۲۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۱۶
کد خبر: 83032119
T T
۰ نفر
سهم نسل آینده از معادن خرم بید در نظر گرفته شود

شیراز- ایرنا- فعالان اجتماعی شهرستان خرم بید در نشستی با تاكید بر ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی در برداشت سنگ های تزیینی از معادن این شهرستان، توجه به حقوق نسل آینده و حفظ منابع را خواستار شدند.

به گزارش ایرنا، این مباحث پنجشنبه در جلسه بررسی مسائل این شهرستان با محوریت ارائه گزارش عملكرد اعتبارات دریافت شده از محل معدن چاه مرغی و مشكلات بهره برداری از معدن كوه سفید مطرح شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه تعدادی از فعالان اجتماعی به بیان مسائل و مشكلات و دغدغه های خود پیرامون نحوه برداشت و تخریب كوه ها و معادن منطقه توسط پیمانكاران بهره بردار و پیامد ها و مسائل زیست محیطی آن پرداختند و خواستار دقت نظر مسئولان شدند.
میرزا علی اكبر كریمی رئیس شورای اسلامی شهر صفاشهر ضمن ارائه گزارش روند تخصیص اعتبارات از سهم 30 درصد معدن چاه مرغی و پیگیری های صورت پذیرفته در جهت اقدامات عمرانی و خدماتی پرداخت و خواستار برداشت از معادن با رعایت نكات زیست محیطی و با توجه به حفظ منابع برای نسل آینده شد.
فرماندار شهرستان خرم بید نیز در این جلسه گفت: پیگیری های زیادی در زمینه حق مردم این شهرستان از معدن چاه مرغی صورت گرفته و جلسه های متعددی در سطح استان و كشور برگزار شده است.
صادق كریمی افزود: در این جلسه ها كه با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه صفاشهر و اعضای شورای اسلامی این شهر برگزار شده است، بر حق مردم این شهرستان از این اعتبارات و شفاف سازی سهم 30 درصدی و همچنین نوع هزینه كرد این اعتبارات تاكید شده و نتایج خوبی در جهت احقاق حقوق مردم گرفته شده است.
فرماندار شهرستان خرم بید اظهار داشت: اعتبارات دریافتی این شهرستان از محل درآمد معدن چاه مرغی از هشت میلیارد تومان در سال 94 به حدود 15 میلیارد تومان در سال 95 افزایش یافته است.
كریمی گفت: این اعتبارات در راستای اجرای طرح های نوسازی مدارس، بهسازی روستاها، آسفالت معابر، احداث پارك های محله ای، ورزش و جوانان و ... هزینه شده است.
فرماندار شهرستان خرم بید گفت: امیدواریم در اعتبارات دریافتی سهم مردم شهرستان از محل درآمد معدن در سال 96 نیز شاهد رشد باشیم و بتوانیم با توجه و اهتمام به مقوله تولید و ایجاد اشتغال پایدار نسبت به طراحی و احداث تعدادی كارخانه با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه كنیم.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به طرح دغدغه تعدادی از شهروندان نسبت به برداشت و تخریب معدن معروف به كوه سفید با توجه به مجوز های اخذ شده توسط پیمانكار بهره بردار ، پیگیری مطالبات مردمی توسط دستگاه های مسئول را خواستار شد.
فعالیت معدن چاه مرغی شهرستان خرم بید به عنوان بزرگترین معدن سنگ مرمریت كشور خردادماه سال 94 پس از حدود چهار سال تعطیلی از سر گرفته شد تا زمینه بازگشت 700 معدن كار به فعالیت و عرصه استخراج و فرآوری این مواد معدنی فراهم شود.
بنا بر اعلام رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، این معدن ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن سنگ مرمریت را دارد.
به گفته علی همتی، در سازوكار پیش بینی شده در سال 94، هیات امنایی متشكل از استاندار فارس، رئیس كل دادگستری استان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، امام جمعه صفاشهر (مركز خرم بید) و شركت بهره بردار، زمینه از سرگیری فعالیت معدن چاه مرغی و صادرات محصولات آن را فراهم كردند.
وی ادامه داد: بنا بر تصمیم های اخذ شده، 30 درصد سود این معدن صرف توسعه و آبادانی شهرستان خرم بید به مركزیت صفاشهر می شود.
شهرستان خرم بید به مركزیت صفاشهر در 178 كیلومتری شمال استان فارس و شیراز واقع شده و از شهرستان های فعال معدنی، صنعتی استان فارس محسوب می شود.
این شهرستان دارای ذخایر معدنی سنگ مرمریت كرم رنگ بسیار مرغوب و خاك نسوز و صنعتی است كه در تولید كاشی و سرامیك كاربرد دارد و علاوه بر تامین نیاز داخل، به خارج از كشور نیز صادر می شود.
9910/ 2027