موسوی: اصلاح طلبان هر موقع رأی نیاورند زیر میز می‌زنند/ صادقی: از انتخابات قهر نمی‌کنیم

تهران- ایرنا- «سید نظام‌الدین موسوی» در انتقاد از مواضع انتخاباتی «محمود صادقی» با اشاره به اظهارات یکی از تئوریسین‌های جریان اصلاحات تاکید کرد که آنها نمی‌توانند هم کت پوزیسیون و هم شلوار اپوزیسیون را بر تن داشته باشند و همزمان به نظام التزام داشته و از طرف دیگر خارج از سیستم باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، مناظره انتخاباتی «محمود صادقی» دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و نماینده ادوار مجلس از جناح اصلاح‌طلب و «سید نظام‌الدین موسوی» نماینده مردم تهران در مجلس از جناح اصولگرا با عنوان «الزامات مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۱ اسفند» عصر سه شنبه سوم بهمن ۱۴۰۲ در خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مناظره محمودصادقی درباره ضرورت حضور در انتخابات گفت: ظاهرا بیشتر بر تکلیف بودن حضور در انتخابات تاکید می‌شود و جنبه «حق» (هر شهروند برای حضور در انتخابات) کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

این فعال اصلاح‌طلب در ادامه درباره اثرگذاری نهادهای انتخاباتی افزود: از نظر مردم نمایندگان مجلس نتوانستند در دو حیطه قانون گذاری و نظارت اثرگذاری لازم را داشته باشند.

صادقی همچنین با بیان اینکه اصلاح‌طلبان همسو و کنار مردم هستند تاکید کرد: این جریان سیاسی در شرایط فعلی نمی‌تواند سکوت کند.  یکی از اصول راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان همراهی با خواست و مطالبات مردم است.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها ادامه داد: به عنوان یک جریان سیاسی باید مردم را برای مشارکت سیاسی ترغیب کنیم ولی نمی‌توان آنها را مجبور کرد. بنابراین تلاش ما این است حضور پرشور پای صندوق رای را احیا کنیم نه اینکه قهر کنیم.

صادقی با انتقاد از مداخلات در فرایند شفاف قانون‌گذاری مجلس، در پاسخ به این گفته موسوی درباره اکثریت اصلاح طلب مجلس دهم، گفت: ما موفق نشدیم عارف را رئیس مجلس کنیم پس در اکثریت نبودیم.

این نماینده سابق مجلس در ادامه به تحریم سپاه از سوی دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: یکبار لباس سپاه به تن کردم و براندازها همچنان آن را به رخ من می‌کشند؛ اما امنیت ملی خط قرمز ما است.

اصلاح‌طلبان هنوز اعلام نکردند لیست می‌دهند

صادقی با انتقاد از اینکه اصلاح طلبان تا دقیقه آخر نمی‌دانند کدام فرد داوطلب آنها است، گفت: اصلاح‌طلبان هنوز اعلام نکردند که لیست می‌دهند یا نه، فقط اصول راهبردی خود را اعلام کرده‌اند و این راهبردها به معنای حضور پای صندوق رای است.

این فعال سیاسی انتخابات را رکن اصلی دموکراسی و مردم‌سالاری دانست و گفت: انتخابات نتیجه دموکراسی است.  باید احزاب در نظام انتخاباتی به رسمیت شناخته شوند تا بتوانیم مردم را برای مشارکت در انتخابات امیدوار کنیم.

سید نظام‌الدین موسوی دیگر شرکت‌کننده این مناظره از جناح اصولگرا در نقد نگاه تک‌بعدی گروههای سیاسی به امر انتخابات، گفت: برخی جریانات سیاسی در تحلیل انتخابات و مشارکت نوعی پرش دارند و به همه ابعاد آن نظر ندارند و در تحلیل دچار اعوجاج و نقصان هستند.

اصلاح‌طلبان نگاه کاریکاتوری به انتخابات دارند

این فعال اصولگرا، انتخابات را یک حق برای مردم دانست و افزود: طبق قاعده جمهوریت همه نهادها باید برخواسته از آرای مردم باشند. بنابراین رای مردم و انتخابات را باید در یک فرایند کلان مورد بررسی قرار داد.

موسوی درباره نادرستی تحلیل اصلاح‌طلبان افزود: آنها یک جا معتقدند انتخابات خوب است یک جا خوب نیست در حالی که باید انتخابات را یک فرایند دید. اصلاح‌طلبان نگاه کاریکاتوری به موضوع انتخابات دارند.

موسوی در پاسخ به صادقی تاکید کرد: انتخابات را هم «حق» می دانم و هم «تکلیف» و مردم از بدو پیروزی انقلاب با نظر به هر دو وجه در انتخابات شرکت کرده‌اند.  کسانی که به مسیر دموکراسی اعتقاد دارند باید از ابزار دموکراسی که انتخابات است وارد شوند.

نمی‌توان هم کت پوزیسیون و هم شلوار اپوزیسیون بر تن کرد

موسوی گفت: این راهبرد که یک جریان سیاسی با نظر به برآورد مشارکت مردم درباره حضور یا غیبت جریان سیاسی خود در انتخابات تصمیم بگیرد فعالیت صادقانه سیاسی نیست و با رسالت جریان‌های سیاسی تعارض دارد.

این فعال اصولگرا افزود: پیش از این یکی از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب گفته بود که ما باید کت پوزیسیونی و شلوار اپوزیسیونی تن کنیم. شما جریان سیاسی هستید؛ نمی‌شود هم زمان داخل سیستم باشید و به نظام التزام داشته باشید و از طرف دیگر خارج از سیستم باشید.

موسوی افزود: یکی از وظایف یک جریان سیاسی اصیل، آموزش سیاسی مردم و امیدآفرینی است. در همه دنیا اصلاح‌طلبی به معنای امید آفرینی است، نمی‌شود کسی خودش را اصلاح طلب بخواند اما از صندوق رای عبور کند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: نمی‌توان نرخ مشارکت را متاثر از عملکرد دولت و مجلس عنوان کرد و عملکرد دولت و مجلس قبل که متعلق به اصلاح‌طلبان بود را بی‌تاثیر دانست.

وی درباره لیست واحد اصولگرایان برای انتخابات، تاکید کرد: هنوز به لیست واحدی نرسیدیم و تجربه نشان داده آنچه به عنوان لیست انتخاباتی بیرون می‌آید معمولا در روزهای آخر شکل می‌گیرد.

موسوی در پاسخ به ادعای صادقی درباره تاثیر حضور افراد مشهور در نرخ مشارکت انتخابات افزود: در انتخابات شورای شهر دوم تهران افراد از همه جریان‌های حتی ضد انقلاب چون نهضت آزادی لیست دادند، ولی در آن انتخابات میزان مشارکت ۱۲ درصد بود!

این نماینده مجلس در پاسخ به این گفته صادقی درباره مشخص نبودن داوطلبان اصلاح‌طلب انتخابات مجلس گفت: به‌رغم ادعای شما درباره نداشتن گزینه برای انتخابات مجلس فعلی، اصلاح طلبان در انتخابات مجلس ۲ لیست داشتند.

اصلاح طلبان هر موقع رای نیاورند زیر میز می‌زنند

موسوی تاکید کرد: نمی شود هرگاه در انتخابات پیروز شویم آن را بپذیریم، هرگاه نتیجه مطابق میل ما نبود زیر میز بزنیم.

پیش از این دو مناظره با حضور «شهاب الدین طباطبایی» دبیرکل حزب ندای ایرانیان، «عبدالله مرادی» مدیرکل سیاسی وزارت کشور و «امیر حسین ثابتی» داوطلب انتخابات مجلس دوازدهم تحت عنوان «نقش احزاب در مشارکت حداکثری» و همچنین مناظره دیگر با حضور «علیرضا خامسیان» فعال سیاسی اصلاح‌طلب، «محمد علی وکیلی» نماینده ادوار مجلس و «محمد بهادری جهرمی» عضو پژوهشکده شورای نگهبان با عنوان «ضرورت اعمال نظارت استصوابی در انتخابات» برگزار شده بود.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha