، برق واحدهای صنعتی با مصرف کمتر از ۵۰۰ کیلو وات مصرف قطع نمی شود، اما این قطعی فقط مشمول واحدهای خارج از شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها که تا ۲۰۰ کیلووات مصرف برق داشتند، است.

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: این موضوع ها هزینه تمام شده برای استقرار سرمایه گذاران در شهرکهای صنعتی را افزایش داده و در واقع مزیتهای شهرکهای صنعتی را کمرنگ می کند و هدایت سرمایه گذاریها به سمت خارج از شهرکها خواهد شد.

وی به تدوین سند توسعه صنعتی خراسان رضوی اشاره و اظهار کرد: بخشی از این سند توسعه توسط شرکت شهرکهای صنعتی در حال تدوین است.

فرشچی با اشاره به نقش صنایع کوچک در اشتغال و سرمایه گذاری گفت: ۹۴ درصد صنایع کشور مربوط به صنایع کوچک و متوسط هستند که بیش از ۵۰ درصد اشتغال در حوزه صنایع را نیز این بخش ایجاد کرده اند.

وی به مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی مبنی بر تحقق توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی توس برای استقرار واحدهای دانش بنیان اشاره و بیان کرد: تملک زمین های مورد نظر برای این منظور در دست انجام است.

مزیت استقرار واحدها در شهرکهای صنعتی خراسان رضوی کم‌رنگ شده است+ فیلم

سهم ۱۴ درصدی شهرکهای صنعتی در سرمایه‌گذاری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی نیز در این بازدید به سهم ۱۴ درصدی شهرکهای صنعتی استان در سرمایه گذاری حوزه صنعت اشاره و بیان کرد: در صورتی که این سهم به ۶۵ درصد برسد، ارزش افزوده برای صنایع ایجاد خواهد شد.

سید جمال الدین حسینی با بیان اینکه معتقدم کسب و کاری که شکل می گیرد دیگر نیازمند کمک دولت نیست، افزود: دولت باید دست حمایتی خود را از بخش تولید بردارد، اقتصاد ایران هم اگر بخواهد به تحول برسد باید در همین مسیر حرکت کند.

وی بیان کرد: لذا در مقطعی که سیاست مبتنی بر توسعه صنعتی شکل گرفته بود، انتظار می رفت با سرعت قابل توجهی رشد کند و کمترین وابستگی را به شرایط اقتصادی کنونی داشته باشد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی نوآوری بخش خصوصی در توسعه صنعتی را بسیار اثرگذار دانست و گفت: شاید چرخهایی که برای موتور توسعه بخش صنعت گذاشته می شود توسط دولت انجام گیرد اما باید بخش خصوصی هوشمندانه و نوآورانه عمل کند.

به گزارش ایرنا، شهرک صنعتی توس به عنوان یکی از مهم‌ترین شهرک‌های صنعتی استان و کشور با ۴۴۷ هکتار زمین و ۸۲۲ واحد صنعتی موجب اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر شده است.

در حال حاضر از ۴۹ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب استان، ۴۱ مورد فعال بوده که قرارداد برای واگذاری زمین با پنج هزار و ۱۷۴ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی استان منعقد شده است.

بیشتر بخوانید:

راهکارهای رفع مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی توس مشهد ارائه شد

مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در تامین زیرساخت‌ها میسر نیست

کمبود زمین چالش توسعه صنعت در مشهد

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha