تلاش ما فراهم کردن سفری آسان، ایمن و ارزان برای زوار اربعین از مرز خسروی است

قصرشیرین- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت:پیاده روی اربعین سفری سخت است و تلاش همه ما به عنوان خادمان زوار اباعبدالله الحسین (ع) فراهم کردن شرایط و امکانات در مرز خسروی برای سفر آسان، ایمن، راحت و ارزان برای زائران اربعین است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « علی شعبانی » روز جمعه در جلسه ستاد اربعین و آخرین هماهنگی ها برای حضور زائران اربعین در مرز رسمی خسروی با بیان اینکه مرزهای ما آبروی نظام جمهوری اسلامی هستند، افزود: باید تلاش کنیم خادمان خوبی برای زائران باشیم.

وی اظهار کرد: ما به مراحل پایانی آماده سازی و مهیا کردن شرایط مرز برای اربعین نزدیک شده ایم و یکشنبه هفته آینده به طور رسمی با افتتاحیه و آغاز عملیات اربعین در خدمت زوار خواهیم بود.

تلاش ما فراهم کردن سفری آسان، ایمن و ارزان برای زوار اربعین از مرز خسروی است

جانشین ستاد و فرمانده قرارگاه ویژه اربعین استان کرنشاه گفت: اقدام های خوبی در پایانه مرزی خسروی انجام شده و با انجام تمامی تمهیدات لازم برای اسکان، امنیت، تغذیه، فضاهای حمل و نقل و هماهنگی هایی که در عراق انجام شده، امید است بتوانیم خدمت شایسته و مناسب زوار را ارائه دهیم.

شعبانی افزود: نیازمندی هایی در پایانه مرزی خسروی وجود داشته که تلاش شده تا حدممکن برطرف شود و از هم اکنون پایانه خسروی برای تردد آماده است و همه خادمان زوار حسینی آماده خدمتگزاری هستند.

او ادامه داد: امسال با تمهیدات اندیشیده شده اقدام های خوبی شکل گرفته تا اربعینی باشکوه داشته باشیم که با توجه به تجربه پارسال نخستین مشکل ما ۱۰ ساعته بودن زمان تردد زوار بود که امسال مرز با تلاش های صورت گرفته توسط وزارت امور خارجه، وزارت کشور و استانداران دیاله و کرمانشاه ۲۴ ساعته شده و تردد به صورت شبانه روزی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: با ۲۴ ساعته شدن مرز زیرساخت های بیشتری با هدف حضور یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زوار در استان کرمانشاه نیاز بودکه در این راستا در مرز خسروی و مجموعه پایانه، شاهد ایجاد سرویس های بهداشتی، همچنین احداث جاده تجاری برکت که چهار بانده است و توسط قرارگاه سپاه نجف اشرف ظرف یکماه برای جداسازی تجارت و تردد زوار عملیاتی شده و نیز انجام عملیات روکش و بهسازی آسفالت ۲۸۰ کیلومتر از راه های مواصلاتی استان کرمانشاه از مجموعه انجام شد.

او افزود: اربعین عملیاتی ملی است و یک استان نمی تواند به تنهایی آن را برگزار کند از این رو استان های معین در کنار ما بودند و امید است خادم خوب زوار باشیم و کارها تقسیم بندی شده و همه پای کار هستند.

شعبانی گفت: فرمانداری های سرپل ذهاب، گیلانغرب، دالاهو معین فرمانداری شهرستان قصرشیرین در بحث اربعین و امکانات لجستیکی هستند و باید با تمام توان پشتیبان قصرشیرین باشند.

تلاش ما فراهم کردن سفری آسان، ایمن و ارزان برای زوار اربعین از مرز خسروی است

« محمد نجفی » سرپرست فرمانداری قصرشیرین نیز در این جلسه بر نظارت بر اصناف، تامین و قیمت اقلام اساسی، تامین آرد موردنیاز نانوایی ها و حضور پررنگ دستگاه های مختلف عضو ستاد اربعین برای خدمات رسانی زوار تاکید کرد.

« وحید محمدی » فرماندار گیلانغرب نیز خواستار ایجاد فضای لازم برای بازارچه سومار و ترمینال منذریه، ایجاد پایگاه هلال احمر و ایجاد یک موکب و شرایط لازم برای برگزاری نماز جماعت و مکان استراحت برای مرز سومار محل تردد مواکب شد.

همچنین در این نشست آخرین هماهنگی ها و اقدام های لازم توسط روسای کمیته های فرهنگی، اطلاع رسانی، آب، مواکب خدمات رسانی بیان شد و بر اجرای فضا سازی سطح شهر قصرشیرین و مرز خسروی و مجموعه پایانه ظرف امروز و فردا توسط کمیته فرهنگی، فرش نمودن نمازخانه های پایانه با ایجاد شرایط مناسب برای حضور زوار، همکاری در راستای تنظیف مرز منذریه و ایجاد ایستگاه های توزیع آب و همچنین برپایی موکب برای خدمات رسانی به زوار، بررسی شد.

در این نشست بر انعکاس اقدام های صورت گرفته در بحث اجرای زیرساخت های لازم برای حضور زوار و خدمات صورت گرفته در مرز خسروی و معرفی شایسته این مرز برای پذیرایی از زائران توسط رسانه ها و خبرگزاری های مختلف و پوشش رسانه ای تاکید شد.

جانشین ستاد و فرمانده قرارگاه ویژه اربعین استان کرمانشاه و روسای کمیته های عضو ستاد اربعین از زیرساخت های پایانه مرز خسروی و امکانات بهداشتی و رفاهی و وضعیت زیرساخت های مرز منذریه و نشست با حضور روسای کمیته های ستاد اربعین و آخرین هماهنگی ها در خصوص اقدام های انجام شده در راستای خدمات رسانی به زائران بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha