۱۰ خرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۴۵
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 85494428
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

مجتمع پرتو فرآیند اصفهان افتتاح شد
عکس آرشیوی است

اصفهان - ایرنا - مجتمع پرتو فرآیند اصفهان با هدف آفت زدایی و افزایش انبارمانی محصولات کشاورزی روز پنجشنبه با حضور رییس سازمان انرژی اتمی و استاندار اصفهان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مجموعه صنعتی مرتبط با شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نقش ویژه ای در بهبود محصولات کشاورزی با استفاده از ظرفیت پرتوها دارد و عملیات احداث این مجموعه که در مساحتی بالغ بر پنج هزار متر مربع در شهرک صنعتی اشترجان در شهرستان فلاورجان واقع در غرب استان اصفهان قرار دارد، از سال ۱۴۰۲ آغاز شده بود.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در آیین افتتاح این مجموعه صنعتی گفت: امروز دور هم جمع شدیم تا نقش کوچکی در ارتقای امنیت غذایی کشور داشته باشیم، امروزه در دنیا حدود ۲/۵ میلیارد نفر دچار ناامنی غذایی اند که حدود ۱۱ درصد این تعداد درگیر سوءتغذیه شدید هستند. تا چند سال گذشته استنباط این بود که امنیت غذایی تکیه بر تولید دارد. تعریف این بود که امنیت غذایی یعنی دسترسی به غذای سالم. اما امروزه یکی از نکات مهمی که درخصوص امنیت غذایی باید به آن پزرداخته شود، حوزه نگه‌داشت است. سازمان انرژی اتمی چه کار میتواند در این زمینه بکند؟ یکی اینکه میتواند در تولید بذرهای اصلاح شده که می توانند بار بیشتری بدهند و مقاومت بیشتری در برابر آفات داشته باشند دخالت کند و دوم در نگهداری محصولات. ما با استفاده از پرتوها می توانیم بار میکروبی و حشرات را در محصولات کاهش دهیم، یعنی زمان انبارداری محصول را افزایش می دهیم که هم به اقتصاد ما کمک میکند و هم سلامت و امنیت غذایی ما را ارتقا می دهد.

سید پژمان شیرمردی ادامه داد: آمار WHO ( سازمان جهانی بهداشت) حاکی از آن است که سالانه به طور متوسط ۶۰۰ میلیون نفر بخاطر مصرف غذای ناسالم بیمار می شوند، که این بیماری میتواند از یک شکم درد معمولی باشد تا سرطان. ما با پرتودهی و حذف آفات علاوه بر اینکه می توانیم امنیت غذایی را حفظ بکنیم، ایمنی غذایی را هم ارتقا میدهیم.

معاون سازمان انرژی اتمی درخصوص نگرانی هایی که بابت سلامتی محصولات پس از پرتودهی عنوان می شود گفت: این فناوری در دنیا هفتاد سال تجربه دارد، در حوزه پزشکی ما می گوییم اگر یک دارو در طول ۳۰ سال اثزات بالینی خودش را نشان دهد، قابل ثبت است. این صنعت امروز ۷۰ سال تجربه دارد. پس ما بحثی روی سلامت این کار نداریم و باید یک قدم جلوتر بیاییم و با استفاده از پرتوها مواد شیمیایی و سموم را کم کنیم.

شیرمردی افزود: امروزه استفاده از آفت کش ها و سموم یکی از دلایل ایجاد سرطان است، روش جایگزین آن چیست؟ یک روش جایگزین می تواند استفاده از پرتوها باشد. فائو، WHO و آژانس بین المللی انرژی اتمی، سندی را تدوین کردند که طی آن پیشنهاد شده است تا ده کیلو گری(GY) دز پرتو دهی برای مواد غذایی مجاز است، بنابراین ما بعد از پرتو دهی این اطمینان را داریم که غذایی سالم و با کیفیت را تحویل مردم عزیزمان خواهیم داد.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی در سال ۱۴۰۰ سندی را به دست شهید بزرگوارمان، شهید آیت الله رییسی رونمایی کردیم و امروز آن سند مبنای حرکت ماست. طبق این سند ما در ۱۲ نقطه از کشور این صنعت را راه اندازی می کنیم که هم بتوانیم بار مالی آن را کاهش و هم بار ترویجی آن را افزایش دهیم. 

وی ادامه داد: یکی دیگر از رویکردهای ما در پرتو دهی، درگیر کردن بخش خصوصی بود که در فاز اول قرارداد چهار سامانه با بخش خصوصی امضا شد.

به گزارش ایرنا، پرتودهی یک روش عالی برای کاهش و یا ازبین بردن باکتری‌های ایجادکننده فساد مواد غذایی و همچنین باکتری های بیماریزای موجود در غذاست. در سال ۱۹۸۰، WHO ،FAO و آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردند که پرتودهی هر ماده غذایی حداکثر تا میزان ۱۰ کیلوگری مجاز و عاری از هر گونه خطر توکسینولوژیک برای مصرف کننده خواهد بود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha