استاندار مرکزی: تامین واگن مورد نیاز مترو تهران از اراک

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: تقاضای تولید واگن‌های مترو تهران بین همه شرکت‌های واگن‌سازی کشور، به نسبت متناسب از جمله واگن‌سازی مپنا اراک توزیع می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « فرزاد مخلص‌الائمه» روز شنبه در نشست گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در اتاق بازرگانی اراک، افزود: این مهم در راستای قرارداد شهرداری تهران با چین در سال‌های گذشته منعقد شده بود اما اجرای آن به امسال رسیده است.

وی به ظرفیت بزرگ واگن‌سازی پارس مپنا اراک اشاره کرد و ادامه داد: شرکت‌های داخلی هر ظرفیتی که در تولید واگن دارند، وارد میدان کنند تا از هرگونه انحصار در یک شرکت جلوگیری و از ظرفیت حداکثری تولید داخل، بهینه استفاده شود.

استانداری مرکزی ادامه داد: همچنین در حوزه شرکت‌های دانش بنیان هم برای تولید تجهیزات حساس شامل کنترل و راهبری نیز از ظرفیت تولید داخل استان مرکزی استفاده شود.

مخلص الائمه افزود: نگرانی در رهاسازی و عدم استفاده از ظرفیت واگن سازی بود که با این تصمیم، برطرف و نیاز خطوط مترو تهران با تولیدات با کیفیت داخلی تامین می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تحویل همزمان خودروهای تولیدی شرکت هپکو اشاره کرد و گفت: رکورد تحویل همزمان به متقاضیان شکسته شده و ۵۰ دستگاه ماشین آلات راه‌سازی تحویل بهره‌برداران می‌شود که نشان دهنده حرکت شرکت در مسیر درست است.

استاندار مرکزی ادامه داد: اگرچه شرکت هپکو تا نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد زیرا ضربه‌ای که در دوران خصوصی‌سازی با خیانت و فساد خورده، جبران نشده اما از وضعیت زمین گیر و زمین خورده خارج شده و جای تقدیر از مجموعه سهامداری شرکت وجود دارد.

مخلص‌الائمه در بخش دیگری از سخنانش گفت: نظام آموزش عالی و متوسط کشور در تامین نیروی کار و به ویژه ماهر مطلوب نیست و روند آموزش در دانشگاه‌ها، تامین کننده نیروی کار نیست و گرفتن مدرک تحصیلی دکترا از کارشناسی راحت‌تر شده است.

وی با بیان اینکه، همه افراد جویای کار به دنبال کار و استخدام در بخش دولتی هستند، افزود: در استان مرکزی نیز چند شرکت بزرگ از نظر بازار نیروی کار به سایر شرکت‌های کوچک و متوسط آسیب زده‌اند هرچند از نظر اقتصادی و ملی برای کشور درآمد زا هستند.

استاندار مرکزی گفت: شرکت‌های بزرگ برای جذب نیروی کار باید مکلف به جذب افرادی شوند که در ابتدای مسیر هستند و برای اشتغال افرادی که از شرکت‌های کوچک، متقاضی هستند، محدودیت ایجاد کنند.

مخلص‌الائمه افزود: راه‌اندازی بورسیه دانشگاهی در شرکت‌های تولیدی با هدف تامین نیروی ماهر خوب است و در آینده می‌تواند مشکل واحدها را رفع کند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این نشست گفت: دانشگاه بهترین نیروها را در رشته‌های مختلف آموزش می‌دهند اما به خاطر فاصله زیادی که بین دانشگاه و صنعت وجود دارد، تربیت این نیروها برای واحدهای صنعتی مطلوب نیست و طبق آمار، ۴۳ درصد بیکاران از فارغ‌التحصیلان فنی و مهندسی و خدمات هستند.

«ناصر بیگی» افزود: صنایع استان نیازمند نیروی متخصص در حوزه فعالیت تخصصی خود هستند که اکنون کمبود نیروی کار از معضلات این واحدهای صنعتی و تولیدی بشمار می‌رود.

وی بیان کرد: قوانین از کارفرمایان در جذب نیروی ماهر حمایت نمی‌کند بنابراین لازم است تا در این حوزه اقدامات مناسب اعمال شود.

علیرضا حسینی، مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: آمار مقرری بگیران استان، در ۲ سال اخیر از پنج هزار نفر به سه هزار نفر رسیده و این رقم در شهرستان ساوه کمتر از ۶۹۰ نفر است.

استان مرکزی حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha