به گزارش ایرنا، محسن حویزه روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: طی ۶ ماه گذشته ۲۵۰ طرح کوچک و بزرگ با اعتبار ۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد در شهرهای شوش، حر و فتح المبین این شهرستان تعریف شده است که بخشی از این طرحهای آماده بهره برداری و یا در حال تکمیل است.
فرماندار شوش با بیان اینکه ۲۰۰ خیابان در شهرهای مختلف شوش در ۶ ماهه اخیر در سه شهر این شهرستان اجرا شده است گفت: شوش دارای ۱۱۰ روستاست که در این روستاها نیز ۱۱۲ طرح عمرانی و زیرساختی در حال انجام است که این موجب تحول بزرگ در این مناطق میشود.
اشتغال و تکمیل زیرساختها مهمترین مطالبه جوانان شوش است
حویزه با تشریح عملکرد ۶ ماهه خود بر مسوولیت فرمانداری شوش ادامه داد: بیش از ۳۰۰ نشست تخصصی، بازدید میدانی و دیدارهای مردمی در این ۶ ماهه پیرامون مسایل مختلف شوش برگزار شده است.
وی با اشاره به اولویت بندی مسایل شوش تصریح کرد: اشتغال، تکمیل زیرساختها، رفع مسایل شرکتها، لزوم گره گشایی از تعاونیها و ارتقای زیرساختهای شهری و روستایی مهمترین مطالبههای مردم در این شهرستان است.
فرماندار شوش با بیان اینکه شوش دارای ظرفیتهای بسیار گسترده کشاورزی، گردشگری و صنعتی است ادامه داد: اگر چه ظرفیتهای زیادی در شهرستان وجود دارد ولی با توجه به پرتعداد بودن جامعه جوان شوش، این ظرفیتها جوابگوی نیاز اشتغال جوانان نیست.
وی توسعه شرکتهای مولد موجود، جذب سرمایه گذار و ایجاد شرکتهای مولد، توسعه اشتغالهای خرد را سه راهکار ایجاد اشتغال در شوش دانست و افزود: رایزنیهایی در سطح ملی و استانی برای توسعه ظرفیت تولید شرکتهای مهم و بزرگ فعال در این شهرستان آغاز شده است که به ثمر رسیدن این پیگیریها موجب تحول در اشتغال منطقه میشود.
حویزه تصریح کرد: شرکت قند شوش از جمله شرکتهای مهم شهرستان است که افزایش ظرفیت از سه هزار تن کنونی به ۱۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است که این اقدام موجب ایجاد ۴۵۰ فرصت شغلی جدید میشود.
۱۳ شرکت برای سرمایه گذاری در شوش اعلام آمادگی کردند
وی با بیان اینکه ۱۳ شرکت برای سرمایه گذاری در شوش اعلام آمادگی کرده است ادامه داد: شرکت تراکتورسازی و شرکت کشت و صنعت قند از جمله شرکتهایی است که برای سرمایه گذاری و احداث کارخانه در شوش اعلام آمادگی کردند که تکمیل پرونده برای طرح در شورای برنامه ریزی خوزستان در حال انجام است.
فرماندار شوش با اشاره به تصویب طرح توجیهی ایجاد مجتمع بزرگ صنایع تبدیلی شوش در شورای برنامه ریزی خوزستان افزود: این مجتمع بزرگ صنایع تبدیلی با سرمایه گذاری بخش خصوصی با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال در زمینی به وسعت ۵۰ هکتار طی ۳ سال احداث میشود که این مجتمع نیز بیش از ۶۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد میکند.
وی ادامه داد: بنا به تفاهمی فنی حرفهای دورههای مهارت آموزی را درجهت ایجاد مشاغل خورد اجرا و جهت واگذاری تسهیلات اشتغال به ادارات و بانکهای مربوطه معرفی میکند.
مشکل تعاونیهای مسکن شوش درحال پیگیری و باالویت برطرف میشود
حویزه تعاونیهای مسکن و گره گشایی از این تعاونیها را یکی از مطالبههای مهم مردم در شوش دانست و افزود: حل مشکل تمام تعاونیهای مسکن به صورت جداگانه وباالویت در دستور کار دستگاههای مختلف قرار گرفت که با تشکیل نشستهای متعدد، امروز هیچ تعاونی مسکنی که مشکل آن برطرف نشده باشد، وجود ندارد.
وی ادامه داد: اردیبهشت ماه امسال مسکنهای مهر تحویل و پرونده این مسکنها بسته میشود ضمن اینکه واحدهای مسکونی متعددی نیز دهه فجر امسال تحویل و یا عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
۲ روستای شهیددانش(عمله سیف) و منطقه دوار به شهر شوش الحاق میشود
فرماندار شوش، مشکل مسکن روستای شهید دانش(عمله سیف) را یکی از چالشهای جدی و چندین ساله شوش بود که با کار شبانه روزی و تصمیمی گیری برای انجام برخی الحاقها با همکاری استانداری، این مساله چندین ساله برطرف و واگذاری گام اول آغاز شده است.
حویزه تصریح کرد: روستای عمله سیف(شهید دانش) و منطقه دوار به زودی به شهر شوش الحاق میشود که با این الحاق، تحولی در ارائه خدمات به این ۲ منطقه ارائه میشود
سه زهکش اصلی شوش در حال بهسازی است
وی فعال سازی طرحهای نیمه تمام رها شده یکی از پل نظام مافی که چندین سال تعطیل بود گره گشایی شد و بر اساس زمان بندی تعریف شده تکمیل این طرح آغاز شد.
حویزه با اشاره به محل هزینه کرد اعتبارات آلایندگی گفت: شوش دارای سه زهکش اصلی است که به دلیل عبور از بافت اصلی شهر، تعمیر و بهسازی ان نیاز به کار و اعتبار سنگین است که بخش زیادی از عوارض آلایندگی شوش برای بهسازی این زهکشها هزینه شده است.
وی ادامه داد: امضای تفاهم نامه و تعریف طرحهای متعدد عمرانی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، بسیج سازندگی، بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان در حال انجام است که با نهایی شدن این طرحها، سرمایه گذاری سنگینی برای توسعه شوش عملیاتی میشود.
فرماندار شوش افزود: تا کنون ۱۶ طرح عمرانی در مناطق روستایی و شهری شوش جهادکشاورزی بنیادمسکن، راه وشهرسازی وشهرداری نهایی و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
تاکسی آبی در رودخانه شاوور شوش راه اندازی میشود
وی با بیان اینکه گره گشایی از مسایل مبتلا به شهرستان با پیگیری شبانه روزی و برخی ابتکارها در حال باز شدن است ادامه داد: ایجاد تاکسی آبی به منظور بهره گیری از ظرفیت عبور رودخانه شاوور از داخل شهر از جمله طرحهای ابتکاری تاکسی آبی رودخانه شاووراست که در حال پیگیری است.
حویزه ضمن تشکرازعملکردبرخی شرکتهای مستقر در شهرستان دررابطه با اجرای مسئولیتهای اجتماعی افزود: شوش شهری جهانی با آثار تاریخی شناخته شده جهانی است که باید از این ظرفیت برای توسعه اشتغال در این شهرستان استفاده شود.
مردم شوش منتظر خبرهای خوب برای بهبود زیرساختهای بهداشتی و درمانی باشند
وی ادامه داد: توسعه و تجهیز بیمارستان نظام مافی شوش، تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی تقاطع ورودی شوش و ایجاد تقاطع غیرهمسطح، ارتقای زیرساخت شبکه آب و برق، اجرای فیبرنوری و ۱۰۰ برابر شدن سرعت اینترنت شهرستان از جمله کارهایی است که به ثمر رسیده است.
فرماندار شوش افزود: شوش تنها شهرستان شمال خوزستان است که همچنان شبکه برق آن به صورت سیمی است که تامین کابلهای خودنگهدار به صورت جدی در حال انجام است.
تشکیل شورای رسانهای انتخابات شوش و کرخه فعال شد
فرماندار شوش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای رسانهای انتخابات شوش وکرخه گفت: اتاق فکر رسانهای در راستای بسترسازی برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات با حضور فعالان رسانهای این شهرستان تشکیل شده است.
وی با اشاره به برگزاری رویدادهای فرهنگی در این شهرستان افزود: شوش شهرستانی فرهنگی با تاریخ تمدنی کهن است به همین دلیل برگزاری رویدادهای فرهنگی در این شهرستان مورد تاکید است.
به گزارش ایرنا، یکم مرداد ماه امسال طی آیینی با حضور استاندار خوزستان محسن حویزه به عنوان سرپرست جدید فرمانداری شوش منصوب شد.
شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی بوده است. شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار میرود.
شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس و نیز مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و نیز حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور است.
در این شهر تاریخی عیلامیها، آشوریها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلیها و ساسانیان حکمرانی داشتهاند؛ شهر باستانی شوش، در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.