به گزارش ایرنا از روابط عمومی مدیریت بحران استانداری، منصور شیشهفروش عصر جمعه در گفت و گویی افزود: ساعت ۱۲:۱۵ ظهر امروز حادثه آتشسوزی در مراتع منطقه گردشگری اسفرجان شهرستان شهرضا گزارش شد که عوامل مدیریت بحران شهرستان شهرضا، یگان حفاظت منابع طبیعی و واحدهای آتشنشانی و امدادی شهرداریهای شهرضا و منظریه به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: با توجه به گسترگی حریق نیروهای امدادی از روستاهای هونجان، کهرویه، اسفرجان، شهرک صنعتی و نیز گروههای محلی دهیاری و شورا به کمک یگان ارتش مستقر در منطقه آتش را مهار و کنترل کردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: آتش سوزی در مراتع منطقه گردشگری اسفرجان شهرستان شهرضا بعلت صعبالعبور بودن محل، گرمای شدید، وزش تندبادهای تابستانی پس از سه ساعت و ۴۵ دقیقه تلاش، اطفاء شد.
وی ادامه داد: علت وقوع این حادثه خطای انسانی گزارش شد که پس از اعلام مراحل بررسی و پیگیری موضوع توسط منابع طبیعی در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: روز گذشته نیز چهار مورد حریق در ۱.۵ هکتار از مراتع ده زرگران شهرستان چادگان، ۱.۷ هکتار از مراتع بخش پادنای شهرستان سمیرم و ۲ هزار متر از مراتع پیشکوه شهرستان فریدونشهر محدوده روستای مکدین و ۱.۵ هکتار از مراتع روستای مزده شهرستان نطنز با اقدام به موقع مهار شد.
شیشهفروش با اعلام هشدار مجدد در خصوص پیشگیری از وقوع حریق در مراتع به علت تداوم و تقویت الگوهای گرم تابستانی تا پایان مردادماه و افزایش دما بر ارایه آموزشهای کاربردی و هشدار به دامداران و عشایر، گردشگران و ساکنین مناطق مجاور مراتع برای پیشگیری از روشن نمودن آتش در پوششهای گیاهی تاکید کرد.
وی گفت: تیمهای محلی مهار آتش میتوانند در پیشگیری و کنترل آتشسوزی در مراتع و تدارک امکانات کنترل حریق موثر باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: از ابتدای سالجاری و با احتساب این حوادث تاکنون با وقوع ۱۵ فقره حریق در مراتع و پوششهای گیاهی مناطق غرب و جنوب استان ۳۸ هکتار از عرصهها به اضافه ۱۰۰ هکتار امروز عصر طعمه حریق گردیدهاست.
به گزارش ایرنا، اصفهان ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع و ۴۱۴ هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت وجود دارد که با انجام مطالعات پهنهبندی حریق ۲میلیون هکتار از این مراتع با فراوانی بیشتر در مناطق غرب و جنوب استان و کمربند حریق در مناطق زاگرسی و ارتفاعات کرکس قرار دارد که بعلت شرایط اقلیمی گرم و خشک، وزش بادهای گرم فصلی،خشکی پوششهای گیاهی و علوفهای یک ساله و عوامل انسانی خطر پذیر در برابر حریق میباشد.