به گزارش ایرنا، در این مراسم ۲۶ نفر از جمله اهداکنندگان خانوادگی، دانشجوی اهدای کننده خون و پلاکت، اهداکننده بالای ۵۰ بار و شاغل در انتقال خون و اهداکننده رکوردار تجلیل شدند.
مدیرکل انتقال خون گیلان در این مراسم ضمن قدردانی از اهداکنندگان خون گفت: مدیون تلاش، ایثار و از خودگذشتگی این جمعیت هستیم که در تامین خون مورد نیاز بیماران با ما همکاری می کنند.
دکتر بابک پاکدل خوش اخلاق اظهار کرد: اهداکنندگان خون با حضور گرم و زندگی بخش خود نهایت همکاری را با ما دارند و با اهداء قطرههای خون خود به بیماران زندگی میبخشند و به طور قطع دعای خیر بیماران نیازمند بدرقه راه آنان است.
وی به همکاری نهادها، ادارات سازمان بسیج کارمندان و کارگران و سه سازمان مردم نهاد گیلان برای ترویج اهداء و تامین خونهای مورد نیاز بیماران اشاره کرد و افزود: قدردان همکاری همه مجموعهها در این زمینه هستیم.
دکتر پاکدل در ادامه این مراسم پیام مصطفی جمالی مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران را قرائت کرد که در بخشی از این آن ضمن قدردانی از ایثار و سخاوت اهداکنندگان خون عنوان کرد: اهداکنندگان خون را سرداران گمنام سلامت میدانم زیرا سخاوت، نجات، همدلی و انسانیت را نه یک بار که برای همیشه و بیآنکه کسی آنها را بشناسد در برنامه زندگی خویش قرار دادهاند و نگاهی به کارنامه هریک از آنان که پس از گذشت دههها اکنون در آستانه بازنشستگی از اهدا قرار میگیرند، حاکی از نجات جان صدها انسان است.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: در قرآن کریم نیز به این نکته اشاره شدهاست که هرکس جان انسانی را نجات دهد، گویی جان تمامی انسانها را نجات داده است و از این منظر این افراد فرشتههای نجات زمینی در میان ما هستند که بیآنکه ادعایی داشته باشند برای سلامت هموطنان خود هر سه یا چهار ماه یک بار خون اهدا میکنند و در واقع جان انسانها را نجات میدهند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در پیام خود تصریح کرد: چنین انسانهایی مهمترین حلقه از زنجیره مسئولیت پذیری هستند که تا پای ایثار جسم خود به پاسداشت زندگی بر میخیزند و با اهدای خون، شکرانه سلامتی خود را پیوسته به درگاه حق نثار میکنند. بی تردید جامعه نیازمند شناختن چنین الگوهای اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی است و بیهوده نیست که چهره فاخر اهدای خون و فرهنگ اهدا در ایران از جمله مواردی است که بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال الگوسازی آن هستند.
اهداکنندگان خون، قهرمانان زندگی بخش
مدیر دفتر برنامهریزی، جذب و نگهداری انتقال خون گیلان گفت: اهداکنندگان خون، قهرمانان زندگی بخشی هستند که با اهدای خون خود به یاری بیماران نیازمند می شتابند.
دکتر گیتی ایزدیپور خطاب به اهداکنندگان خون اظهار کرد: شما سرچشمه امید کسانی هستند که زندگیشان را از شماها هدیه دارند.
وی با بیان اینکه هر کیسه خون شما اهداکنندگان جان حداقل سه نفر را نجات داده و به لبهای صدها نفر لبخند هدیه کردهاست، افزود: امروز ۲۴ خرداد روز جهانی تقدیر از اهداکنندگان خون سراسر گیتی به احترام وجود ارزشمندتان به پاخاسته و در برابر عظمت نیکوکاری شما سرتعظیم فرود آوردهاست.
گیلان، به علت گردشگرپذیربودن و آمار بالای تصادفات، جراحیهای قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استانهای نخست کشور به لحاظ مصرف فرآوردههای خونی است.
حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۵ سال "اهداکنندگان مستمر تا ٧٠ سال"، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فواصل اهداء خون هر هشت هفته یکبار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال برای آقایان از چهار بار و برای خانم ها از سه بار تجاوز نکند، از شرایط اهدای خون است.
نظر شما