علی رضا صبوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حاکم شدن جبهه هوای گرم در هفته جاری استفاده از وسایل سرمایشی را به طور گسترده افزایش داده است و در صورت مدیریت نشدن میزان مصرف، مجبور به اعمال خاموشی های گسترده خواهیم شد.
وی با بیان اینکه گرمای زودرس و استفاده غیرمجاز از دستگاه های استخراج رمز ارز، صنعت برق را برای تامین برق و بهره مندی بیشتر مشترکان با مشکل مواجه کرده است گفت: بهار امسال، رکورد تاریخی مصرف برق که مربوط به تابستان سال گذشته بود، شکسته شد و اکنون با مستقر شدن جبهه هوای گرم، بیم آن می رود که به علت مدیریت نشدن مصرف بار، صنعت برق با مشکلات عدیده ای مواجه شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی بر ضرورت مدیریت مصرف برق توسط مشترکان در بخش ها و تعرفه های مختلف، به ویژه استفاده صحیح از وسایل سرمایشی به طور خاص در هفته جاری تاکید کرد.
صبوری افزود: رکورد مصرف برق استان در خردادماه شکسته شد به طوری که در ۲۳ خردادماه امسال میزان مصرف برق از ۲۴۶ مگاوات فراتر رفت.
وی سقف مشخص شده میزان مصرف استان را ۲۲۰ مگاوات ذکر کرد و افزود: به دلیل افزایش مصرف میزان مصرف از این حد فراتر رفت که ادامه این روند بطور قطع مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
وی استفاده از دستگاه های استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال را یکی از مهم ترین عوامل افزایش غیرمجاز مصرف برق دانست و گفت: برای این منظور و کشف دستگاه های غیر مجاز استخراج رمز ارز در استان، پلیس برق در سه گروه فعال شد که این گروه های بازرسی ویژه از ۱۸ خردادماه سال جاری برای شناسایی موارد مشکوک استفاده از برق و شناسایی رمز ارزها فعالیت خود را آغاز کردند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق افزود: یک گروه بازرسی ویژه برای شناسایی رمز ارزها و برق های غیر مجاز در شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، یک گروه برای شهرستان های شیروان و فاروج و گروه دیگر نیز برای شناسایی رمز ارزها و برق های غیر مجاز شهرستان های اسفراین، گرمه و جاجرم آغاز به کار کرده است.
وی گفت: ۷۶۲ دستگاه غیر مجاز استخراج رمز ارز با توان مصرفی هزار و ۵۵۱کیلووات در استان نیز کشف شده است.
وی از پرداخت جایزه تا سقف ۲۰ میلیون تومان به معرفی کنندگان دستگاه های غیر مجاز رمز ارز خبر داد و اظهار داشت: مردم می توانند مراکزی را که به طور غیر مجاز از دستگاه های استخراج رمز ارز استفاده می کنند، معرفی کنند.
وی اطمینان خاطر داد که نام معرفی کنندگان مراکز استفاده از دستگاه های غیر مجاز رمز ارز محرمانه باقی می ماند.
مهندس صبوری با اشاره به برخی از راهکارهای مدیریت بار در بخش صنایع، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از خاموشی اضطراری مشترکان صنعتی سنگین بالای سه مگاوات موظف به کاهش ۶۰ درصدی میزان بار مصرفی خود از ساعت ۱۲ تا ۲۱ شده اند که در این زمینه، صنایع استان به میزان ۶۲۰ مگاوات ساعت از ابتدای خردادماه امسال تا ۱۰ تیرماه جاری در ساعت های پیک مصرف مدیریت انرژی داشته اند.
وی گفت: دستگاه های اجرایی نیز در ساعت پیک مصرف بار موظف به استفاده از مولد اضطراری هستند و با توجه به افزایش دمای هوا و استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی باید میزان مصرف خود را مدیریت و تا حد ۵۰ درصد بار خود را در ساعت پیک نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش دهند که در این زمینه به چهار بانک و ۱۰ اداره اخطار کتبی داده شده است.
به گفته وی با نظارت های انجام شده و اعمال مدیریت مصرف انرژی در ادارات نیز شاهد کاهش ۲۴۸ مگاوات ساعت مدیریت بار هستیم.
صبوری افزود: اقداماتی که با محوریت کاهش الگوی مصرف ادارات به میزان ۵۰ درصد و اطمینان از تعدیل مصارف ادارات در تعطیلات، همچنین مقابله با دستگاه های رمز ارز غیر مجاز، تعدیل و تنظیم بار روشنایی معابر به طور هم زمان در سراسر کشور و در شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی انجام شد نتیجه بخش بود و هم اکنون با کاهش ۲۹ درصدی بار مصرفی ادارات و دستگاه های اجرایی استان مواجهیم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
تنظیم دمای کولر گازی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی، از مشترکان برق استان خواست تا با توجه به پیش رو بودن هفته ای داغ در میزان مصرف برق صرفه جویی لازم را داشته باشند.
وی افزود: مردم در زمان های اوج مصرف، در صورت استفاده از کولرهای گازی دمای آن را روی ۲۵ درجه سانتی گراد تنظیم کنند و در استفاده از کولر آبی نیز، از دور کند آن استفاده شود که در این صورت تا ۴۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی می شود و می تواند در هزینه های خانوار هم کاهش زیادی را در پی داشته باشد.
وی از مردم خواست تا از لوازم پر مصرف برقی مانند اتو، ماشین لباسشویی و جارو برقی به طور هم زمان استفاده نکنند و استفاده از آن ها را به روزهای تعطیل منتقل کنند و استفاده از لامپ های فوق کم مصرف LED و SMD را راهکار خوبی برای کاهش مصرف برق بیان کرد.
وی بر کاهش مصرف بار توسط ادارات تاکید کرد و گفت: علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی بار ادارات، باید سامانه های سرمایشی در سالن های جلسات و اتاق های خالی خاموش باشد همچنین باید پس از پایان ساعت اداری از خاموش بودن وسایل روشنایی اطمینان حاصل شود.
صبوری خاطرنشان کرد: در صورت همکاری همه مشترکان برق در همه بخش ها می توانیم میزان مصرف بار را مدیریت کنیم اما در صورت مدیریت نشدن مصرف و افزایش آن، احتمال خاموشی و اعمال برنامه های مدیریت اضطراری بار هم وجود دارد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
شرکت توزیع نیروی برق استان ۳۶۷ هزار مشترک دارد از این تعداد ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی هستند که ۴۰ درصد برق مصرفی استان را استفاده می کنند و ۲۰ درصد دیگر در بخش
کشاورزی، ۱۹ درصد در بخش صنعت و مابقی در بخش هاب عمومی است.
ضریب برخورداری از برق در خراسان شمالی ۹۹.۹ درصد است.
۳۶ درصد مصرف برق مشترکان استان مربوط به سامانههای سرمایشی است.