محمد محمدزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان اعتبار حدود چهار درصد اعتبارات ابلاغی از محل سفر رییس جمهور به خراسان شمالی است.
به گفته وی؛ در مجموع ۲ هزار میلیارد تومان برای بخش آب و خاک و هزار میلیارد تومان با ایجاد خط اعتباری ویژه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در سفر رییس جمهور به استان مصوب شده بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در مورد اعتبارات بخش آب و خاک نیز تصریح کرد: ۸۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۸۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزرات جهاد کشاورزی و ۴۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی تامین خواهد شد که در مدت سه سال باید تخصیص داده شود.
وی ادامه داد: این اعتبارات برای رونق کشاورزی استان برای ایجاد سامانه های آبیاری نوین و طرح های آبخیزداری، آبخوانداری، مرمت و احیای قنات ها، انتقال آب با لوله، توسعه و نوسازی اراضی و آبرسانی به عشایر هزینه می شود.
محمدزاده خاطرنشان کرد: توسعه زیر ساخت های مجتمع های گلخانه ای و دامپروری، مرمت ایلراهها، توسعه کشت گیاهان دارویی، پیگیری سنددار کردن اراضی کشاورزی، طرح کاداستر، توسعه نوغانداری، حمایت از طرح های پرورش اسب، کمک به شرکت های دانش بنیان و مطالعه ایجاد طرح های ماهی در قفس از جمله دیگر طرح هایی هستند که از این اعتبارات استفاده می کنند.
وی یادآور شد: میزان پتانسیل منابع آب تجدید شونده این استان حدود یک میلیارد متر مکعب است که اکنون کشاورزان ۴۶ درصد از اراضی در دست اختیار را با آب های سطحی و ۵۴ درصد با آب های زیر زمینی مشروب می کنند.
محمدزاده بر بهره وری در حوزه آب و سایر بخش ها تاکید کرد و افزود: با اجرای طرح های آبیاری نوین، بتنی کردن کانال های خاکی، لوله گذاری، یکپارچه سازی اراضی، تجهیز و نوسازی اراضی، تامین و استحصال آب و احداث جاده بین مزارع باید از خسارت های بیشتر خشکسالی جلوگیری کرد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.