دکتر حسن فیضی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پژوهشکده زعفران تربت حیدریه باید به دستگاه کروماتوگرافی مایع، جذب اتمی، اچ.پی.ال.سی و جی.سی مجهز شود که خرید این دستگاه ها ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار می برد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل کمبود امکانات و دستگاه های مورد نیاز، امکان تجزیه زعفران در پژوهشگاه زعفران تربت حیدریه میسر نیست و نمونه های ارجاعی به این مرکز برای تجزیه و بررسی به مشهد و یا تهران ارسال می شود.
رییس پژوهشکده زعفران تربت حیدریه گفت: اعتبارات جاری پژوهشکده زعفران تربت حیدریه نیز اندک است و تنها صرف امور تحقیقاتی و مشاوره ای می شود و انتظار می رود اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و تجهیز آن از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی با ردیف بودجه جداگانه تامین شود.
فیضی افزود: در حال حاضر اقدامات ترویجی و برگزاری دورههای آموزشی برای کشاورزان و کارشناسان و انجام امور مشاوره ای برای زعفرانکاران در پژوهشکده زعفران تربت حیدریه انجام می شود اما انجام اقدامات موثرتر مانند تجزیه (آنالیز) زعفران نیازمند تامین اعتبار و تجهیز این پژوهشکده است.
او ادامه داد: مقدمات تاسیس پژوهشکده زعفران تربت حیدریه در سال ۱۳۸۶ ابتدا توسط دانشگاه فردوسی مشهد فراهم شد اما در سال ۱۳۹۱ و پس از ارتقای آموزشکده فنی تربت حیدریه به دانشگاه، پژوهشکده مزبور به این دانشگاه واگذار شد.
از مجموع ۹۰ هزار هکتار کشتزار زعفران استان خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار، معادل ۱۲ درصد آن به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارد.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.