۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۴۲
کد خبر: 82912594
T T
۰ نفر

كشت زعفران در استان مركزي 25 درصد افزايش يافت

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۴۲
کد خبر: 82912594
كشت زعفران در استان مركزي 25 درصد افزايش يافت

اراك - ايرنا - معاون باغباني جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: كشت زعفران در سال زراعي جاري نسبت به مدت مشابه قبل آن 25 درصد افزايش يافت.

احمد اسدي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: سياست وزارت جهاد كشاورزي تغيير الگوي كشت، بهره گيري از كشت هاي كم آب بر و مناسب با شرايط آب و هوايي است و بر همين اساس كشت زعفران از 160 هكتار در سال زراعي قبل به 200 هكتار در سال جاري افزايش يافته است.
وي، از توليد چهار كيلوگرم زعفران در هر هكتار از اراضي كشاورزي استان مركزي خبر داد و گفت: 600 كيلوگرم زعفران پارسال در اراضي كشاورزي استان توليد شد.
معاون باغباني جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: با كشت زعفران در اين استان براي 560 شغل به صورت مستقيم ايجاد شده است.
اسدي گفت: عمده محصول زعفران توليدي در داخل استان مصرف و مازاد آن به ساير استان ها ارسال مي شود.
معاون باغباني جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: خمين و كميجان بيشترين سطح زير كشت و توليد محصول زعفران در استان را به خود اختصاص داده اند و توليد زعفران در اين شهرستان ها روند رو به رشد دارد.
اسدي افزود: ايجاد شركت تعاوني زعفران كاران استان براي افزايش توليد و زمينه توسعه صادرات زعفران از برنامه هاي اولويت دار جهاد كشاورزي اين استان است و كوشش مي شودبا ايجاد اين تعاوني زمينه صادرات زعفران به صورت مستقيم از اين استان به خارج كشور فراهم شود.
استان مركزي با يك ميليون و 414 هزار نفر جمعيت و 12 شهرستان در قلب كشور قرار دارد.
استان مركزي به عنوان دومين قطب صنايع مادر تخصصي، چهارمين قطب صنعت كشور محسوب مي شود و در زمينه تنوع توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
اين استان با وجود صنعتي بودن در زمره 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و 2 دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
اين استان رتبه چهارم توليد بچه ماهي قزل آلا، رتبه اول در تنوع توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم توليد گل ها شاخه بريده، رتبه سوم در توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم سطح زير كشت و توليد انار كشور، رتبه ششم توليد پسته، مقام هشتم توليد گل محمدي، مقام نهم در توليد انگور، رتبه سوم در توليد لوبيا و رتبه پنجم در توليد جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ايستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گياهان زينتي محلات، ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي خمين، وجود شعبه ششم تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، وجود ايستگاه تحقيقات ماهيان زينتي و مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي نيز از ظرفيت هاي علمي و تحقيقاتي استان مركزي است.
1955/6013/