به گزارش ایرنا؛ عبدالرضا پازوکی روز چهارشنبه در چهارمین کنگره سلامت در اربعین که در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است،با اشاره به حضور بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار زائر ایرانی در اربعین ۱۴۰۲ و پیش بینی حضور پنج میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳، افزود: این تجمع بر خلاف تجمع های انبوه کشورهای غربی، توحیدی است.
وی ادامه داد: در این کنگره ۱۷ کمیته علمی و ۲ هزار شرکت کننده ثبت نام کردند و ۱۸۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۰۷ مقاله دیگر به صورت پنل ارائه شد.
وی گفت: تفاوت امسال با سال قبل، اضافه شدن پویش فرهنگی به کنگره است که در آن آثار فرهنگی چون شعر، نقاشی و سایر موارد است تا فرهنگ سلامت هر چه بیشتر ترویج شود.
دانگ را مدیریت می کنیم
رئیس اورژانس کشور در این مراسم با بیان اینکه ما سال به سال با شرایط سخت تری برای ارائه خدمات درمانی در اربعین مواجهیم، گفت: عمده ترین مشکل ما در سال جاری افزایش شدید گرما و گرمازدگی زوار است. در کنگره حج با این که همه زائرین پالایش می شوند و از حضور زائرین با شرایط جسمی نامناسب جلوگیری می شود؛ شاهد بودیم عربستان فوتی های زیادی را تجربه کرد.
جعفر میعادفر همچنین تب دانگ را از چالش های اربعین امسال دانست و اظهارداشت: پشه آئدس کشورهای جنوب ایران را با یک اپیدمی درگیر کرده است. ستاد اربعین تصمیم به مدیریت جدی در بدو ورود زائرین به کشور گرفته است. چون کشورهای مختلف با درجه های بهداشتی مختلف به اربعین می آیند، لذا ما همان توجهی را که به کرونا داشتیم را خواهیم داشت تا چالش دیگری به وجود نیاید.
وی گفت: بحث دیگر ما آموزش به موکب داران است تا در حرارت ۵۰ تا ۶۰ درجه عراق، غذای سالم به زوار دهند. همچنین بحث تامین آب به شکل بطری است که سال گذشته هم انجام شد و امسال نیز به نحو مطلوبی انجام می شود تا زائرین محترم سفر ایمن و خوبی را داشته باشند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز در این کنگره گفت: این کنگره می تواند به تمدن سازی اربعین در زمینه رویکرد حل نظام مند مسائل اربعین در حوزه سلامت و تولید الگویی مناسب برای پژوهش های کاربردی، مرجعیت علمی در حوزه تجمعات اربعین، ایجاد الگوی مناسب سبک زندگی اسلامی و توامان نمودن سلامت جسمی و سلامت معنوی کمک کند.
یعقوب سلیمانی تجمع ظرفیت های علمی کشورهای اسلامی، نشان دادن وجه رحمانی اسلام به جهانیان و تولید الگوی مشارکت مردم و رفع چالش ها با عنایت بر مکتب امام حسین و فرهنگ ایثار را از دیگر نتایج این کنگره ذکر کرد.
به گزارش ایرنا ، چهارمین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین با حضور شرکتکنندگان خارجی، اساتید پزشکی و سازمانهای مرتبط با حوزه اربعین در ۱۷ محور علمی از جمله حوادث و بلایا، هوش مصنوعی، طب سنتی، مواکب، بهداشت محیط، امداد و نجات، پرستاری، توانبخشی، پزشکی قانونی، سلامت روان، تغذیه، مباحث فرهنگی، دارو و تجهیزات از 13 تا 15 تیر در سالن همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران درحال برگزاری است.
نظر شما