علی مطهری: چهار حزب اصلاح‌طلب از لیست «صدای ملت» حمایت کرده‌اند

تهران- ایرنا- سرلیست فهرست انتخاباتی صدای ملت در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: حزب اعتدال توسعه، حزب کارگزاران، حزب ندای ایرانیان و حزب اعتماد ملی چهار حزبی هستند که از ما حمایت کرده و اعلام کردند از همه ظرفیت‌های خود را در اختیار خواهند گذاشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی مطهری روز پنجشنبه (سوم اسفندماه) در نشست خبری معرفی لیست صدای ملت برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: از آنجا که برخی از گروه ها احساس شد در انتخابات مشارکت نمی کنند، این شرایط را مناسب ندیدیم و حضور خود را اعلام کردیم. چرا که اصلاح امور فقط با حضور مردم در انتخابات میسر خواهد شد و اینکه با عدم مشارکت به براندازی نظام یا ضعف نظام فکر کنیم، سیاست نادرستی است.

سر لیست فهرست صدای ملت افزود: به رغم برخی انتقادهایی که به بازداشت های بی مورد و تبعیض ها داریم، اما همچنان معتقدیم که برای حل مسائل کشور باید در انتخابات پیش رو حاضر شد.

وی ادامه داد: گروه های مختلفی در تهیه فهرست نهایی همراهی کردند و شعار ما عقل‌گرایی و دوری از تبعیض است و معتقدیم می توانیم زمینه تغییر خوب را ایجاد کنیم. بر همین اساس افراد حاضر در فهرست صدای ملت از همه احزاب و گروه ها مانند اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل حضور دارند و فهرست صدای ملت فقط به اصلاح طلب ها اختصاص ندارد.

مطهری جناح‌‍بندی را دیوارکشی بی‌حاصل در کشور تعبیر کرد و گفت: هرچند اختلاف‌هایی بین گروه‌ها وجود دارد ولی برای پیشرفت کشور باید این دسته بندی ها کنار گذاشت و از دیوارکشی دوری کرد.

وی در ادامه اسامی فهرست انتخاباتی صدای ملت را قرائت کرد که به‌ این‌ شرح است:

۱. علی مطهری (استاد دانشگاه تهران و نایب رئیس مجلس دهم)

۲. علی عباسپور تهرانی (استاد دانشگاه صنعتی شریف و نماینده مجلس هفتم و هشتم)

۳. محمد بطحائی (وزیر اسبق آموزش و پرورش)

۴. محمد خوش‌چهره (استاد اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده مجلس هفتم)

۵. منصور حقیقت‌پور (استاندار اسبق اردبیل، معاون منطق‌های سردار شهید قاسم سلیمانی)

۶. هوشنگ بازوند (استاندار سابق کرمانشاه)

۷. اسماعیل دوستی (استاندار اسبق کهکیلویه و بویر احمد، نماینده مجلس پنجم و عضو دوره چهارم شورای شهر تهران)

۸. محمد هاشمی بهرمانی (رفسنجانی) (استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو مرکز تحقیقات جامع سرطان)

۹. مهدی تندگویان (معاون سابق امور جوانان وزارت ورزش وجوانان و عضو دوره چهارم شورای شهر تهران)

۱۰. محبوب حضرتی (پزشک و رئیس سابق بخش واکسیناسیون انستیتو پاستور ایران)

۱۱. محمدرضا آرَم (دکترای سازه، مدیر و کارشناس در سازمان انرژی اتمی ایران)

۱۲. مجتبی شریعتی نیاسر (استاد تمام مهندسی شیمی دانشگاه تهران، معاون سابق آموزشی وزارت علوم)

۱۳. سید فرهنگ فصیحی لنگرودی (دکترای مهندسی صنایع، سرپرست سابق پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت)

۱۴. محمد حاتمی (دکترای روانشناسی عمومی، رئیس سابق سازمان نظام روانشناسی و مشاوره)

۱۵. همایون یوسفی (فوق تخصص خون و سرطان، نماینده مجلس دهم)

۱۶. سید جمال هادیان (کارشناس ارشد مدیریت رسانه، فعال رسان‌های و هنری)

۱۷. محمد اکرمی (استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران)

۱۸. علی باقری (مدرس دانشگاه و مدیرعامل شرکت‌های مطرح حوزه عمران)

۱۹. رضا امیدوار تجریشی (دکترای اقتصاد، گرایش پولی)

۲۰. محمدعلی پرستاری (کارشناس ارشد مدیریت بازاریابی، ریاست شعب بانک)

۲۱. محمد رضا محمدی (دکترای حقوق محیط زیست و مدیرعامل سابق شرکت خانه‌سازی ایران)

۲۲. مجید پاهنگ (رئیس هییت مدیره انجمن صنفی کارگری)

۲۳. محمد عیسی انصاری فرد (دکترای جغرافیای سیاسی، فرماندار اسبق کرج)

۲۴. پروین داداندیش (دکترای علوم سیاسی، رئیس سابق دانشگاه آزاد تهران غرب)

۲۵. حلیمه عالی (پزشک متخصص بیماری‌های داخلی، استادیار دانشگاه و نماینده مجلس نهم)

۲۶. زهرا ساعی (دیپلمات وزارت خارجه، نماینده مجلس دهم)

۲۷. زهرا عابدینی (دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی، معاون سابق مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور)

۲۸. بی‌نظیر جلالی (دانشجوی دکترای روانشناسی سلامت، مدیرکل سابق امور فرهنگی بازنشستگان تأمین اجتماعی)

۲۹. فاطمه رضایی ملک خیلی (دکترای مدیریت تکنولوژی)

۳۰. عفیفه عابدی (دانشجوی دکترای مطالعات سیاسی)

مطهری در ادامه و در پاسخ به سوالات خبرنگاران، ملاک لازم فهرست نهایی صدای ملت را تحصیلات، شناخته شده، سابقه سیاسی و برخوردار از پایگاه اجتماعی عنوان کرد و گفت: در فهرست امید در انتخابات گذشته در مجلس دهم، آقای عارف سرلیست بودند و سایر فهرست امید بر اساس حروف الفبا چیده شدند و بنده نفر بیست و ششم بودم، اما دیدید که بنده نفر دوم در تهران رای مردم را کسب کردم. به عبارتی شهرت نماینده در کنار تخصص و تحصیلات بسیار مهم است.

این نامزد دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا این امکان وجود دارد پس از حضور نامزدهای صدای ملت، آنها با فراکسیون مستقلین همکاری کنند، تصریح کرد: در تمام فهرست های انتخاباتی، این امکان وجود دارد که پس از انتخاب شدن نامزدی به صورت مستقل در مجلس فعالیت کند.  البته ما هم اعتقاد به این موضوع نداریم که آن فرد باید حتما گوش به فرمان ما باشد. ولی این رویکرد سبب ضعف گروه مستقلین می شود تا گروه های تندرو مجلس از این فضا بهره برداری کنند.

وی ادامه داد: این امکان وجود دارد که فردی که از صدای ملت به مجلس راه پیدا کرده است، به صورت مستقل فعالیت کند ولی قطعا  فراکسیون های آنها یکی خواهد بود.

نامزد تهران در مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که کدام احزاب و گروه ها از حزب صدای ملت حمایت کرده است، گفت: حزب اعتدال توسعه، حزب کارگزاران، حزب ندای ایرانیان و حزب اعتماد ملی چهار حزبی هستند که از ما حمایت کرده و اعلام کردند از همه ظرفیت‌های خود را در اختیار خواهند گذاشت. البته این اعلام حمایت به معنای ائتلاف با صدای ملت نیست.

مطهری درباره رویکرد حزب صدای ملت برای حمایت از فهرست خاص در انتخابات خبرگان رهبری توضیح داد:  تصمیم داریم بین ۲۶ نفر نامزد خبرگان رهبری که در تهران می شناسیم، فهرستی را فقط برای حوزه استان تهران برای انتخابات خبرگان رهبری با تایید صدای ملت منتشر کنیم.

وی در خصوص اینکه آیا صدای ملت در آینده با میانه روهای مجلس، فراکسیونی را تشکیل خواهد داد، اضافه کرد: این موضوع به افرادی که وارد مجلس خواهند شد بستگی دارد. ولی قطعا افرادی که به یکدیگر نزدیک هستند، در یک فراکسیون حضور خواهند یافت‌. همچنین برای استان ها و شهرستان ها فهرست کشوری ارائه نخواهیم داد.

مطهری درباره رویکرد صدای ملت در سیاست خارجی در صورت راهیابی به مجلس گفت: توازن بین شرق و غرب باید در سیاست خارجی کشور برقرار شود در حالی که ما به دلیل اختلاف با غرب در سال های گذشته به دامن چین و روسیه افتادیم و آنها هم از ما سو استفاده کردند.‌ اماباید در ارتباط با قدرت های جهان توازن لازم را برقرار کرد.

وی درباره رویکرد حزب صدای ملت درباره فیلترینگ و فضای مجازی تصریح کرد: ما با فیلترینگ مخالفیم. البته دلیل فیلترینگ نخست مسائل غیراخلاقی است که این مسائل در سکوهای داخلی هم وجود دارد و یکی از مسئولان به این موضوع اشاره کرده بود.

وی ادامه داد:  دلیل دوم فیلترینگ،  جلوگیری از شورش در کشور با بهره گیری از  فضای مجازی است. در صورتی که ما باید اعتماد مردم را جلب کنیم تا آنها بتوانند حرف خودشان را در فضای سالم بیان کنند. ولی در کشور  اعتراض به رسمیت شناخته نمی شود که در ادامه سبب بروز کشته شدن برخی و آسیب به نظام می شود. از طرفی خود فیلترینگ هم باعث ایجاد فساد در این حوزه شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم، درباره اینکه آیا مردم به فهرست صدای ملت اقبال نشان خواهند داد، افزود:  ما از میزان مشارکت مردم در انتخابات خبر نداریم و امکان پیشگویی هم در این خصوص نیست‌ و مشخص نیست چند نفر از فهرست ما رای خواهند آورد. 

مطهری اضافه کرد: خود بنده اصراری برای حضور در انتخابات را نداشتم و با اصرار نمایندگان ادوار مجلس در صحنه حاضر شدم. چرا که معتقدیم عدم حضور سبب میدان دادن به تندروها می شود. البته مجلس توانایی های زیادی دارد از جمله سوال از رئیس جمهور که در مجلس هشتم مطرح شد و به نحوی تابو شکنی کردیم.

وی افزود: همچنین قتل ستار بهشتی که در مجلس دهم با انتقاد ما همراه شد و وزیر را به صحن مجلس کشاندیم. به عبارتی مجلس در خصوص حقوق مردم، رفع تحریم ها، مسائل معیشتی و سیاست خارجی اقدامات مهمی می تواند انجام دهد.  اما وقتی افراد دقیق و کاربلد وارد مجلس نشوند در نهایت سبب اعتراضات مردم می شود در حالی که ما نماینده مردم هستیم نه نماینده نظام و باید همیشه جانب مردم را گرفته، حتی اگر موضوع خلاف سیاست نظام مطرح شود.

سرلیست فهرست صدای ملت ادامه داد: نماینده نباید فقط سیاست نظام را پیگیری کند و در برخی جهات باید مخالف سیاست های نظام حرف بزند. حتی اگر رای هم نیاوریم، به همین میزان که مشارکت افزایش یابد برای ما کافی است و دنبال ورود به مجلس نیستم چرا که ۳ دوره سابقه نمایندگی را تجریه کردم.

وی درباره اینکه برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات حزب صدای ملت چه برنامه ای دارد، خاطرنشان کرد:  همین نشست ها و اهدفی که بیان می شود و اینکه در صورت حضور در مجلس،  چه کارهایی می توانند انجام دهند، در مشارکت مردم اثرگذار است‌.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha