به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز سهشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان بن تاکید کرد: دولت سیزدهم توسعه مجتمعهای دامپروری و کشاورزی با کمترین نیاز آبی و بالاترین اشتغالزایی را جزو برنامههای اولویتدار فرار داده است.
وی افزود: بخش کشاورزی شهرستان بن در اشتغالزایی، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و رفع ناترازیهای موجود ظرفیت دارد.
برزگر تصریح کرد: مشکلات موجود در حوزه کشاورزی شهرستان بن شناسایی و راهکارهای عملی برای رفع این مشکلات براساس اولویتبندی ارائه میشود.
وی یادآور شد: هفت درصد سطح، ۶ درصد تولید و ارزش تولید و چهار درصد بهرهبرداران بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری مختص شهرستان بن است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۸۰۰ رشته قنات در استان اظهار داشت: از این تعداد هماکنون ۶۵۰ رشته فعال است.
وی گفت: امسال ۱۲۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری با استفاده از اعتبارات مصوب سفر رییسجمهور به استان لایروبی میشود که از این تعداد ۱۲ قنات در شهرستان بن است.
برزگر تاکید کرد: سورت و بستهبندی، شبکههای آبیاری نوین، ایجاد ارزش افزوده، راهاندازی گلخانه و تقویت دامپروری از مهمترین اولویتهای دولت سیزدهم برای رونق در حوزه کشاورزی بهشمار میرود.
وی افزود: استعلامهای مختص راهاندازی گلخانههای کشاورزی در چهارمحال و بختیاری از ۱۶ به پنج مورد کاهش پیدا کرده است تا شرایط سرمایهگذاری در این حوزه تسهیل شود.
فرماندار بن نیز افزایش ساخت و راهاندازی گلخانهها در این شهرستان را ضروری دانست و گفت: در این راستا تامین زمین مورد نیاز و فراهم کردن زیرساختهای لازم بهویژه آب، برق و گاز ضروری است.
رضا علیبیگی تسهیلگری در تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به گلخانه را ضروری اعلام و تاکید کرد: شهرستان بن قابلیت و پتانسیل راهاندازی گلخانههای کوچک و مجتمعهای گلخانهای را دارد.
وی افزود: پوشش گیاهان مرتعی شهرستان بن بهعلت چرای بیرویه و فشار دام بر مرتع ضعیف شده است و برای رفع این مشکل باید مجتمعهای دامپروری راهاندازی و دامهای سبک از شهرها خارج شود.
علیبیگی به آغاز عملیات اجرایی ساخت جادههای خیری بینمزارع در شهرستان بن اشاره و تصریح کرد: جهاد کشاورزی ارزیابی خسارتهای وارد شده به قناتها، سربندها و سایر بخشهای کشاورزی در سیل سال گذشته را بهموقع انجام داد.
وی وضعیت شهرستان بن در حوزه آبیاری نوین کشاورزی را بسیار ضعیف دانست و یادآور شد: کشت درختان دیم و توسعه باغات دیم با هدف افزایش اشتغالزایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی باید براساس شاخصهای علمی انجام شود.
علیبیگی اظهار داشت: تمامی ظرفیتهای موجود در شهرستان بن در اختیار توسعه بخش کشاورزی قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۱ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و بن در ۱۸ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.