به گزارش ایرنا، انجام فعالیتهای ورزشی تاثیرات غیرقابل انکاری بر سلامت جسم، تقویت سیستم دفاعی بدن و نیز افزایش اعتماد به نفس، کاهش فشارهای عصبی و افسردگی دارد و از این رو وجود اماکنی که بتوان در آن با اطمینان خاطر به انجام ورزش، به خصوص در قالب باشگاههای ورزشی پرداخت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
با توجه به احتمال بروز برخی حوادث برای ورزشکاران در زمان انجام فعالیتهای ورزشی، مجوزدار بودن باشگاهها، اطمینان خاطر ورزشکاران و خانواده های آنان را برای حضور در این مکان ها و ورزش کردن افزایش می دهد.
همچنین بیمه ها در زمان بروز حوادث و سوانح احتمالی هنگام انجام فعالیتهای ورزشی تنها ورزشکاران و مربیانی را زیر پوشش قرار می دهند که در باشگاههای دارای مجوز فعالیت داشته باشند.
۸۵ درصد از مجموع ۴۰ باشگاه ورزشی گناباد بدون مجوز فعالیت دارند که این وضعیت به نگرانی اصلی مسوولان این حوزه و نیز خانواده ورزشکاران تبدیل شده است و بر این اساس توجه بیشتر به ساماندهی فضاهای ورزشی ضروری است.
شمار بالای باشگاههای ورزشی بدون مجوز در گناباد، که در سایه ضعف نظارت مسوولان و دستگاه های مرتبط، در این عرصه جولان می دهند، اکنون به معضلی فراگیر در این شهرستان تبدیل شده است که می تواند بر همه گیری و اقبال شهروندان به ورزش، تاثیر منفی بگذارد.
این باشگاههای غیرمجاز، بدون داشتن پروانه کاری در رشته های گوناگون ورزشی از جمله فوتبال، سوارکاری، والیبال، پرورش اندام و غیره فعالیت دارند.
یک شهروند گنابادی به خبرنگار ایرنا گفت: مجوز داشتن باشگاههای ورزشی موجب می شود که خانواده ها با اطمینان خاطر فرزندان خود را به انجام رشته های ورزشی ترغیب کنند.
علیرضا محمدیان افزود: با وجود علاقه بسیار فرزندم به انجام فعالیت ورزشی در رشته بدنسازی و والیبال، به علت کم بودن شمار باشگاههای دارای مجوز در این بخش و شلوغی برخی باشگاههای دارای مجوز با فعالیت ورزشی وی موافقت نکردم.
علیرضا حمیدی یکی از ورزشکاران رشته پرورش اندام گناباد هم ضعف نظارت را عامل مهم افزایش باشگاههای بدون مجوز در این شهرستان دانست و از مسوولان مربوطه خواست با افزایش نظارت بر باشگاههای ورزشی و بستن باشگاههای بدون مجوز، از ادامه فعالیت غیرقانونی آنها در این بخش جلوگیری کنند.
یکی از مدیران باشگاه و مدرسه فوتبال گناباد هم قانونمندی فعالیتها را از جمله اصول اخذ مجوز باشگاههای ورزشی دانست و گفت: با توجه به احتمال بروز برخی حوادث پیش بینی نشده در هنگام فعالیتهای ورزشی، بیمه ها تنها ورزشکارانی را زیر پوشش قرار می دهند که در باشگاههای دارای مجوز فعالیت داشته باشند.
محمد محمدی شادان یکی دیگر از امتیازات مجوزدار بودن باشگاههای ورزشی را، امکان فعالیت آنها در زمینه ورزش حرفه ای و قهرمانی دانست و گفت: باشگاههای بدون مجوز نمی توانند در این سطوح فعالیت داشته باشند چون مهمترین ملاک فعالیت حرفه ای ورزشی فعالیت قانونمند باشگاهها و مربیان است.
حسن اصغری، مدیر یک باشگاه بدنسازی گناباد هم فعالیت باشگاههای ورزشی بدون مجوز و پروانه را از جمله مشکلات ورزش این شهرستان برشمرد و گفت: زمانی که باشگاهی دارای مجوز و قانونمند فعالیت داشته باشد، ورزشکاران و مربیان می توانند با آرامش خاطر بیشتری در آن به فعالیت بپردازند.
وی اظهار داشت: البته در سال های گذشته روند اخذ مجوز برای باشگاههای ورزشی با بروکراسی پیچیده اداری همراه بود، ولی اکنون کار آسان تر شده و این مجوزها در مدتی کوتاهتر برای متقاضیان واجد شرایط صادر می شود.
وی از متصدیان باشگاههای ورزشی گناباد درخواست کرد تا قبل از راه اندازی باشگاه و یا آغاز به کار آن، نسبت به دریافت پروانه اقدام کنند تا بتوانند به صورت قانونمند به فعالیت پرداخته و از مزایای قانونی آن نیز برخوردار شوند.
هیاتهای ورزشی اهرم اجرایی برخورد با باشگاههای غیرمجاز را ندارند
رییس هیات سوارکاری گناباد گفت: علاوه بر فعالیت قانونمند ۲ باشگاه آموزش سوارکاری، پنج مرکز پرورش اسب هم با وجود آنکه از نظر قانونی مجاز به آموزش در این رشته ورزشی نیستند و تنها باید در زمینه پرورش اسب فعالیت داشته باشند، به صورت غیرقانونی در این بخش فعالیت می کنند.
محمد ابراهیمیان گفت: هیاتهای ورزشی هیچ اهرم اجرایی برای نظارت و برخورد با باشگاههای غیرمجاز را در اختیار ندارند و در اساسنامه هیاتها نیز به این مساله اشاره ای نشده است.
وی با اشاره به اینکه هیاتهای ورزشی عمدتا نقش مجری، برگزار کننده رقابتها و یا اعزام ورزشکاران به رقابتهای ورزشی را دارند، گفت: از مسوولان انتظار می رود که اختیارات هیاتها را برای نظارت و یا برخورد با باشگاههای ورزشی بدون مجوز افزایش دهند.
وی اظهار داشت: برخی افراد و باشگاههای ورزشی با بهره گیری از خلاء قانونی و ضعف نظارتی، اقدام به فعالیت و آموزش غیرمجاز در عرصه های ورزشی می کنند در حالی که در صورت بروز هرگونه حادثه، بیمه ها هیچگونه غرامتی را به ورزشکاران و مربیان پرداخت نمی کنند.
عرضه مکمل های غیرمجاز در باشگاه های فاقد مجوز
مسوول امور باشگاهها و هیاتهای ورزشی اداره ورزش و جوانان گناباد گفت: بخش اعظم تخلفاتی از جمله عرضه و فروش دارو و مکمل های غیرمجاز نیز در باشگاههای فاقد مجوز صورت می گیرد.
محمود اکبری اظهار داشت: مسوولان و دست اندرکاران این حوزه تنها بر فعالیت باشگاههای دارای مجوز نظارت می کنند و باشگاههای غیرمجاز با سوءاستفاده از ضعف نظارتی این بخش، به انجام تخلفات و فعالیتهای غیرقانونی اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون هیچگونه سیاست تشویقی برای ترغیب متصدیان باشگاهها به اخذ مجوز وجود ندارد، تصریح کرد: باید با اهرمها و سیاستهای تشویقی از جمله پرداخت تسهیلات و حمایت بیشتر از فعالان مجاز این عرصه، متصدیان باشگاههای بدون مجوز را ترغیب به اخذ مجوز کرد.
فعالیت باشگاههای ورزشی بدون مجوز، غیرقانونی است
رییس اداره ورزش و جوانان گناباد، فعالیت بدون مجوز ۸۵ درصد از باشگاههای ورزشی را از آسیبهای مهم حوزه ورزش این شهرستان برشمرد.
علی اصغر اکبری گفت: فعالیت باشگاههای ورزشی غیرمجاز آسیبهای زیادی برای ورزشکاران به دنبال دارد و در صورت بروز اتفاق و حادثه ای برای ورزشکاران، مشکلاتی برای فعالان این بخش ایجاد می شود.
وی افزایش نظارت و ساماندهی باشگاههای ورزشی را رویکرد مهم اداره ورزش و جوانان گناباد ذکر کرد و از متصدیان این باشگاهها خواست که از طریق مسوولان ذیربط مجوز لازم را بگیرند.
وی اضافه کرد: اداره ورزش و جوانان گناباد سعی می کند با تعامل با مسوولان و متولیان مربوطه و روان سازی صدور مجوز راه اندازی باشگاههای ورزشی، متصدیان آنها را ترغیب به اخذ مجوز قبل از شروع فعالیت کند.
اکبری گفت: فعالیت باشگاهها، منوط به اخذ مجوز و صدور پروانه فعالیت قانونی است و طبق قانون هر فعالیت ورزشی که در منطقه انجام میشود باید زیر نظر اداره ورزش و جوانان باشد.
۲ هزار و ۵۰۰ ورزشکار به صورت سازمان یافته و ۲ برابر این میزان به صورت غیرسازمان یافته در قالب ۲۸ هیات ورزشی در شهرستان گناباد فعالیت دارند.
از مجموع ۴۰ هیات ورزشی شناسایی شده در گناباد ۲۸ هیات فعال است و فعال سازی سایر هیاتها در دستور کار اداره ورزش و جوانان این شهرستان قرار دارد.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.