خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۶
کد خبر: 83409481
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گرمازدگی و تابستان

۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۶
کد خبر: 83409481
گرمازدگی و تابستان

گچساران - ایرنا- مرداد ماه که گرمای تابستانی به اوج خود می رسد دانستی هایی برای کم شدن اثرات گرمازدگی بر بدن انسان ضروری است.

به گزارش ایرنا، نگاهی به دمای هوا در روز سه شنبه یکم مرداد ضرورت توجه به مراقبت های پیشگیری از گرمازدگی را بیشتر می کند.

در شبانه روز گذشته ایستگاه های هواشناسی شوش ۵۱، دهلران ۵۰.۴، لیکک ۴۷، دوگنبدان ۴۵.۵، دهدشت ۴۶.۶و امامزاده جعفر ۴۶.۲ درجه سانتیگراد را گزارش کرده اند.

شاید برخی از شهروندان به درستی ندانند که گرفتگی عضلات، خستگی و شوک گرمایی از عوارض گرما زدگی است که در اثر افزایش درجه دمای هوا، فعالیت های بدنی و قرار گرفتن در برابر نور آفتاب رخ می دهد.

گرمازدگی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان است که شیوع فراوانی دارد اما می‌توان با انجام برخی اقدامات بهداشتی این عارضه را مهار کرد.

کارشناسان بهداشتی می گویند: احتمال گرمازدگی در ساعت‌های میانه روز (۱۰ صبح تا چهار بعدازظهر) بیشتر است، زیرا در این زمان آفتاب به‌صورت مستقیم می‌تابد و بسیار داغ است.

این کارشناسان تاکید می کنند: کودکان، سالمندان، بیماران مزمن قلبی، دیابتی و مبتلایان به نارسایی کلیه و مبتلایان برخی بیماری‌های پوستی که با اختلالات غدد عروقی بیشتر در معرض گرمازدگی هستند.

افرادی که سابقه مصرف داروهای ضد افسردگی، پارکینسون و پرفشاری خون را دارند در ساعات اوج گرما ساعت ۱۰ تا ۱۶ از منزل خارج نشوند.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هوای گرم بدن برای خنک نگه داشتن خود سطح پوست عرق می کند که وجود مایعات کافی در بدن، جریان داشتن هوا در سطح پوست و رطوبت کم هوای بیرون از بدن در چنین شرایطی ضروری است.

محسن جلیل افزود: فعالیت شدید بدن در هوای گرم و پوشش لباس زیاد از علل گرمازدگی است.

او ضعف، گیجی، تهوع، استفراغ، سردرد، رنگ پریدگی و افزایش ضربان قلب را از علائم گرمازدگی ذکر کرد.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد توضیح داد: گرمازدگی در صورتی انجام مراقبت به موقع خطری جدی برای انسان ندارد و کشنده نیست اما اگر به موقع درمان نشود می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد.

وی اضافه کرد: اگر سیستم خنک کننده بدن از کار بیفتد دمای بدن آنقدر بالا می رود که ممکن است در کمتر از نیم ساعت به مرگ منجر شود و همچنین گرمازدگی می تواند منجر به ازکار افتادن برخی اندام ها شود.

جلیل ابراز داشت: توقف فعالیت در هوای گرم، انتقال فرد به یک محیط خنک و نوشیدن مایعات فراوان نکات اصلی مبارزه با گرمازدگی است.

وی عنوان کرد: بهترین مایع هنگام گرمازدگی آب است که می توان با افزودن کمی نمک و شکر املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

جلیل تصریح کرد: در هنگام گرمازدگی نوشیدن کافئین و الکل به علت دفع بیش از حدآب از بدن و تشدید گرمازدگی ممنوع است.

او ابراز داشت: فرد گرمازده را با استفاده از با استفاده از پارچه یا حوله آب سرد خیس کنید.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ابتدا سر و گردن فرد گرمازده خنک، تکه های یخ را زیر گردن قرار داده و سپس توسط یک تکه کاغد او را باد بزنید.

جلیل ادامه داد: در مراحل بعد دست ها و پاهای مصدوم را ماساژ دهید تا خون به سمت مغز و مرکز بدن برود.

وی تصریح کرد: در صورتی که فرد در هوای گرم به فعالیت خود ادامه دهد دمای بدن به بیش از ۴۱ درجه سانتیگراد می رسد سیستم عرق از کار می افتد و شوک گرمازدگی ایجاد می شود که حالتی اورژانسی است و می تواند به مرگ منجر شود.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: ضربان سریع نبض، کوتاهی تنفس، کاهش عرق، کاهش سطح هوشیاری از علائم شوک گرمازدگی است.

جلیل اظهار داشت: برای کمک به درمان گرمازدگی پاهای فرد را به طرف بالا قرار داده تا جریان خود به طرف سر برود، اگر تهوع مانع نوشیدن مایعات می شود تزریق سرم ضروری است و اگر فرد به هوش است او را تشویق به نوشیدن آب کنید.

وی توصیه کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی پوشیدن لباس های سبک و روشن، استفاده از کرم های ضدآفتاب با فاکتور های حفاظتی ۳۰ به بالا، کلاه لبه دار، عینک آفتابی، نوشیدن روزانه سه لیتر آب در تابستان، استفاده از مایعات شور و شیرین مانند دوغ و آب میوه، استفاده از میوه ها به اندازه کافی ضروری است.

جلیل در پایان گفت: افرادی که دچار گرمازدگی شده اند مستعد تکرار چنین حالتی هستند بنابراین از گماشتن چنین افرادی در محیط گرم و مرطوب خودداری شود و همچنین فردی که دچار گرمازدگی شده حداقل باید به مدت چند ساعت استراحت کند.

استان ۷۲۰ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲ اقلیم گرمسیری و سردسیری است.

۸۱۴۳/‏۱۶۶۲

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha