به گزارش ایرنا، زندگی اقوام و مذاهب مختلف در صلح و صفا، دوستی و مودت در گلستان باعث شده تا این دیار به عنوان الگوی وحدت در کشور شناخته شود و رهبر معظم انقلاب هم مهر تایید بر عملکرد وحدت آفرین استان زده است.
تعامل بسیار خوب علما، روحانیون و بزرگان تشیع و تسنن در این استان باعث شده تا سردار حسین معروفی معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین در سفر به گنبدکاووس به مناسبت هفته وحدت، از ترکمنها و اهل سنت گلستان به عنوان نماد واقعی وحدت در کشور نام ببرد و تاکید کند که اهل سنت ساکن در ایران اسلامی به اهل بیت نبی مکرم اسلام (ص) ارادت و مودت دارند.
نامگذاری ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به نام هفته وحدت اقدامی بسیار ارزشمند است که نه تنها در ایران اسلامی بلکه در جهان اسلام مورد استقبال قرار گرفت و هر ساله در این هفته برنامههای فرهنگی مختلفی با حضور علما و روحانیون تشیع و تسنن در کشور از جمله استان گلستان برای نشان دادن وحدت و همدلی حاکم برگزار میشود.
شماری از روحانیون اهل سنت شرکت کننده در مراسم بزرگداشت هفته وحدت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اهتمام به وحدت اسلامی بین اقوام و مذاهب را از آرمانهای اصلی امام راحل و انقلاب اسلامی دانستند و گفتند: وحدت و همدلی بین اقوام و مذاهب باعث اقتدار و امنیت امروز ایران اسلامی است.
اصل وحدت به معنی ایجاد تعامل جهانی میان شیعه و سنی
امام جمعه موقت اهلسنت شهرستان مرزی مراوهتپه با تاکید بر اینکه وحدت یک حکم شرعی است که منحصر به یک کشور خاص نیست، گفت: هدف اصلی وحدت ایجاد تعامل جهانی میان شیعه و سنی با الگوگیری از ایران اسلامی است.
آخوند ناصرمحمد قزل اظهار کرد: گلستان در میان استانهای کشور به عنوان پایلوت وحدت شناخته شده است که میتواند الگوی سایر نقاط برای تقویت اتحاد و برادری قرار گیرد.
وی ایران اسلامی را مصداق بارز وحدت عملی دانست و تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در بالاترین رده حکومتی یک نفر از اهل سنت را به عنوان دریادار و فرمانده نیروی دریایی انتخاب کرد و در تمامی کشورهای همسایه هنگام وقوع درگیری در کنار ابرقدرتها، حضور پررنگ و تاثیرگذار ایران را شاهد هستیم.
آخوند قزل بیان کرد: اقتدار امروز ایران اسلامی با تقویت وحدت در سایه پیروی از فرامین رهبر معظم انقلاب بهدست آمده است.
وحدت مهمترین ریسمان برای ایستادگی در مقابل دشمنان
امام جمعه روستای ساری بخش گنبدکاووس هم وحدت را مهمترین ریسمان الهی برای جلوگیری از تفرقه و دشمنی دانست و گفت: توجه به وحدت امری ضروری است پس تمام مسلمانان باید با تقویت اتحاد و برادری مانع سوء استفاده دشمنان شوند.
آخوند عبدالحمید جاهد افزود: مسلمانان با حرکت زیر سایه فرامین رهبر معظم انقلاب و توجه بیشتر به مشترکات و پرهیز از پرداختن به مسائل تفرقه افکنانه میتوانند به خوبی در مقابل توطئههای دشمنان امت اسلام ایستادگی کنند.
وی اظهارکرد: گلستان در اغتشاشات سال گذشته روز و شبهای امن و آرامی را گذراند که نشاندهنده ارزش گذاشتن علمای تشیع و تسنن نسبت به مشترکات و تقویت همدلی در جامعه است و همگی وظیفه داریم حرکت در این مسیر را ادامه دهیم.
آخوند مراد کسلخه مدیر حوزه علمیه روستای قره ماخر گنبدکاووس هم با اشاره به زندگی دوستانه اقوام و مذاهب در استان گلستان، گفت: وحدت سرمایه بزرگ امت اسلامی برای ایستادگی در مقابل توطئههای دشمنان محسوب میشود.
وی از علما و روحانیون خواست سخنرانیهای خود در نشستها و مجالس را به طرح موضوعات وحدت آفرین اختصاص دهند تا همچنان شاهد زندگی در آرامش و صمیمت تشیع و تسنن در مناطق تقریبی از جمله استان گلستان باشیم.
اجرای درست جهاد تبیین مانع تخریب وحدت
یکی دیگر از روحانیون اهل سنت گلستان هم با قدردانی از وحدت حقیقی حاکم بر ایران اسلامی، گفت: تقویت انسجام و مودت در میان اقوام و مذاهب سدی محکم برای جلوگیری از رخنه دسیسههای تفرقه افکنانه دشمنان خواهد شد.
آخوند عبدالغفور چرکزی افزود: اگر جهاد تبیین مورد نظر رهبر معظم انقلاب به درستی اجرا شود هیچ وقت دشمنان نمیتوانند بر وحدت حاکم بر کشور خدشهای وارد کنند.
وی اظهارکرد: شرایط فعلی جامعه میطلبد تا همه مسلمانان حول محور ولایت فقیه، پیروی از رهبر معظم انقلاب و وحدت کلمه با هم اتحاد داشته باشند تا دشمنان نتوانند بر افکار و اندیشه مردم نفوذ کنند.
احترام متقابل به عقاید یکدیگر نمایش گوشهای از وحدت
امام جماعت اهل سنت روستای مرزی کلیجه بخش مرزی داشلی برون هم وحدت را یک امر متقابل دانست و گفت: حاکمیت احترام متقابل به عقاید و اعمال یکدیگر، سبب شده تا گلستان به عنوان یک استان نمونه در امر وحدت نه تنها در کشور بلکه در جهان شناخته شود.
آخوند حاجی نور آق افزود: وقتی ۲ طرف به اعتقادات یکدیگر احترام بگذارند خود به خود باعث تقویت وحدت میشود و در استان گلستان این امر تحقق پیدا کرده است.
وی ادامه داد: لازم است با برگزاری نشستها و برنامههای متنوع زمینه تثبیت و انسجام بیش از پیش وحدت در این دیار فراهم شود.
از ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت اهل سنت تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت شیعیان به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.