کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه برای ارایه خدمات درمانی به زایران اربعین آمادگی کامل داریم، گفت: در راستای حفظ سلامت زایران اربعین حسینی که وظیفه اصلی ما محسوب می‌شود، در نقطه صفر مرزی و پایانه خسروی هفت بیمارستان و درمانگاه مستقر خواهد شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، «قباد محمدی» در حاشیه بازدید از پروژه قرارگاه عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی و خدمات سلامت دانشگاه در مرز خسروی و امکانات و تجهیزات فراهم شده برای ارایه خدمات بهداشتی درمانی لازم به زائران اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۲ افزود: علاوه بر این پنج درمانگاه هم توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مرز خسروی مستقر خواهد شد که به فواصل مختلف و با هدف پوشش درمانی زائران در نقاط پرازدحام تردد زائران در مرز خسروی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: پیاده روی عظیم اربعین از هفته آینده آغاز خواهد شد و استقرار تیم‌های بهداشتی و درمانی را برای ارایه خدمات لازم به زایران از اواخر هفته آینده با تمام توان خواهیم داشت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: باتوجه به اینکه امسال نیز بحث گرما زدگی را داریم، علاوه بر فراهم ساختن امکانات لازم درمانی و از جمله اتاق سرد، تمام تجهیزات لازم، سرم و داروهای موردنیاز برای حفظ سلامت زائران و خدمات رسانی به زوار اربعین حسینی (ع) به بهترین نحو ممکن در نقطه صفر مرز خسروی فراهم شده است.

وی اضافه کرد: همچنین تعداد ۲ فروند بالگرد آمبولانس و بیش از ۱۰۰ دستگاه آمبولانس برای ارایه خدمات لازم در مسیر مستقر هستند.

محمدی اظهار داشت: خوشبختانه تمام تمهیدات لازم در برگزاری پیاده روی عظیم اربعین و تردد زائران از مرز خسروی اندیشیده شده است و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز تمام توان خود را به کار می‌گیرد تا ارایه خدمات مطلوب بهداشتی درمانی به زایران به بهترین نحو ممکن انجام شود.

وی در ادامه گفت: ۲ بیمارستان صحرایی شامل یک بیمارستان ارتش در نقطه صفر مرزی و یک بیمارستان سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان در سه راه نصرآباد هم با امکانات کامل برای خدمات رسانی به زوار اربعین حسینی (ع) راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

برچسب‌ها