قالیباف: آرمان‌خواهی همراه با واقع‌بینی کشور را نجات می‌دهد

تهران - ایرنا - رئیس مجلس شورای اسلامی آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری را رسالت تمام دانشجویان دانست و گفت: آرمان‌خواهی همراه با واقع‌بینی کشور را نجات می‌دهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمدباقر قالیباف در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که امروز چهارشنبه (۱۵ آذر ماه) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با حضور تشکل‌های دانشجویی برگزار شد، درباره عدم روشن بودن موضع مجلس درباره شفافیت، توضیح داد: تنها طرحی که در مجلس به‌عنوان نخستین نفر به امضا رساندم، طرح شفافیت بود و امروز ۲۲۰ نفر از نمایندگان به صورت داوطلبانه آرای خود را به صورت برخط با مردم به اشتراک می‌گذارند که با مراجعه به وبگاه مجلس می‌توانید به صورت شفاف آن را ببینید.

رییس مجلس شورای اسلامی آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری را رسالت تمام دانشجویان دانست و عنوان کرد: امروز مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند که آرمان‌گرایی توأم با واقع‌بینی و شجاعت است که کشور را نجات می‌دهد. شفافیت انجام شد و در حال حاضر بیش از ۲۲۰ نفر از نمایندگان آرای خود را شفاف می‌کنند اما ما باید مسیر قانون را طی کنیم.

وی یادآور شد: اصلاح آیین نامه مجلس نیازمند دو سوم آرا است از این رو رأی گیری آن سخت است؛ وقتی طرح شفافیت را در مجلس به رأی گذاشتیم از دو سوم تنها سه رأی کمتر آورد. شخصاً برای این موضوع قول دادم ولی این قول همه نمایندگان نبود. با این حال به نظر من شفافیت یک ضرورت است. شما می‌گویید رفتار سیاسی کرده‌ام اما اینگونه نیست بلکه این مسیر را به علت اهمیت آن در کشور دنبال کردیم.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه هر موضوعی که به مجلس بیاید و رأی نیاورد نمی‌توان آن در مدت زیر ۶ ماه مطرح کرد، گفت: همان قانون تبصره‌ای دارد که می‌گوید اگر چنانچه ضرورتی پیش آمد و حدود ۱۰۰ نفر از نمایندگان دوباره آن را درخواست کردند، قابل طرح است از این رو با پیگیری مجدد آن را اصلاح کرده و در صحن رأی تصویب آن را گرفتیم.

علت تصمیم‌گیری مجمع درباره طرح واردات خودرو کارکرده باید شفاف شود

قالیباف در ادامه با اشاره به موضوع خودرو و تصویب آن در مجلس برای جلوگیری از رانت افزود: خودرو، رانتی دارد که انحصاری است و علیرغم گذشت ۴۵ سال از انقلاب هنوز این رانت وجود دارد باعث عقب ماندگی کشور در این حوزه از کشورهای همسایه شده و نتوانسته‌ایم در آن سیر صعودی داشته باشیم؛ با این حال جلوی واردات خودرو گرفته شد تا به تولید داخلی کمک شود اما نشد. از این رو در مجلس واردات خودروی کارکرده با شرایط خاصی به تصویب رسید که با رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان در نهایت به مجمع تشخیص رفت و در آنجا نیز به علت اینکه واردات مخالف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است با آن مخالفت شد.

وی ادامه داد: ما بحثی داشتیم که باید علت تصمیم مجمع شفاف شود چرا که ما استدلال‌های خود را به صورت شفاف در مجلس بیان کردیم و مردم باید از نظرات و آرای در مجمع هم مطلع شوند که چه کسی و به چه دلیلی مخالف یا موافق بوده است؛ آیا این سیاسی کاری است؟

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته ما نمی‌گوییم همه مسائل شفاف شود بلکه همین موضوعات مورد اختلاف باید شفاف باشد. مجمع، نیروهای عزیز و نخبه‌ای دارد که بر اساس قانون اساسی انتخاب شده‌اند و ما نباید در آیین‌نامه داخلی آنها دخالت کرده و تعیین تکلیف کنیم اما بحث ما این است اگر اختلافات مجلس با شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی به مجمع می‌رود و تا قبل آن همه مردم از روند اطلاع دارند، چرا از بعد آن مطلع نباشند لذا معطلی آن به دلیل همین فراز و نشیب‌ها بود.

موضوع صحبتم با رهبر معظم انقلاب که ایشان در عزل و نصب‌ها تأکید نکنند، کذب محض است

قالیباف در ادامه توضیحات خود درباره طرح شفافیت عنوان کرد: در نهایت از آنجایی که طرح شفافیت در مجلس تصویب شد اما به قانون تبدیل نشد، با نظر نمایندگان این تصمیم را گرفتیم که از آنجایی که مردم خواستار شفافیت آرای نمایندگان بودند این موضوع را در مجلس پیگیری کرده و آرا را به صورت شفاف دربیاوریم که البته معتقد بودیم شورای نگهبان و مجمع نیز باید این بخش‌ها، رأی گیری‌ها را شفاف کنند البته با مجمع در نهایت به این اجماع رسیدیم که بخشی از این صحبت‌ها قابل توجه بوده و قرار شد بر اساس منطق موجود، بخشی از آن پیش برود.

رئیس نهاد قانونگذاری در ادامه با اشاره به موضوع عزل و نصب‌ها، عنوان کرد: به طور قطع حرفی که زده می‌شود که من به رهبر معظم انقلاب گفته‌ام موضوع عزل و نصب را تأکید نکنید، دروغ محض است و دقیقاً عکس این حرف زده شده است. من خدمت ایشان عرض کردم پارسال که شما گفتید اینها ناراحت شدند و من هم تأکید کردم که باید رعایت شود و اگر صلاح دانستید شما هم تذکر بدهید که رعایت کنند. ضمن اینکه حضرت آقا خودشان تصمیم می‌گیرند و ما نمی‌توانیم برای ایشان تعیین تکلیف کنیم لذا هرکس این حرف را زده از اساس دروغ گفته و علاوه بر دروغ حتی‌ شأن رهبری را نیز رعایت نکرده است.

اجازه ادامه فعالیت یکی از نمایندگان در هیأت رئیسه را به دلیل دخالت در انتصابات ندادم

وی در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که در مجلس قومیت گرایی نکنید. بعضی از دوستان ما در مجلس این کار را کردند که بنده خودم با یکی از این افراد که در مجموعه هیأت رئیسه بود برخورد کردم به این معنا که برای مدتی فرصت اینکه روی صندلی رئیس مجلس در زمانی که من در صحن مجلس نبودم بنشیند را ندادم که از من سوال کرد چرا به من صندلی نمی‌دهید که به او گفتم دلیل آن روشن است. چرا که من و شما از رهبر انقلاب شنیدیم که نباید براساس قومیت تصمیم گیری کنیم.

قالیباف ادامه داد: آقای رئیس جمهور وقتی اعضای هیأت دولت را معرفی کرد در بخشی از سخنان خود در صحن مجلس گفتند هیچکس در انتخاب وزرا به وی فشار نیاورده و این موضوع را دنبال نکرده است و اعلام کرد که شخصاً افراد را انتخاب و به مجلس معرفی کرده که البته مجلس هم به آنها رأی داد.

رئیس مجلس در ادامه تأکید کرد: اکنون که پشت این تریبون هستم، می‌گویم حتی یک مورد در عزل و نصب‌ها از سطح وزیر گرفته تا پایین تر هرگز دخالت نکرده و حتی پیشنهادی نیز نداده‌ام و صرفاً اگر مورد مشورت رئیس جمهور قرار می‌گرفتم اعلام نظر کرده‌ام آن هم در شرایطی که رئیس جمهور افراد را معرفی می‌کرد و از من اولویت میان آنها را پرسید که اعلام مشورت کردم اما حتی برای بررسی هم گزینه ندادم.

قالیباف درباره استعفا معاون سیاسی وزیر کشور گفت: برخی نمایندگان که عمدتاً می‌گفتند باید مدیران تغییر کنند و تأکید داشتند که من هم پیگیری کنم گفتم این کار را انجام نمی‌دهم و نه تنها تاکنون این موضوع را پیگیری نکرده و تماسی نگرفته‌ام بلکه حتی به نمایندگان هم گفتم اگر پیشنهادی در این خصوص داده شد، نباید برای عزل یا نصب کسی ورود کنید. البته مجلس حق دارد تحقیق و تفحص در راستای نظرات خود انجام دهد و با اگر به این نتیجه رسید که وزیری شایسته نیست او را استیضاح کند اما نباید درباره معرفی وزیر بعدی فشار بیاورد.

رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یک طرح استیضاح با یازده بند از قبل مطرح بود و چون با موضوع استیضاح وزیر، هم پیش از قضیه معاون سیاسی وی و هم پس از آن مخالف بودم. چرا که در آستانه انتخابات قرار داریم و این موضوع به مصلحت و منطقی نبود اما بعد از رفتن معاون سیاسی، برخی جریانات سیاسی از این موضوع بسیار سوء استفاده کردند.

وی تأکید کرد: اگر جابجایی‌ها صورت می‌گیرد دلیل آن این نیست که نماینده‌ای در عزل و نصب بخشدار و استاندار دخالت کرده ولی اگر دخالتی صورت گرفته قطعاً رسیدگی نیز کرده‌ایم و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به موضوع ورود و برخوردهای لازم را صورت داده است.

قالیباف عنوان کرد: اگر رهبری می‌گویند مجلس انقلابی است چون کارکرد آن انقلابی است. دولت در مدت سپری شده از فعالیت خود پنج وزیر و یک یا دو معاون رئیس جمهور را تغییر داده است. چرا که آقای رئیسی به مردم قول داده بود که با کسی عهد اخوت نبسته است و اگر کسی ضعف داشت او را جابجا می‌کند و این کار را کرد از این رو برای دولت و مجلس مهم است که دولت خودش تصمیم بگیرد. ما نیز در مجلس به دولت نظارت داریم و در جلسات سران قوا مباحث را مطرح می‌کنیم تا تنش سیاسی درست نشده و به حاشیه نرویم.

براساس قانون جدید انتخابات، دلایل رد صلاحیت باید اعلام شود

قالیباف در ادامه با اشاره به‌تدوین قانون جدید انتخابات و تکالیف شورای نگهبان، گفت: ما شورای نگهبان را مکلف کردیم اگر کسی را رد صلاحیت می‌کند، دلیل رد صلاحیت را به فرد بگوید و اگر هم خواست رسانه‌ای کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه امروز در حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی نداریم، اذعان کرد: این حرف را با بیش از ربع قرن تجربه کار در نهادهای مختلف می‌زنم که اگر خود را حزب اللهی، انقلابی و ایرانی واقعی می‌دانیم و به‌دنبال ساختن یک ایران قوی هستیم، باید ناکارآمدی کشور را حل کنیم.

وی افزود: امروز جنگ با آمریکا یعنی سامان دادن مسائل و حل مشکلات داخل کشور و کارآمد کردن آن؛ این موضوع اساس کار ماست و اگر این کار را نکنیم حتما مدیون شهدا، مدیون شهید صادقی و سایر جوانان هستیم.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر ضرورت ایجاد تحول در کشور و تکیه بر جوانان گفت: من همواره مورد نقد برخی افراد سیاسی هستم که معتقدند من تحمل افراد قوی و قدرتمند را ندارم چرا که هر کجا می‌روم مسئولان و مدیران را از افرادی کم سن و سال قرار می‌دهم اما من به این موضوع افتخار می‌کنم.

وی در همین زمینه اضافه کرد: زمانی که در شهرداری تهران بودم، شهردار ۲۴ ساله و معاون ۳۰ ساله داشتم و در نیروی انتظامی نیز نیروهای جوان و توانمند را شناسایی و با درجه تشویقی یا موقت آن‌ها را به سمت فرماندهی منصوب می‌کردم.

به دنبال قدرت طلبی و سهم خواهی از فهرست انتخاباتی نیستم

رئیس نهاد قانونگذاری کشور در ادامه یادآور شد: شاید سن شما به دیدن تحولات در هوافضا و جهاد سازندگی قد ندهد اما شاید از زمان ناجا چیزی به خاطر بیاورید که تحول عظیمی در آن رخ داد. یکی از افتخاراتم نگاه رهبر معظم انقلاب به این موضوع بود که پلیس زن در زمان من راه اندازی شد.

قالیباف گفت: محمدباقر قالیباف به حرمت و لطف مردم تهران که توفیق نوکری ۱۲ ساله آنها در شهرداری تهران را داشتم، اگر سال ۱۳۹۸ اسم خودم را در لیست می نوشتم و بقیه فهرست را نیز خودم اضافه می کردم و به هیچ گروهی هم وابسته نبودم، باز هم قطعا رأی می‌آوردم اما این کار را نکردم و امروز هم نمی‌کنم چون قدرت طلبی و سهم خواهی نمی‌کنم.

وی در ادامه خطاب به افرادی که می‌گویند قالیباف دوستان خود را به مجلس آورد، گفت: اگر با دقت نگاه کنید می‌بینید از همان عده‌ای که در لیست قرار دادم حدود نصف آن مخالف با مشی من بوده، با من هم نظر نیستند و امروز می‌گویند دیگر در یک لیست نمی‌خواهند باشند، درحالی که امروز با هم در مجلس کار می‌کنیم و اگر قرار است مشکلات حل شود باید این‌گونه عمل کنیم.

رییس نهاد قانونگذاری کشور اضافه کرد: محور گام دوم انقلاب، جوانان هستند و غیر از این مسیر، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که گفتم در آن کارنامه قابل قبولی نداریم حل نمی‌شود؛ البته به این معنا نیست که تجربه را کنار بگذاریم.

تحول با تمرکززدایی و اختیار دادن به مردم ایجاد می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه تحول یعنی کوچک سازی، تمرکززدایی و سازماندهی فضا و اختیار دادن به مردم و باور داشتن به سنت‌های الهی گفت: تحول دو رکن دارد، ایمان به سنت‌های الهی و اعتماد و اتکا به مردم.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر شهید سلیمانی جایی موفق بود به خاطر روحیه مردمی او بود، تأکید کرد: ایمان به سنت‌های الهی و مردمی‌سازی از عناصر لازمه کار و تحول است و جوانان باید پای کار بیایند.

رییس قوه مقننه با اشاره به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی نیز اضافه کرد: علت وضعیت فرهنگی کنونی عدم توجه به حوزه آموزش و پرورش است در حالی که  مهمتر از آن در کشور نداریم، این درحالی است که در ۲۰سال گذشته حدود ۱۸ وزیر و سرپرست در این وزارتخانه تغییر کرده است و این مسائل باید اصلاح شود.

قالیباف اضافه کرد: در برنامه اخیر تلویزیونی هم گفتم روزانه حدود ۳.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در کشور هدر می‌دهیم که اگر قیمت هر بشکه  را ۸۰ دلار در نظر بگیریم، یعنی در سال بیش از  ۱۰۰میلیارد دلار هدررفت داریم؛ این به این معنا است که منابع داریم و صرفاً حل این مسائل نیازمند تصمیم شجاعانه و اقتصاد مبتنی بر مردم است.

صرفه جویی در نفت و گاز؛ مسیر تبدیل سرمایه به ثروت است

رئیس قوه مقننه در ادامه تصریح کرد: ما با صرفه جویی قادر هستیم حداکثر طی ۵ تا ۷ سال این سرمایه را تبدیل به ثروت کرده و به مدار کار بیاوریم.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر این مدیریت انجام شود، دیگر نیازی نخواهد بود برای بهره‌برداری یا توسعه میادین نفتی، دست خود را به سمت شرکت‌های نفتی مانند توتال دراز کنیم که قرار بود بعد از برجام طی ۵ سال حدود ۴ میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کند ولی با زمزمه بازگشت تحریم‌ها کشور را ترک کرد. در حالی آن‌ها قرار بود ۴ میلیارد دلار در کشور سرمایه گذاری کنند خودمان ۱۰۴ میلیارد دلار در سال هدر می‌دهیم.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه شرایط مدیریت انرژی به این شکل است که در فصل زمستان با کسری گاز و در فصل تابستان با محدودیت برق روبرو هستیم لذا نباید بد مصرف کنیم، یادآور شد: برای اصلاح مصرف لازم است صنایع را اصلاح و دستگاهها را استانداردسازی کنیم.

رییس نهاد قانونگذاری کشور تشریح کرد: در برنامه هفتم توسعه که معطوف به خانواده است پیش‌بینی کرده‌ایم که اگر خانواده‌ای چه مستأجر و چه صاحبخانه، مثلاً در هفته سوم آذر ماه سال جاری نسبت به مصرف هفته سوم آذر سال قبل خود در میزان مصرف گاز، صرفه‌جویی کند، با پرداخت مالی از منفعت این صرفه‌جویی بهره ببرد و در نهایت باعث منفعت دولت و مردم می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیش از دو سال تمام زندگی خود را صرف لایحه برنامه هفتم کرده‌ است، گفت: فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی نیازمند تحول و وجود منابع است.

وی با طرح این سوال که آیا مجلس یازدهم قانونی را در راستای حل مشکلات اساسی کشور نهایی کرده است؟ گفت:  به این معنی که از شورای نگهبان بیرون آمده و دولت نیز به آن عمل کرده باشد که می‌گویم قطعا بله. اینجا باید آرمان‌گرایی را با واقع‌گرایی ببینید و برنامه هفتم را تورق کنید.

بیش از هزار دانشجو در خانه خلاق مجلس عضویت دارند

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس جزو معدود بخش‌های کشور است که نیروهای جوان به‌عنوان اعضای هیأت علمی در آن فعالیت می‌کنند گفت: ما هیچ تصمیمی را بدون دریافت نظرات کارشناسان این مرکز نمی‌گیریم. هم اکنون بیش از هزار دانشجو با خانه خلاق مجلس در ارتباط هستند و پارلمان مجازی برگزار می‌شود و نظرات کارشناسان از سراسر کشور را دریافت می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه سه رویکرد شفاف‌سازی، مردمی‌سازی و هوشمندسازی در نهایت به کارآمدسازی می‌انجامد، عنوان کرد: امروز در حوزه زنان لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در مجلس در حال پیگیری است. همچنین طرحی درباره ساماندهی دانشگاه‌ها در کمیسیون آموزش در حال بررسی است. حدود هزار و ۴۰۰ طرح در مجلس داریم که باید به نوبت رسیدگی شود و برخی از آنها دوفوریتی، یک فوریتی و برخی عادی است از این رو ممکن است زمان طی مسیر برخی از آنها طولانی شود.

قالیباف در ادامه درباره شفاف‌سازی عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: آقای طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفته است فهرست همه واریزی‌ها و هزینه‌های دانشگاه آزاد در سامانه مربوطه که عملکرد مالی دستگاه‌ها را شفاف می‌کند، مشخص بوده و منتشر شده است.

رئیس مجلس با اشاره به موضوع سربازی بیان کرد: تا سه سال پیش، حقوقی که به سربازان پرداخت می‌شد آنقدر کم بود که حتی هزینه تردد آنها در دوره مرخصی شأن هم تأمین نمی شد و لذا مجلس تلاش کرد و طی سه سال حقوق سربازان را به بیش از ۱۲ برابر افزایش داد و امروز حتی سربازانی که متأهل هستند و در مناطق عملیاتی خدمت می کنند حقوقی تا ۱۰ میلیون تومان هم دریافت می کند.

قالیباف در ادامه تصویب قانون بانک مرکزی را از افتخارات مجلس دانست و افزود: بانک مرکزی پنج رکن دارد، یک رکن این بانک مربوط به حوزه فقهی است که مسائل شرعی رعایت شود تا اتفاقاتی که رخ داد دیگر نیفتد. تا پیش از این در قوانین این بخش به مسائل پولی و بانکی، اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی توجهی نکرده بودیم. به جز این قانون مربوط به ساختار بانک مرکزی، طرح بانکداری هم که مربوط به بانک های عامل است در کمیسیون تصویب شده و در نوبت بررسی صحن قرار گرفته است تا حلقه دوم مربوط به اصلاح قوانین نظام بانکی در کشور تکمیل شود.

وی تاکید کرد: در جریان بررسی احکام لایحه برنامه جلوی دریافت سود روی سود را گرفتیم و این  موارد از افتخارات مجلس است؛ وقتی رهبری از مجلس انقلابی می گویند به این دلیل است که به ارزیابی عملکرد مجلس پرداخته اند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور اضافه کرد:  در اولین مصاحبه تلویزیونی ام در مرداد ۱۳۹۹ در کسوت ریاست مجلس، فهرستی از برنامه‌های تحولی در حوزه قوانین اقتصادی ارائه کردم و امروز براساس آن سیاستگذاری، بیش از ۸۰ درصد وعده‌ها در مجلس محقق و به قانون تبدیل شده است. اینکه رهبر انقلاب می گویند مجلس یازدهم نقشه راه داشته و مسائل را شناسایی کرده به همین علت است. ‌

موانع بوروکراسی را از جلوی پای جهادگران برداشتیم

قالیباف در ادامه با بیان با کار جهادی مشکلات کشور برطرف می‌شوند، اظهارکرد: در استان های مرزی، جهادگران را محور محرومیت زدایی قرار دادیم و مسیر کار آنها را تسهیل کردیم؛   چرا که بروکراسی سر راه آنها قرار داشت و نمی توانستند فعالیت کنند و با قانونگذاری این موانع را از پیش پای آنها  برداشتیم.

رئیس مجلس اضافه کرد: کار جهادگران، ساماندهی حاشیه نشینان مرزی و حل مشکلات دیگر خانواده‌هایی است که از روستاها به حاشیه شهرها آمده اند. در جریان این کار، برای حل مشکلات استان های محروم، سالانه یک و نیم میلیارد دلار اعتبار تعلق می گیرد که شامل ایلام، کرمانشاه، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و سایر استان هایی است که به ترتیب در اولویت قرار گرفته اند.

قالیباف در این مراسم با اهدای لوحی از پدر شهید سیدمصطفی صادقی که از شهدای مدافع حرم بود، قدردانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha