به گزارش خبرنگار ایرنا، صفدر نیازی شهرکی چهارشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان خراسانشمالی اظهار کرد: خوشبختانه برای احیا و مرمت قنات ها در سطح کشور حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار از بخش های مختلف در نظر گرفته شده است که امیدوار هستیم با این میزان بتوانیم بخش هایی از مشکلات این منابع آبی را کاهش دهیم.
وی افزود: اکنون ۴۱ هزار رشته قنات به طول ۴۱ هزار کیلومتر در سطح کشور وجود دارد که به طور متوسط سالانه بین چهار تا ۶ میلیارد متر مکعب آب از این منابع استحصال می شود.
نیازی شهرکی در بخش دیگری از سخنانش به تغییرات اقلیم و کاهش منابع آبی در کشور اشاره ای کرد و یادآور شد: همچنین در کل دنیا نیز شرایط به سمت کاهش منابع آبی است که سخت ترین چالش دنیا نیز در آینده تامین غذا خواهد بود.
وی تصریح کرد: اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه منابع آبی محدود است و برای اجرای طرح ها در بخش های مختلف با مشکل مواجه هستیم و با وجود اینکه در سالیان طرح های زیادی نیز از جمله ایجاد کانا، لوله گذاری و سایر موارد کار انجام شده اما کارهای انجام نشده زیادی هنوز وجود دارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به واگذاری بخشی از طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی و سرمایه گذاران اشاره ای کرد و افزود: در برخی استا ها این مهم اجرایی شده و حتی سرمایه گذاران با اجاره زمین طرح های آبیاری نوین را اجرایی کرده اند که بسیار نیز موفق عمل شده است.
نیازی شهرکی افزود: از محل ذخیره ارزی برای بخش کشاورزی یکهزار و ۸۰۰ میلیون دلار پیشنهاد شده است که اگر اختصاص داده شود اقداماتی مهم در راستای توسعه بخش کشاورزی بر می داریم.
وی گفت: البته چینی ها نیز قول کمک چهار میلیارد دلاری برای هزینه و مشارکت در حوزه آب را داده اند که امیدوار هستیم این موضوع نیز پیگیری شود.
تهاتر ۴۷۹ ساختمان
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۴۷۹ ساختمان با ارزش بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان در طرح مولد سازی دستگاه های دولتی مجوز فروش از ستاد گرفته شده است که امیدوار هستیم این مهم نیز عملیاتی شود.
نیازی شهرکی به ۲۶ هزار میلیارد تومان مصوبات سفر استان های مختلف کشور اشاره ای کرد و افزود: در این راستا نیز تلاش می کنیم تا بتوانیم قول های داده شده به سرانجام برسد.
انتقاد از ویلا سازی در منطقه بدرانلوی بجنورد
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از ویلا سازی و خانه باغ ها در منطقه بدرانلوی شهرستان بجنورد انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در اراضی کشاورزی ساخت و سازهای زیادی انجام شده است که حتی از امکانات دولتی همچون آب و برق نیز استفاده خواهند کرد.
وی خواستار برخورد با خانه باغ ها در این اراضی مستعد کشاورزی و تاکستان ها شد و افزود: باید جلوی این کار گرفته شود و قرار نیست که زمین و آب به کالا تبدیل شود چرا که در اراضی کشاورزی باید تولید انجام شود اما متاسفانه به فضایی برای تفریح تبدیل خواهد شد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی فردا نیز در استان خراسان شمالی حضور دارد و از تعدادی از مناطق و طرح ها بازدید خواهد کرد.
نظر شما