به گزارش خبرنگار ایرنا، کیومرث هاشمی روز جمعه در جمع قهرمانان و نخبگان ورزش و جوانان استان زنجان، افزود: تکمیل طرحهای نیمه تمام ورزشی، ساماندهی رشتهها، ارایه تسهیلات به قهرمانان، زوجهای جوان و سمنها، پیگیری ایجاد شهرک مسکونی مدال و مراحل استخدامی مدال آوران و اجرای طرح آمایش سرزمین از مهمترین برنامههای وزارت ورزش است.
وی بیان کرد: هیاتهای ورزشی نباید به باشگاه داری بپردازند و بر این اساس به زودی قانون باشگاه داری در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح و برای تصویب ارایه میشود.
سه هزار و ۳۰۰ طرح نیمه تمام ورزشی در کشور
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به وضعیت طرحهای در دست ساخت کشور، گفت: هم اکنون سه هزار و ۳۰۰ طرح نیمه تمام در سطح کشور وجود دارد که با وجود محدودیتهای مالی برای تکمیل آنها تلاش می کنیم.
وی افزود: دغدغه دولت مردمی تکمیل این تعداد طرح نیمه تمام ورزشی در کنار سایر پروژههاست و وزارت ورزش نیز تلاش می کند با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، اعمال ماده ۲۷ و ۸۸ این طرحها را به اتمام برساند.
هاشمی با تاکید بر توسعه فضاهای ورزشی با تکمیل طرحهای نیمه تمام، گفت: اقصی نقاط کشور به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار نیاز به افزایش سرانه ورزشی دارند که با تکمیل این پروژهها جبران میشود.
وی با بیان اینکه در سطح خاورمیانه بیشترین فضای ورزشی را در اختیار داریم، خاطرنشان کرد: هم اکنون در استان زنجان ۸۳ طرح نیمه تمام ورزشی وجود دارد که در کنار سایر پروژههای در دست ساخت باید به سرانجام برسد.
وزیر ورزش ایران هستم نه وزیر یک وزارتخانه
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه "وزیر ورزش جمهوری اسلامی ایران هستم نه یک وزارتخانه" افزود: تمامی دستگاههای اجرایی موظف به اجرای سیاستهای ما هستند و به زودی نیز سیاستهای کلان حوزه ورزش توسط مقام معظم رهبری ابلاغ میشود.
وی استفاده بهینه از تمامی سالنهای ورزشی سطح کشور در راستای ارتقای سلامت مردم را ضروری دانست و گفت: با اینکه بیشترین فضای ورزشی را در خاورمیانه داریم اما به لحاظ هم افزایی ضعیف هستیم و البته در شورای عالی ورزش که قرار است به ریاست آیت الله رئیسی برگزار شود، بسیاری از دغدغهها با تدبیر رئیس جمهور بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد.
هاشمی افزود: همه فضاهای ورزشی باید حداکثر ساعتی از شبانه روز در اختیار عموم مردم قرار بگیرد در حالیکه اکنون سالن ورزشی در کنار مدرسه فاقد سالن، تعطیل است و چرا باید در اختیار دانش آموزان قرار نگیرد؟
وضعیت آماری ورزش همگانی مطلوب نیست
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: وضعیت آماری ورزش همگانی مطلوب نیست و باید بستری فراهم کنیم که همه سنین در ورزش فعالیت کنند.
وی افزود: طبق آمارهای اعلام شده بیش از ۵۵ درصد نوجوانان دچار چاقی مفرط هستند و جامعه نیز به سمت پیری پیش میرود و با این شرایط سن امید به زندگی پایین میآید.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: البته دولت در راستای جوانی جمعیت برنامههایی را به اجرا گذاشته است و در حوزه تسهیلات و اشتغال رشد قابل توجهی داشتهایم.
هاشمی بیان کرد: ۱۲۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج از ابتدای امسال تاکنون پرداخت شده است هرچند ۲۶۳ هزار نفر نیز در صف وام ازدواج قرار دارند که در تسریع آن باید تدبیر شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت مردمی در پیگیری و حل مشکلات و دغدغههای جوانان بسیار مصمم است و وزارت ورزش نیز طرحهای خوبی در دستور کار دارد.
باشگاه داری حلقه مفقوده ورزش
هاشمی با بیان اینکه در حوزه باشگاه داری دچار ضعف قانونی هستیم، گفت: باشگاه داری حلقه مفقوده در کشور است و نیاز به اصلاح دارد که البته وزارت ورزش برنامه ریزی لازم را انجام داده است.
وی افزود: هم اکنون ۱۴ هزار هیات ورزشی در سطح کشور داریم که وظیفه آنها مدیریت است نه باشگاه داری، در حالیکه باشگاهها باید نسبت به شناسایی و پرورش ورزشکاران با حضور در میادین مختلف از جمله لیگهای کشوری اقدام کنند.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه به زودی قانون باشگاه داری در مجلس شورای اسلامی برای تصویب مطرح میشود، افزود: اقدامهای خوبی در این حوزه اجرایی میشود.
هاشمی با تاکید بر لزوم توجه به استعدادها با همکاری آموزش و پرورش، گفت: شیوه نامه همکاری با آموزش و پرورش در راستای استعدادیابی در ردههای سنی مختلف در دستور کار است.
آمایش سرزمین ورزش را متحول میکند
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اجرایی شدن طرح آمایش سرزمین، گفت: این طرح در حال تدوین است و به زودی به استانها ابلاغ میشود.
وی افزود: آمایش سرزمین، ورزش قهرمانی را متحول میکند و در این طرح قرار نیست استانها و شهرها بهاندازه فدراسیونها باشند بلکه هر منطقهای براساس استعداد و ظرفیتهایی که در قهرمان پروری دارد، رشته مورد نظر فعال می شود و مورد حمایت قرار میگیرد.
هاشمی بیان کرد: در این طرح، استعدادهای هر منطقه مورد بررسی لازم قرار میگیرد و در همان رشته ورزشی سرمایه گذاری خواهیم کرد.
وی افزود: باتوجه به منابع محدود، میتوانیم با اجرای این طرح از اعتبارات در اختیار به صورت بهینه استفاده کنیم.
طرح "صبا" انقلابی در شنا بود
وزیر ورزش و جوانان کشور با اشاره به ویژگیهای طرح "صبا" در دوره حضورش به عنوان معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، گفت: زمانی که در وزارت آموزش و پرورش بودم، طرحهایی را برای ورزش این وزارتخانه در دستور کار قرار دادم که یکی از مهمترین این اقدامات طرح «صبا» بود.
وی با بیان این طرح موجب شد تا دانشآموزان پایه سوم به صورت رایگان آموزش شنا را در محیطی امن داشته باشند، افزود: در طرح صبا ضمن تاکید بر امنیت دانشآموز، تمام امکانات به صورت رایگان در اختیار دانشآموزان قرار می گیرد.
این مسوول اضافه کرد: شنا هم اکنون یکی از بیشترین سهم مدالها را در بازیهای آسیایی و المپیک دارد اما متاسفانه با تغییر دولت، این طرح همانند بسیاری از طرحها متوقف شد.
هاشمی خاطرنشان کرد: از جمعیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار دانش آموزی در سال ۸۹ تا ۹۱، ۹۲۰ هزار نفر با اجرای این طرح دسترسی به استخر شنا داشتند و اصول این رشته را فرا گرفتند.
وی افزود: اگر این طرح ادامه پیدا میکرد دیگر شاهد اتفاقهای تلخ غرق شدن دانش آموزان در ارتفاع یک و نیم متری دریاچه پارک شهر نبودیم.
هاشمی بیان کرد: این طرح حداقل میتوانست ۵۰ استعداد نخبه را در رشته شنا معرفی کند اما متوقف شد و اکنون نیز می توان با جمعیت ۱۶ و نیم میلیونی جمعیت دانش آموزی به اجرا گذاشته شود.
نظر شما