به گزارش ایرنا، حسین ربانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: دانشمندان مسلمان که فعالیتها و آثار علمی و فناوری آنها در جوامع مختلف و در رشد بشریت تاثیرگذار بوده است در این رویداد شرکت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه از ۵۰ رسانه خارجی نیز برای پوشش این رویداد بین المللی دعوت شده است، اظهار داشت: حدود ۱۵۰ مهمان خارجی از حوزه علم و فناوری و رسانه ای در رویداد جایزه مصطفی(ص) حضور خواهند داشت که سفیرانی برای معرفی کشور ایران و شهر اصفهان به سراسر دنیا خواهند بود.
ربانی هدف از برگزاری رویداد مذکور را علاوه بر اعطای جایزه مصطفی(ص) به برترین دانشمندان مسلمان دنیا، شبکه سازی، گفتمان سازی و ظرفیت سازی بین دانشمندان و صاحبنظران جهان اسلام دانست و تصریح کرد: پنج دانشمند مسلمان برتر دنیا در این رویداد معرفی و تجلیل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه شهر اصفهان در هفته دوم مهر امسال میزبان دانشمندان مسلمان سراسر دنیا خواهد بود، اضافه کرد: برنامههای زیادی مانند برگزاری نشستهای تخصصی و هماندیشی و بازدید از نمایشگاههای فناوری، دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاهها، مراکز علمی و فناوری، واحدهای صنعتی و تحقیقاتی و همچنین آثار تاریخی و فرهنگی اصفهان در این رویداد پیش بینی شده است.
ربانی از جمله دلایل انتخاب اصفهان را برای میزبانی از این رویداد بین المللی، سوابق علمی، تاریخی و فرهنگی این خطه دانست و تاکید کرد: با برگزاری این رویداد، فرصت مناسبی برای توسعه حوزه علم و فناوری ایران و اصفهان فراهم میشود.
وی با اشاره به برنامههای پیش بینی شده در پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) خاطرنشان کرد: مهمانان خارجی از ششم مهر وارد اصفهان خواهند شد و روز جمعه هفتم مهر، مراسم افتتاحیه بطور رسمی در سالن اجلاس سران اصفهان برگزار میشود.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: برنامههای روز جمعه بر محور هوش مصنوعی است که از جمله آنها میتوان به رویداد ترویجی دانش آموزی در حوزه فناوریهای هوش مصنوعی، گردهمایی فعالان هوش مصنوعی و نمایشگاه هوش مصنوعی اصفهان اشاره کرد.
ربانی با اشاره به حضور حدود ۴۰۰ دانش آموز در رویداد فناوریهای هوش مصنوعی، ادامه داد: در گردهمایی فعالان هوش مصنوعی نیز بهترین کارشناسان و شرکتهای فعال در این زمینه حضور خواهند داشت.
وی درباره برنامههای روز سوم رویداد یعنی شنبه هشتم مهر نیز توضیح داد: در این روز سه برنامه اصلی بطور موازی برگزار میشود که شامل نشست تبادل تجربههای علمی (استپ علمی) در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رویداد سرمایهگذاری در کسب و کارهای هوش مصنوعی در اتاق بازرگانی اصفهان و گردهمایی فعالان شبکه پژوهشهای بین رشته ای در هتل عباسی با حضور مهمانان بین المللی است.
ربانی محور این نشستها را شبکه سازی، مدیریت نخبگان و توسعه فناوری دانست و خاطرنشان کرد: برنامههای روز چهارم نیز شامل نشستهای تبادل تجربههای علمی در دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان و علوم پزشکی اصفهان و مسابقه پوستر دانشجویی است.
وی درباره برنامه های روز پنجم یعنی دوشنبه دهم مهر اظهار داشت: در این روز مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) در عمارت باغ موزه چهلستون اصفهان با حضور دانشمندان مسلمان دنیا، نخبگان و دانشگاهیان برگزار میشود.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان دیگر برنامه های روز دوشنبه را نشست استادان فعال در شبکه پژوهش های بین رشته ای، نشست تبادل تجربه های فناوری در زمینه های انرژی و محیط زیست و سلامت و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه عنوان کرد.
ربانی اضافه کرد: در روز سه شنبه یازدهم مهر برنامه بازدید مهمانان خارجی از مراکز مختلف در اصفهان و همچنین نمایشگاه " فن نما" برگزار میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دوره های بعدی رویداد جایزه مصطفی(ص) نیز در اصفهان برگزار خواهد شد، گفت: پیشنهادی در این زمینه مطرح شده اما تصمیمگیری درباره آن به عهده بنیاد جایزه مصطفی(ص) است.
جایزه مصطفی(ص) با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع به کار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.
پنجمین دوره رویداد جایزه مصطفی(ص) ششم تا دوازدهم مهر ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد.