رای اولی‌های ایلام چه می‌گویند/ انتخابی که برایشان شیرین است

ایلام - ایرنا - نسلی که این روزها به ۱۸ سالگی عمر خود رسیده اند، برای اولین بار پای صندوق های رای می‌روند تا در انتخاب بزرگ خود شرکت کنند، نسلی که رای خود را رویش‌های جدیدی میدانند که دشمنان این آب و خاک را مایوس خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری کمتر از یک ماه دیگر در روز جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می‌شود، داوطلبان این انتخابات برای دستیابی به ۲۹۰ کرسی قوه مقننه و ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری با یکدیگر رقابت می‌کنند.

تعیین سن افراد واجد شرایط برای رای دادن در انتخابات در کشور در چند دهه گذشته با تغییراتی همراه بوده است، ابتدا سن ۱۶ سال تمام برای رای دادن اعلام شده بود اما در ۲دهه اخیر میزان سن واجدین رای دادن به ۱۸ سال تمام افزایش یافته است، این موضوع در آیین‌نامه انتخابات مجلس که اخیرا از سوی دولت ابلاغ شده، نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

بنا به گفته رئیس سازمان ثبت احوال کشور تمامی متولدین ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل می‌توانند در هر ۲ انتخابات شرکت کنند، یعنی افرادی که در روز رای‌گیری ۱۸ سال آن‌ها تمام شده باشد می‌توانند به عنوان رای اولی در انتخابات مجلس و خبرگان شرکت کنند.

"فرشید زرگوش"، دبیر ستاد انتخابات استان ایلام از حضور ۱۲۷ داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان خبر داد و گفت: پیش از این صلاحیت ۱۲۹ داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در این استان تائید شده بود، که با اعلام تائید و رد صلاحیت‌های نهایی از سوی شورای نگهبان، تعداد داوطلبان تائید صلاحیت شده این استان به ۱۲۷ نفر تغییر یافته است.

استان ایلام دارای ۲ حوزه انتخابیه ایلام(شمال استان) و دهلران(جنوب استان) است، حوزه انتخابیه ایلام(شمال استان) شامل شهرستان های ایلام، مهران، ملکشاهی، ایوان، چرداول، سیروان، هلیلان و چوار است.

حوزه انتخابیه دهلران( جنوب استان) نیز شامل شهرستان های دهلران، آبدانان، دره شهر و بدره است.

دبیر ستاد انتخابات استان ایلام با اشاره به اعلام نهایی داوطلبان ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز در این استان، گفت: در این دوره سه نفر برای تصدی یک کرسی نمایندگی مجلس خبرگان رهبری با هم رقابت می کنند.

در استان ایلام ۶۳۳ شعبه اخذ رای برای انتخابات ۱۱ اسفندماه پیش بینی شده است و با تلاش و تعامل هیئت‌های اجرایی، هیئت‌های نظارت و هیئت‌های بازرسی و بعد از اعلام نهایی فهرست افراد تائید صلاحیت‌شده و با شروع کارزارهای انتخاباتی بر اساس تقویم زمان‌بندی انتخابات ۱۴۰۲، هر روز بر شور و شوق مردمان دیار ایلام برای حضور و مشارکتی گسترده در پای صندوق‌های رای افزوده می‌شود و این شور و شوق در حضور گسترده‌ مردم این سامان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن تجلی پیدا کرد.

اما امسال کسانی هستند که برای اولین بار این فرصت را پیدا می‌کنند که در پای صندوق‌های رای حاضر شوند، "رای اولی‌ها" که به عنوان آینده سازان مملکت اسلامی، برای اولین بار بعد از رسیدن به سن قانونی، انتخاب خود را در ۱۱ اسفند انجام خواهند داد.

رای اولی هایی که شور و شوق وصف ناپذیری برای شرکت در انتخاب اول خود دارند و امروز ایرنا مرکز ایلام میزبان تعدادی از این عزیزان است که حال و هوای آنان را برای این مشارکت سیاسی‌شان جویا شویم.

00:00
00:00
Download

ایرنا: سلام، خیلی خوش آمدید، لطفا خودتان را معرفی کند؟

"مهدی نساری" هستم، ۱۸ سال سن دارم، امسال رای اولی هستم و برای اولین پای صندوق رای می‌روم.

ایرنا: امسال برای اولین بار در انتخابات شرکت می کنید، چه حسی دارید؟

رای اولی بودن برای من شیرین است، انتخاب را یک حق می‌دانم، حقی که برعهده همه مردم است، باید سعی کنیم که این حق را به جا آوریم.

شرکت در انتخابات ۱۱ اسفند، برای من یکی از مهم‌ترین رویدادهای زندگی خواهد بود، برای من و نسل مانند من، که برای اولین بار در این رویداد شرکت می کنیم، خیلی مهم است، انسان حس بزرگ شدن دارد و فکر می کنم که از یک برهه کودکی و نوجوانی وارد دوره بزرگسالی می شویم.

ایرنا: چرا باید در انتخابات شرکت کنید؟

ما باید سعی کنیم در انتخابات امسال بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب شرکت اسلامی، حضور و مشارکت حداکثری داشته باشیم.

حتی کسانی که انتخابی برای رای دادن ندارند باید تلاش کنند انتخاب و کاندیدای مورد نظر خودشان را انتخاب کرده و بهترین رای و انتخابات را داشته باشند.

ایرنا: نظرتان در مورد انتخاب و انتخابات چه هست؟

ما از دوران ابتدایی، رای‌گیری شورای دانش‌آموزی را در سطح مدارس داریم که به گونه‌ای، نمونه کوچکتر و ریزتر همین انتخاب‌های بزرگ است.

انتخابات شورای دانش‌آموزی می‌تواند کودکان و نوجوانان را برای این انتخاب‌های بزرگ آماده کند و آمادگی لازم را برای انتخابات بزرگتری مانند انتخابات مجلس و ریاست جمهوری داشته باشند.

وظیفه ما دانش‌آموزان این است که شور و شوق را به مردم برگردانیم، هم خودمان در انتخابات شرکت کنیم و هم دیگران را برای شرکت در انتخابات دعوت کنیم.

ایرنا: در خانواده در مورد انتخابات بحث می کنید؟

مردم محله‌ای که زندگی می کنیم، شور انتخابات را دارند، خانواده ما سعی دارند که این انتخابات را برای ما بزرگ جلوه دهند و یک نوع حس هیجانی را برای ما به وجود بیاورند که حس شادی شرکت در انتخابات را داشته باشیم، بهترین انتخاب و رای را داشته باشیم، البته خودم هم فکر می‌کنم که این اولین و بزرگترین انتخابی است که که در آن شرکت می‌کنم.

ایرنا: انتخاب شما چه ویژگی باید داشته باشد؟

در استانی مانند ایلام، رسم شده که انتخاب ما بر اساس ایل، طایفه و آشنا باشد ولی به نظرم، انتخاب باید بر اساس منطق و اصول باشد تا بهترین‌ها را انتخاب کنیم، تحت تاثیر آشنایی و فامیلی قرار نگیرم، البته باید تحقیق کنیم و همه را مورد بررسی قرار دهیم.

00:00
00:00
Download

ایرنا: سلام، خیلی خوش آمدید، لطفا خودتان را معرفی کند؟

"امیرمحمد آهویی" هستم، ۱۸ سال سن دارم.

ایرنا: آقای آهویی نظرتان در مورد انتخابات چه هست؟

همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند که اگر نابسامانی وجود دارد، اگر ناکارآمدی وجود دارد باید با انتخاب درست آنرا برطرف کنیم و نه با انتخاب نکردن و من فکر می کنم همه باید در انتخابات شرکت کنیم.

ایرنا: انتخاب درست یعنی چه؟

انتخاب درست و دقیق یعنی انتخاب با مطالعه و دقیق، امیدوارم که خودم بتوانیم یک انتخاب درست را داشته باشم، البته همه باید در این زمینه تلاش کنند که از انتخاب خودمان در آینده پشیمان نشویم.

با انتخاب درست خود می‌توانیم مشکلاتی که در سطح جامعه وجود دارد و ما و خانواده‌های ما دارند، از جمله مشکلات فرهنگی و اقتصادی که وجود دارد را برطرف کنیم.

ایرنا: چطور؟

یک نماینده مجلس یک سری اختیارات دارد، نمایندگان مجلس حق اعمال نظر در قوانین را دارند، قوانین کشور را می‌توانند تصویب کنند، با انتخابی که داریم باید نمایندگانی که پای کار خواهند آمد، بتوانند قوانینی درست را وضع کنند که این مشکلات فرهنگی و اقتصادی که در جامعه وجود دارد را حل کنند.

ایرنا: نظر همکلاسی‌هایتان در مورد انتخابات چه هست؟

خیلی‌ها هستند از جمله دوستان که با آنها صحبت می‌کنیم شور و شوق حضور در انتخابات را دارند، دوست دارند رای داده و در انتخابات شرکت کنند، البته یک انتخاب درست داشته باشند که مشکلات جامعه حل شود، من با دوستانم صحبت کردم و واقعا در این خصوص شور و شوق زیادی دارند.

ایرنا: انتخاب درست شما چه ملاک‌هایی دارد؟

به نظرم، باید یک فرد پای کار باشد البته ما باید بتوانیم با تحقیق و مطالعه یک فرد اصلح را انتخاب کنیم.

ایرنا: انتخاب اصلح؟

فردی که مشکلات جامعه را بشناسد، به نظرم مقداری مشکلات اقتصادی و فرهنگی در جامعه داریم البته بیشترین مشکلات به نظرم در جامعه مشکلات فرهنگی است، فردی نیاز داریم که این مشکلات را بشناسد و بتواند در راستای رفع آنها اقدام کند.

ما به فردی نیاز داریم که مشکلات اقتصادی و فرهنگی را در جامعه را با تصویب قوانین و ارائه راهکار حل کند.

00:00
00:00
Download

ایرنا: سلام لطفا خودتان را معرفی کنید.

سلام، "محمد امین صیدی" هستم، با ۱۸ سال سن.

ایرنا: نظرتان در مورد انتخاب و انتخاب درست چه هست؟

در طول روز در مورد کوچکترین و ریزترین مسایل با انتخاب مواجه هستیم، پس باید باید یک انتخاب درست داشته باشیم، نه برای چند لحظه بلکه برای سال‌های طولانی و آینده این انتخاب باید درست باشد که بعداً از این انتخاب خود ناراحت و پشیمان نشویم.

ایرنا: چطور یک انتخاب درست داشته باشیم؟

اگر می‌خواهیم فردی را انتخاب کنیم باید در مورد آن تحقیق کنیم، آیا رزومه کاری دارد یا خیر؟ اگر انتخاب اشتباهی داشته باشیم خودمان معذب می‌شویم و بعداً از خود می‌پرسیم که چرا این اشتباه را انجام دادیم؟ هرچه انتخاب درست تر باشد وجدان ما راحت‌تر است و به انتخاب خودمان افتخار می‌کنیم که یک انتخاب درست داشته‌ایم و سر خود را بالا می‌گیریم.

ایرنا: آیا تا کنون در انتخاب‌ها خود دقت کرده‌اید؟ چگونه؟

انتخاب های مختلفی در طول زندگی داریم، از جمله در زمان تحصیل و رشته تحصیلی، انتخابات مجلس، رییس جمهوری، شوراها و خبرگان رهبری، انتخاب‌های متعددی در زندگی و در طول روز هم ممکن است داشته باشیم، همه نوع انتخابی را داریم.

باید انتخابی داشته باشیم که اگر آن انتخاب ما موفق شد و در مجلس حضور پیدا کرد، بتواند مشکلات جامعه را حل کند، یک فرد شاخص باشد و به مردم در این زمینه‌ها کمک کند.

ایرنا: چه حسی دارید که برای اولین با در انتخابات شرکت می کنید؟

احساس خوبی دارم که برای اولین بار در پای صندوق رای حاضر می‌شوم، قبلاً در خانواده، پدر و مادر، پدربزرگ و مادر بزرگ را می‌دیدم که با شور شوق در انتخابات شرکت می کنند من هم امسال در این انتخابات شرکت می کنم.

ایرنا: ملاک شما برای انتخاب چه هست؟

یک شخص فرهنگی با تحصیلات عالی باشد، رزومه کاری قوی داشته باشد، مردم به آنها رجوع کنند و تمایل بیشتری برای انتخاب آنان داشته باشند و بتوان روی آن حساب کرد، البته فردی معتقد و دینی هم باشد.

ایرنا: نظرتان در مورد واژه انتخابات مجلس چه هست؟

همانطوری که برای برخی کارهای خودمان وکیل می‌گیریم، همه اختیارات خود را به وکیل می‌دهیم، نماینده مجلس هم این گونه است، فردی که مورد اعتماد ماست و به جای ما در مجلس به عنوان نماینده حضور پیدا می‌کند، قانون تصویب می کند تا مشکلات مردم و کشور را برطرف کند، نماینده‌ای باشد که افتخار مردم باشد.

انتخابات هم جنبه سیاسی دارد و هم جنبه عمومی و اجتماعی، باعث می‌شود که مردم شور و اشتیاق خود را نشان دهند، اما به نظم باید انتخابی داشته باشند که سال‌های آینده برای این انتخاب درست افتخار کنند.

00:00
00:00
Download

ایرنا: سلام لطفا خودتان را معرفی کنید.

"رضا حسینی راد" هستم ۱۸ سال سن دارم هم اکنون در دبیرستان مشغول تحصیل هستم.

ایرنا: رای اولی هستید؟

امسال برای اولین بار در انتخابات شرکت می‌کنم.

ایرنا: چه حسی دارید؟

احساس می‌کنم که از نوجوانی به بزرگسالی رفتم و فرد مهمی در جامعه هستم تا بتوانم نماینده اصلحی را انتخاب کنیم.

ایرنا: نظرتان در مورد انتخاب چه هست؟

به نظرم ما ۲ انتخاب درست و نادرست داریم، اگر انتخاب نادرستی را انجام دهیم به طور قطع با مشکلاتی از جمله فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی روبرو می‌شویم، اگر انتخاب درستی داشته باشیم با تحقیق و بررسی، می‌توانیم مشکلاتی که در استان و جامعه وجود دارد را برطرف کنیم.

ایرنا: نظرتان در مورد مجلس؟

مجلس جایی برای تصویب قوانین کشور است تا قانون‌های بهتری تصویب شود و مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه حل شود.

ایرنا: نظر دوستان و هم کلاسی‌هایتان در مورد انتخابات چه هست؟

من دوستانم را به شرکت در انتخابات دعوت می‌کنم، کسی اگر پای صندوق نیاید، مطمئنا کسی انتخاب می‌شود و به مجلس راه پیدا می کند که ممکن آن فرد اصلح نباشد، پس می‌توانیم با انتخاب درست یک سری از مشکلات خود و جامعه را برطرف کنیم.

ایرنا: به نظرتان این مشکلات در جامعه چه هست؟

بیکاری در استان وجود دارد، مشکلات اقتصادی هم، برخی از جوانان ما به دلیل بیکاری دست به کاری‌هایی می زنند که نباید بزنند، با انتخاب درست می‌توانیم جامعه بهتری داشته باشم.

ایرنا: نماینده مجلس باید چه ویژگی های داشته باشد؟

اولین ویژگی این است که باید صادق باشد، اگر به نظر خودش نمی‌تواند کاری انجام دهد آنرا با مردم مطرح کند، مشکلات را شناسایی و پیدا کرده و در راستای رفع آن تلاش کند.

ایرنا: از حضور همه عزیزان که رای اولی هستند در این میزگرد سپاسگزاری می کنیم.

رای اولی‌های ایلام چه می‌گویند/ انتخابی که برایشان شیرین است

بدون تردید انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخاب افراد اصلح در پیشبرد اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی و اقتدار ایران عزیز تأثیرگذار خواهد بود.

دشمنان کشور به دنبال کمرنگ کردن مشارکت مردم در انتخابات هستند که البته با هوشیاری و حضور حداکثری مردم عزیز در پای صندوق رأی، امید دشمنان به یاس و ناامیدی تبدیل خواهد شد.

حضور رأی اولی‌ها نقش پُررنگی در این عرصه ایفا می‌کند چرا که حق انتخاب به نسل جوان ما سبب ایجاد حس مسئولیت و مفید بودن آنان خواهد شد که این خود باعث تلاش بیشتر آنان برای ساخت ایرانی با عظمت و پرقدرت‌تر می‌شود.

استان ایلام دارای هشت هزار رای اولی است که امسال برای اولین تجربه خود را در پای صندوق‌های رای کسب می کنند که نقش مهمی در انتخاب اصلح هم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و هم در انتخابات خبرگان رهبری خواهند داشت.

بنابر میزگردی که با حضور دانش آموزان عزیز ایلامی در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز ایلام برگزار شد، دانش آموزان امروز دغدغه‌ فردای استان و کشور خود را دارند و انتخابات این عرصه برای دانش آموزان و نسل امروزی جامعه برای تعیین سرنوشت آینده خود، کشور و استان را فراهم کرده و امید است در ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ شاهد مشارکت حداکثری دانش آموزان عزیز ایلامی و رای اولی ها در پای صندوق‌های رای باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha