مهران چراغپور روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس خروجی پیشبینیهای فصلی انتظار میرود در فصل تابستان نیز بین نیم تا ۱.۵ درجه سانتیگراد هوا نسبت به مدت مشابه بلندمدت گرمتر شود.
وی تصریح کرد: میانگین بیشینه دمای فصل بهار نیز ۳.۵ درجه سانتیگراد و کمینه دمای آن ۱.۳ درجه گرمتر از مدت مشابه میانگین بلندمدت آن بوده است.
چراغپور با اشاره به کاهش ۸۴ درصدی بارشهای استان در فصل بهار و افزایش ۲.۷ درجهای دما، افزایش قدرت تبخیر آب در استان و شکلگیری چشمههای گرد و خاک را یکی از پیامدهای آن برشمرد و گفت: خشک شدن خاک در مناطق بدون پوشش گیاهی منجر به خیزش گرد و خاک در استان میشود.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در ادامه از پایداری هوای گرم در استان و افزایش یک تا ۲ درجهای آن تا پایان هفته خبر داد و گفت: بیشینه دمای شهرکرد در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶ درجه سانتیگراد گزارش شد و لردگان با ۳۹ درجه گرمترین نقطه استان است.
چراغپور خاطر نشان کرد: همچنین تا پایان هفته، جوی پایدار در استان حاکم است و در برخی ساعات با افزایش لحظهای سرعت باد، شکلگیری خیزش گرد و خاک محلی دوراز انتظار نیست.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
هماینک ۱۰۰ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است.