به گزارش ایرنا، دولت سید شهید فعالیت خود را با وجود انبوهی از کارهای زمین مانده اما با بررسی نواقص، کمبودها، علت و معلولها و در عین حال برنامهریزهای مدون شروع کرد.
وجود مشکلات، کمبودها، محدودیتها و انتقادات برخی افراد باعث نشد که چرخ فعالیت دولت از حرکت باز بایستد و همه زیرساختها و نواقص یکی پس از دیگری مورد بررسی قرار میگرفت که راهکاری موثر نه نمایشی برای آن تعریف شود.
مدت زیادی طول نکشید که کم کم تاثیر برنامههای هدفمند در تولید و صنعت و کشاورزی و دیگر بخشهای کشور و به تبع آن استان مرکزی خود را نشان داد و سید شهید به خوبی نشان داد که دولت نمایشی نیست که اقدام موثر را ارجح بر تعریف شتابزده تعدادی طرح و برنامه خوش آب و رنگ اما بدون کاربرد میداند.
استان مرکزی زخمی از برنامهها و طرحهای شتابزده سالهای گذشته بود، صنایع استان در وضعیت بسیار اسفباری بودند و خسته از تجمعهای بیحاصل سالهای قبل، بخش کشاورزی آسیب دیده از برنامههای اشتباه و صنایع این بخش هم یا غیر فعال و تعطیل یا در وضعیت نامناسبی بودند.
شاید در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تصور نمیشد که رونق و تولید در کارخانههای از نفس افتاده این استان جریان یابد، شاید تصور نمیشد ساخت مسکن برای محرومین از این امکان از سر گرفته شود یا دامدار فکرش را نمیکرد که دوباره بتواند با تمام ظرفیت کار کند.
استان مرکزی در ۳۱ تیرماه سال ۱۴۰۱ میزبان رئیس جمهور شهید و هیات دولت سیزدهم در دور نخست سفرهای استانی بود، سفری که بیش از ۲۲۰ مصوبه با اعتبارت بسیار چشمگیری بود که هم اکنون بخش قابل توجهی از این مصوبات اجرا و بخش دیگری نیز در دست اجرا است.
بیشتر بخوانید:
مطالبات کارگران اراک از رئیس جمهور
آیتالله رییسی: اجرای ۲۲۰ طرح در استان مرکزی مصوب شد
امام جمعه اراک: دستاوردهای سفر رئیسجمهور به استان مرکزی فراوان است
استاندار مرکزی: قطع مازوت از نیروگاه شازند انتظار مهم مردم از رییس جمهور است
مردم سرزمین آفتاب امیدوار به توسعه همه جانبه با مصوبات سفر استانی رییس جمهور
از زمستان سال گذشته زمزمه دور دوم سفر رئیس جمهور به استان مرکزی شنیده میشد که بر همین اساس دستگاههای اجرایی با تزریق اعتبارات و نظارتهای گسترده در صدد شتاب بخشی به طرحهای خود بودند تا هنگام سفر رئیس جمهور تکمیل و با دستان خادم امام رضا(ع) بهرهبرداری و در اختیار مردم قرار بگیرد.
دست تقدیر اما سرنوشت دیگری را برای رسید ابراهیم رئیسی شهید جمهور ایران اسلامی رقم زد تا به خیل یاران شهیدش بپیوندد. اگرچه امروز آیت الله رئیسی در کنار ملت نیست اما آثار و برکات ایشان همواره در اذهان خواهد ماند چرا که بدون شک او شایسته مدال خدمتگزاری بی منت بود.
بودجه عمرانی ۱۴۰۱ استان مرکزی ۶ برابر بودجه ۶ سال این استان
سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال در روستاهای استان مرکزی کار انجام شد که این اقدامات توسط دهیاریها و شوراهای روستا انجام پذیرفت.
مدیریت شهری استان مرکزی در بخشهای مختلف به ویژه عمرانی در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال کار انجام داد که ۲۰ درصد از بودجه عمرانی دولت در استان مرکزی به مبلغ پنج هزار و ۲۴ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ بیشتر بود و نشان از اقدامات گسترده دارد.
بودجه عمرانی استان مرکزی در مجموع سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ مبلغ ۳۲ هزار میلیارد ریال بود و این بودجه در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶ برابر این سالها بوده است.
جهش تولید ارمغان دولت سیزدهم برای بخش کشاورزی استان مرکزی
جهش تولید بخشهای مختلف جهاد کشاورزی برنامهریزی و طبق این برنامه پیشبینی میشود سال جاری ۱۸ درصد رشد تولید انواع محصولات مربوط به سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تحقق یابد.
مجموع تلاشهای صورت گرفته سال ۱۴۰۲ باعث شد برای اولین بار کاهش تورم خوراکی در استان مرکزی ثبت شود.
میزان اشتغالزایی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی حدود ۱۸ و نیم درصد و به صورت متغیر است، ارزش تولید بخش کشاورزی به ۱۲۰ همت رسیده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهرهبرداران این بخش هستند.
سال ۱۴۰۲ ارزش صادراتی محصولات مختلف این سازمان ۱۰۲ هزار دلار و ۳۰۰ هزار تن گندم تولید شد که دو برابر نیاز استان است.
احیای واحدهای دامپروری راکد
۴۰۰ واحد دامپروری پرواری با ظرفیت ۴۲ هزار راس گوساله در استان مرکزی فعالیت داشتند که ۱۱۷ واحد از این تعداد با ظرفیت ۱۰ هزار و ۴۰۰ راس گوساله به دلایل مختلف غیر فعال بود که ۱۸ واحد آن در سال جاری احیا شد.
واحدهای صنعتی پرواری به دلیل پرداخت ارز ترجیحی در سالهای قبل و نیاز چهار تا پنج برابری به سرمایه در گردش و از طرفی خرید دام به مبلغ هر کیلو ۵۰ هزار تومان با مشکل مواجه شدند و تعداد قابل توجهی از این واحدها شمار دامهای خود را کاهش دادند که با این وضعیت یا غیر فعال شدند یا با میزان کمتر از ظرفیت به کار خود ادامه دادند.
اقدامات متعددی در دولت سیزدهم برای جبران خسارت این واحدها انجام شد که به احیا دوباره این صنایع راکد کمک کرد. تامین نهاده یکی از اقدامات مهم بود و امروز واحدهای صنعتی پرواری وضعیت بسیار مناسبتری دارند.
۳۵ واحد پرواری بره نیز در استان مرکزی فعال است که بخشی از این واحدها از سال ۱۴۰۰ تاکنون احیا و بررسی وضعیت و احیا ۱۰ واحد غیر فعال دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
استان مرکزی جزو پنج استان نخست در ایجاد و راهاندازی سامانه نوین آبیاری در بخش کشاورزی
در بخش آبیاری نوین مزارع و باغهای استان مرکزی از سال ۱۴۰۰ اقدامات گستردهای برنامهریزی و انجام شد که دولت سیزدهم گام موثری برای جبران کمآبیها بردارد.
از مجموع ۱۶۲ هزار هکتار از ارازی و باغهای مستعد آبیاری نوین استان مرکزی ۷۶ هزار هکتار که ۴۸ درصد مجموع این مساحت را شامل میشود تحت سامانه آبیاری نوین و کانالهای آبیاری قرار گرفته است.
هدفگذاری احیا ۷۰ واحد صنعتی در استان مرکزی
احیا ۷۰ واحد صنعتی راکد خارج از محدوده شهرکها و نواحی صنعتی در سال جاری هدفگذاری شد. سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۵۳ واحد صنعتی راکد خارج از محدوده شهرکها و نواحی صنعتی شناسایی شد که ۶۰ واحد از این تعداد قابلیت احیا داشت.
۱۷ واحد صنعتی نیز اعلام راکد بودن داشتند و در لیست صنایع دارای قابلیت احیا قرار گرفت. مجموع واحدهای صنعتی احیا شده خارج از محدوده شهرکهای صنعتی در سال گذشته ۷۷ واحد است.
احیای این تعداد صنایع راکد زمینه اشتغال ۷۴۶ نفر را فراهم کرد و ۴۲ میلیارد ریال سرمایه احیا صنایع مذکور بود.
بازگشت صنایع مادر و بزرگ استان مرکزی به چرخه تولید
شرایط فعلی صنعت استان مرکزی با قبل از فعالیت دولت سیزدهم متفاوت است و اقدامات دولت موجب شد تا پنج صنعت مادر این استان که مشکلاتی شامل حقوق معوقه و تولید داشتند، رفع شود.
با سفر اعضای هیات دولت به استان مرکزی، برخی مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی استان که نیاز به تصمیمگیری کلان بود، برطرف و شرایط مطلوبی برای این بخش اقتصادی در استان رقم زده شد.
نمونه این مهم، در مشکلات کمبود لاستیک بود که با اعلام استان مرکزی، مشخص شد در ۱۶ استان، توزیع لاستیک با موانعی مواجه است و با مطرح شدن در هیات دولت، مشکلات متقاضیان لاستیک اکنون کاهش یافته است.
احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل در استان مرکزی از دیگر برنامههای اولویتدار بود که ۲۲۳ واحد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ احیا شد و ۴۹۷ واحد با حدود ۲ هزار نفر نیز سال گذشته به چرخه تولید برگشتند.
شکلگیری مجتمع ویژه اقتصادی و کنسرسیوم اقتصادی در استان مرکزی
شکلگیری و راهاندازی مجتمع ویژه اقتصای گام بزرگی برای حل مشکلات و موانع فعالان اقتصادی استان بود. کنسرسیوم اقتصادی استان مرکزی نیز تاسیس شد. این کنسرسیوم پایهای بلند برای برداشتن گامهای بلند و توسعه اقتصادی استان و طرحهای ملی است که میتواند پروژههای بزرگی را اجرا کند.
۱۳۰ شرکت این استان تاکنون در قالب انجمنها برای عضویت در این کنسرسیوم اعلام آمادگی کردهاند.
کاهش نرخ بیکاری در استان مرکزی
برای اولین بار در تاریخ استان مرکزی روند تکمیلی برخی پروژههای استان از جمله بیمارستان ولیعصر(عج) شبانهروزی شد.
این استان در زمان فعالیت دولت سیزدهم با کاهش نرخ بیکاری، افزایش اشتغال و مشارکت اقتصادی همراه شده و وضعیت اشتغال استان مرکزی خوب است و در بسیاری از شهرستانها، نگرانیهایی برای کمبود نیروی کار وجود دارد.
رشد اقتصادی در استان مرکزی روز به روز در حال افزایش است و در ۲ سال گذشته قراردادهای صادراتی متعددی با شرکتهای بزرگ منعقد و حضور در پیمانهای بزرگ صورت گرفت که این مهم به دلیل همکاری و هماهنگی بین بخشهای مختلف بود.
بخش دولت این استان تمام تلاش خود را برای حل مسایل کارگری و واحدهای دارای حقوق معوق به صورت ویژه بهکار گرفت.
شمار واحدهای دارای حقوق معوق استان مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشت.
تکمیل بیمارستان ۱۸ سال معطل مانده
طرح توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک با ۵۰۰ تخت بستری در ۱۳ طبقه با ظرفیت مطلوب درمان برای ارایه خدمات درمانی و بهداشتی غرب کشور پیشبینی شده و با وجود تامین مالی مناسب و اقدامات حمایتی دولت، نمایندگان مردم در خانه ملت و دیگر مسئولان، این طرح درمانی در دولت سیزدهم شتاب گرفته تا به زودی شاهد افتتاح ابر طرح درمانی در استان مرکزی باشیم.
تکمیل و راهاندازی این طرح درمانی مادرتخصصی، بخشی از پیگیری مجدانه مسئولان دولت سیزدهم در تکمیل این طرح درمانی است.
این طرح درمانی با پیشرفت کندی همراه بود و از فرصتهایی که پیمانکاران داشتند استفاده نشد و قصور و کوتاهی صورت گرفت اما دولت سیزدهم با رفع جدی چالشها در روند تکمیل این طرح بزرگ، تلاش کرد که طعم ارایه خدمات درمانی در یکی از بزرگترین مراکز درمانی غرب کشور را در کام مردم شیرین کند.
کلام آخر...
پرونده دولت سیزدهم هرگز بسته نمیشود چراکه اقدامات ماندگار رییس جمهور شهید در اذهان عمومی زنده و پابرجا خواهد ماند، آیتالله سید ابراهیم رییسی در راه خدمت به درجه شهادت نائل آمد و دولت مردمی او نیمه تمام باقی ماند اما میتوان گفت چندین برابر عمر هشت ساله روسای جمهور پیشین خدمت انجام داد و نامی نیک از خود به عنوان رییسی متعهد و متخصص برجای گذاشت.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، خادمالرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا(ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.
حجت الاسلام آل هاشم، نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رییسجمهور و تعدادی از محافظین و خدمه بالگرد از سرنشینان بالگرد حامل رییسجمهور بودند.
آیت الله سیّد ابراهیم رئیسالساداتی ۶۴ ساله هشتمین رییسجمهور ایران بود. وی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ شهر مقدس مشهد بود و مسئولیتهایی چون ریاست قوه قضاییه و معاونت اول این قوه، دادستانی کل کشور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نائب رئیسی مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان قدس رضوی را در کارنامه داشت.
نظر شما