افزایش ۱۸ درصدی مرگ ناشی از غرق شدگی

تهران - ایرنا - گزارش سازمان اورژانس کشور در فصل بهار (از اول فروردین ۱۴۰۳ تا ۵ خرداد) حاکی از آن است که در این مدت ۱۵۹ نفر در آب غرق شدند که میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، طبق آمار تازه‌ای که سازمان اورژانس کشور منتشر کرد، از ابتدای فروردین امسال تا روز گذشته پنجم خرداد، ۲۶۳ مورد غرق شدگی در کشور رخ داده است که از این تعداد ۱۰۴ نفر از این افراد مصدوم و ۱۵۹ نفر فوت کردند.

بر اساس این گزارش، در این مدت شاهد افزایش ۲۸ درصدی در تعداد موارد غرق شدگی هستیم و میانگین سنی غرق شدگان ۲۳ سال است و مردها با ۷۶ درصد بیشترین میزان غرق شدگی را به خود اختصاص می‌دهند.

در این میان، کم سن‌ترین غرق شده کودک یک ساله و پیرترین نیز فردی ۸۰ ساله بوده است که هر ۲ در محل غرق شدگی جان باختند. بوشهر با ۳۲ مورد، سیستان و بلوچستان با ۲۸ ، فارس با ۲۵ مورد بیشترین میزان غرق شدگی را داشته‌اند.

قابل توجه است که بیشترین میزان فوت ناشی از غرق شدگی در استان‌های مرکزی و فاقد خط ساحلی و دریا یعنی فارس، اصفهان و تهران ثبت شده و در نام استان‌های ساحلی مانند مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان و دیگر استان‌ها دیده نمی‌شود.

گزارش سازمان اورژانس کشور نشان می‌دهد رودخانه‌ها با ۲۴ درصد، دریا با ۱۶ درصد و استخرهای شنای خانگی و عمومی با ۱۶ درصد بیشترین میزان فوتی ناشی از غرق شدگی را ثبت کردند همچنین سدها و آب‌بندها با ۶ درصد، دریاچه های طبیعی با ۶ درصد و کانال‌های آب کشاورزی با ۷ درصد میزان غرق شدگی را داشتند.

افزایش ۱۸ درصدی مرگ ناشی از غرق شدگی

مسمومیت ۲۳۳ نفر با قارچ وحشی

علاوه بر این، گزارش سازمان اورژانس کشور نشان می‌دهد تقریباً در این مدت ۲۳۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خود رو و وحشی مسموم شدند که از این تعداد ۲ نفر در تهران بر اثر مصرف این نوع قارچ‌ها جان خود را از دست دادند.

طبق این گزارش، تعداد مسمومیت بر اثر مصرف قارچ خود رو و وحشی افزایش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته و استان‌های لرستان، کردستان و کرمانشاه بیشترین تعداد مصدومیت ناشی از مصرف این نوع قارچ را داشتند.

قارچ‌های خوراکی شامل گونه‌های بسیاری هستند که برخی از آنها در طبیعت و به صورت خود رو رشد کرده و چیده می‌شوند.

در مجموع ۶ نوع قارچ سمی در کشور ما به صورت خود رو وجود دارد که شامل آمانیتا فالوئید، آمانیتا وِرنا، آمانیتا ویرسا، گالرینا مارگیناتا، لپیوتا برونیون‌اینکارناتا و لپیوتا سابینکارناتا است.

بیشتر بخوانید:

مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha