به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا خراسانیان روز دوشنبه به رسانه ها ابراز کرد: سمنان نخستین استان کشور بود که رفع تداخلات را انجام داد.
وی بیان کرد: سمنان در سال ۱۴۰۱ به عنوان نخستین استان کشور شناخته شد که رفع تداخلات را به طور کامل اجرایی کرد، در حالی که هنوز هیچ استانی به غیر از سمنان موضوع رفع تداخلات را به طور کامل انجام نداد.
وی یادآور شدک با اتمام رفع تداخلات در استان سمنان مقدمات صدور سند برای اراضی کشاورزی این استان و در نتیجه، مقدمات تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی استان سمنان در استان سمنان فراهم شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه موضوع تجمیع اراضی کشاورزی نیاز به صدور سند دارد، اما یکپارچگی اراضی کشاورزی نیازی به صدور و اخذ سند مالکیت از سوی مالکین ندارد، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، موضوع یکپارچگی به عنوان اولویت مهم مدنظر سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان قرار گرفته است.
وی گفت که زمینه تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی استان سمنان فراهم شده و اکنون موضوع «یکپارچگی» در اولویت است.
خراسانیان اظهار داشت: قانون یکپارچگی و جلوگیری از خردشدن اراضی در سال ۱۳۸۵ به تصویب رسید و مقرر شد ظرف ۶ ماه آیین نامه و دستورالعمل آن تصویب شود، اما این کار انجام نشد تا بعد از ۱۰ سال بعد از تصویب قانون در سال ۱۳۹۵ آیین نامه اجرایی آن به تصویب هیات وزیران برسد، البته باز هم چندان مورد توجه قرار نگرفت و اجرای آن به تعویق افتاد.
وی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم برای اجرای این قانون مغفولمانده از گذشته افزود: با توجه به خشکسالیهای سالهای گذشته و کمبود آب و زیان کشاورزان و بهرهبرداران از این بابت، وزارت جهاد به فکر احیای این قانون افتاده و بحث یکپارچگی و تجمیع اراضی را در پیش گرفت.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: از سال قبل این موضوع در دستور کار سازمان امور اراضی قرار گرفت و در کنار این موضوع بحث رفع تداخلات و صدور اسناد اراضی کشاورزی که زمینهساز تجمیع و یکپارچگی اراضی است، به صورت جدی دنبال شد.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.