به گزارش خبرنگار ایرنا، مجمع انتخابات هیات هندبال کردستان روز چهارشنبه با حضور رییس فدراسیون هندبال کشورمان برگزار شد و تنها داوطلب ریاست این هندبال که پیش از این سرپرست هیات بود، ابتدا از عملکردش گفت و بعد از آن چشماندازی از برنامههای آتی خودش ارائه داد.
برنامه اصلی " محمدعرفان سعیدی" نیز مانند همه روسای هیاتهای ورزشی دیگر کردستان، تلاش برای جذب حامی مالی بود، چالشی که پای همه هیاتها بخاطر آن لنگ میزند.
این بازیکن سابق تیم ملی هندبال که در بیشتر لیگهای برتر کشور در رده های مختلف حضور داشت و چند وقتی سرپرست هیات هندبال بود، درباره عملکردش در این مدت اظهار داشت: سالن هندبال مشکلات بسیاری داشت که ساماندهی و خانه هندبال راه اندازی شد.
سعیدی یادآور شد: جلسات متعددی با پیشکسوتان هندبال برگزار و وحدت رویهای برای فعالیت همه ورزشکاران رقابتهای هندبال پیشکسوتان استان ایجاد شد.
وی با اشاره به استعدادیابی ۱۲۰ نفر در خانه هندبال سنندج که هم اکنون مشغول تمرین هستند، افزود: در این مدت تیمهایی به رقابتهای ملی اعزام شدند.
برگزاری لیگ استانی هندبال، استفاده از ظرفیت مربیان استان در رده ملی، تمرکززدایی و تعمیم فعالیت این رشته به همه شهرستانهای استان از برنامههایی بود که رییس هیات هندبال استان به آن اشاره کرد.
فعالیت خانه هندبال در بیشتر استانهای کشور
رییس فدراسیون هندبال کشور هم در این مجمع با بیان اینکه هندبال کردستان ریشه در تاریخ هندبال کشور دارد، افزود: کردستان از نظر جمعیت ورزشکار در جایگاه بالایی نیست ولی در المپیاد استعدادهای برتر کشور، ظرفیتهای ویژهای در همه رشتههای ورزشی دارد.
علیرضا پاکدل با اشاره به اینکه، هندبال رشته اول و برتر کردستان در میان رشتههای توپی است، اضافه کرد: امروز ورزش به عنوان معدود عامل نشاط کشور تلقی میشود، چراکه با برد یک تیم، مردم خوشحال میشوند و برای ساعاتی دغدعههای خود را فراموش میکنند.
رییس فدراسیون هندبال با انتقاد از عدم ورود صنایع کردستان به عرصه ورزش به عنوان یک مسوولیت اجتماعی، آن را آسیبی برای تهدید ورزش استان اعلام کرد.
پاکدل با تاکید بر اینکه وظیفه اداره کل ورزش و جوانان و رییس هیاتهای ورزشی تیم داری نیست، اصافه کرد: این در حالی است که این نهادها برای حفط جایگاه ورزش به این سمت کشیده شده که نوعی تخلف است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۲ استان کشور خانه هندبال ندارد، گفت: با تلاش کردستان، این استان هماکنون صاحب خانه هندبال است.
رییس فدراسیون هندبال کشور گفت: کردستان ظرفیت انسانی خوبی در حوزه مربی و بازیکنان دارد و باید جایگاه ویژهای هم در لیگهای کشوری داشته باشد.
پاکدل تاکید کرد: در بهروز کردن مربیان و داوران کردستانی، فدراسیون هندبال حمایت آموزشی و مالی کافی را از این استان خواهد داشت.
وی بر لزوم فعال کردن این رشته ورزشی در همه شهرستانهای کردستان تاکید کرد و یادآور شد: استعدادیابی رشته هندبال در استانها نیاز به ورود جدی دارد و در کنار آن تجربه پیشکسوتان نباید نادیده گرفته شود.
بیتوجهی صنایع و واحدهای تولیدی به ورزش کردستان
مدیرکل ورزش و چوانان کردستان هم در این نشست با اشاره با موفقیت هندبالیستهای کردستان به ویژه بانوان در ردههای ملی اظهار داشت: این موفقیتها حاصل حمایت همه جانبه فدراسیون هندبال است که نگاه ویژهای به کردستان دارد.
حامد جولایی بهرهگیری از ظرفیت پیشکسوتان هندبال را راهبرد اساسی برای پیشبرد اهداف این هیات دانست و افزود: مهمترین مشکلی که تیمهای برتر استان و تیمداران با آن دست و پنجه نرم میکنند، نبود حامی مالی است و اداره کل ورزش و جوانان به تنهایی توان تامین هزینه تیمها را ندارد.
وی با بیان اینکه حضور در لیگ برتر کشور مستلزم حمایت مالی مناسب است، از صنایع بزرگ و واحدهای تولیدی کردستان انتقاد کرد و افزود: تاکنون همه تلاش خود را بکار بستهایم تا کمبود مالی مانع از حضور تیمهای استان در لیگهای کشوری نشود.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان، این استان را سرشار از استعدادهای ناب ورزشی معرفی کرد و گفت: برای تامین سلامت، نشاط و کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری همهجانبه ارگانها و دستگاههای اجرایی هستیم ولی تاکنون شاهد کمترین توجه بودهایم و تیمداری با سرانه ناچیز ورزشی سالانه میسر نیست.
در این مجمع، هیرش احمدی بهعنوان خزانهدار و سیروان بهرامی هم به عنوان عضو هیات رییسه انتخاب شدند.
۵۰۰ ورزشکار در رشته ورزشی هندبال در کردستان فعالیت دارند.