به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر قاسم عمو عابدینی روز چهارشنبه در حاشیه آیین کلنگزنی مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربتحیدریه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دومین چالش محوری در وزارت علوم لزوم سوق دادن مسیر آموزش به سمت نیاز محوری است که در این راستا "نظام جامع آموزش نیاز محور" را تدارک دیدیم که البته محدود به یک حوزه یا دانشگاه خاص نیست.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین اقدامات وزارت علوم در راستای اجرای طرح تحول آموزش عالی، شناسایی کمبودها و کاستیها در زمینههای مختلف است.
وی با بیان اینکه دیپلماسی علم و فناوری و نحوه تعاملات جهانی سومین چالش موجود است، خاطر نشان کرد: به اذعان بسیاری موسسات تحقیقات بینالمللی در بسیاری حوزههای پژوهشی و تحقیقاتی جهان رتبههای زیر ۱۰ را کسب کردهایم و شایسته است که داشتههای خود را در ویترین جهانی عرضه کنیم.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به برنامههای این معاونت در حوزه زعفران اشاره کرد و افزود: از نگاه ما مقوله زعفران در ایران یک حالت مرجعیت دارد که محور اصلی آن خراسان رضوی و به طور بویژه در تربتحیدریه متمرکز است.
عمو عابدینی افزود: بر این اساس هم از حیث آموزش و هم از لحاظ تحقیقات، روی این موضوع حساب ویژهای باز کردهایم و با توجه به اینکه تربتحیدریه از سالهای قبل اقدامات قابل قبولی از خود ارایه کرده، لذا به دنبال آن هستیم برای دانشجویان کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر از دکتری، بستری برای انجام توامان علم و عمل فراهم سازیم.
وی تصریح کرد: این بدان خاطر است که معتقدیم با وجود رشد خوبی که در حوزههای فناوری و تکنولوژی کسب کردهایم، اما هنوز ساختار کشاورزی ما متکی به روشهای سنتی است، بنابراین شایسته است تا دانشجویان خود را به سمت زمین و امور اجرایی و مشاورهای سوق دهیم.
رییس دانشگاه تربتحیدریه نیز در معرفی پروژه یاد شده گفت: با وجودی که پژوهشکده زعفران از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده بود، اما تا امروز فاقد یک مزرعه تحقیقاتی و لذا امروز کلنگ آغاز ساخت این مزرعه تحقیقاتی در زمینی به مساحت یک هکتار بر زمین زده شد.
دکتر عباس خاشعیسیوکی افزود: در مزرعه پژوهشی قرار است یک استخر ذخیره آب احداث و همزمان با آغاز فصل کاشت زعفران در سال جاری، اقدام به کاشت نمونههای پیاز موجود در پژوهشکده که از بهترین نمونههای داخلی و خارجی است.
وی هزینه احداث مزرعه را پنج میلیارد ریال عنوان و اظهار کرد: تاکنون نمونهها را در زمینهای کشاورزان کشت میکردیم که با احداث این مزرعه دیگر نیازی به جابهجایی پیازها از پژوهشکده تا زمین کشاورزی نمیباشد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
نظر شما