احمد اسدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال گذشته 350 كیلوگرم محصول زعفران در استان مركزی تولید شد كه این شاخص در سال زراعی جاری به 500 كیلوگرم افزایش یافته است.
وی ادامه داد: محصول زعفران پارسال در سطح 147 هكتار از اراضی كشاورزی استان مركزی كشت می شد كه با توجه به توصیه ها، مزایای اقتصادی، بازار فروش و برنامه های ترویجی جهاد كشاورزی تولید آن امسال به 170 هكتار از اراضی این استان افزایش یافته است.
معاون باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: هم اكنون 450 بهره بردار مستقیم در زمینه تولید محصول زعفران در استان مركزی وجود دارد و عمده محصول تولیدی مصرف داخلی در استان داشته و مازاد نیز به سایر استان ها ارسال می شود.
اسدی خاطر نشان كرد: انجام مراحل كشت، برداشت و فرآوری محصول زعفران به صورت دستی موجب شده كشاورزان علاقه بیشتری به تولید این محصول داشته باشند و از جمله عوامل افزایش تولید 20 هكتاری در استان مركزی است.
وی ادامه داد: اجرای مراحل تولید زعفران به صورت دستی و اقلیم مناسب استان مركزی موجب افزایش روز افزود سطح زیر كشت این محصول در این استان است و پیش بینی می شود در آینده نزدیك این استان به یكی از استان های پیشرو در تولید محصول زعفران تبدیل شود.
معاون باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی شهرستان های خمین، محلات، دلیجان و كمیجان را از مهمترین كانون های تولید محصول زعفران در این استان عنوان كرد و ادامه داد: شهرستان های خمین و كمیجان بیشترین سطح زیر كشت و تولید محصول زعفران در استان را به خود اختصاص داده اند و تولید زعفران در این شهرستان ها روند رو به رشد دارد.
اسدی افزود: ایجاد شركت تعاونی زعفران كاران استان برای افزایش تولید و زمینه توسعه صادرات زعفران از برنامه های اولویت دار جهاد كشاورزی این استان است و امید می رود با ایجاد این تعاونی زمینه صادرات زعفران به صورت مستقیم از این استان به خارج كشور فراهم شود.
استان مركزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
سالانه محصولات كشاورزی در 346 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان مركزی شامل 182 هزار هكتار معادل 52 درصد زیر كشت محصولات آبی و 164 هزار هكتار معادل 48 درصد زیر كشت محصولات دیم قرار می گیرد.
محصول گندم، جو، كلزا، چقندر قند، سیب زمینی، ذرت علوفه ای و لوبیا مهمترین محصولات كشاورزی استان مركزی ره به خود اختصاص داده است.
1955/6013/ خبرنگار: مهدی عظیمی** انتشاردهنده:مژگان حیدری
اراك - ایرنا - معاون باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی گفت: تولید محصول زعفران در این استان در سال جاری 30 درصد افزایش یافت.