تهران ایرنا- مالزی پس از دریافت نمادین ریاست دوره‌ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) از لائوس، با انتشار بیانیه‌ای، تقویت رشد منطقه‌ای و بلند کردن صدای عدالت‌خواهی در جهان را اولویت‌های کوالالامپور برای ریاست دوره‌ای این بلوک در سال ۲۰۲۵ اعلام کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری برناما، مالزی روز جمعه ریاست آسه‌آن را از کشور لائوس تحویل گرفت و در بیانیه‌ای که امروز یکشنبه منتشر کرد، اعلام داشت که به توانمندسازی کشورهای عضو این بلوک و تقویت رشد اقتصادی در منطقه ادامه ‌می‌دهد.

مالزی که از اول ژانویه ۲۰۲۵ (۱۲ دی ۱۴۰۳) به صورت رسمی نقش ریاست اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، موسوم به آسه‌آن را بر عهده می گیرد، قرار است نقش فعال تری در مسائل بین المللی ایفا کند و به تقویت صلح، ثبات و رفاه منطقه ای ادامه دهد.

ابراهیم انور نخست وزیر مالزی، در آیین اختتامیه نشست اعضای این بلوک از لوگو و همچنین موضوع ریاست آسه‌آن-مالزی در سال ۲۰۲۵ با عنوان «همه‌گیری و پایداری» رونمایی کرد. انتظار می رود آسه‌آن در این دوره در مورد مسائل حقوق بشر در میانمار با دقت و قدرت بیشتری عمل کند. علاوه بر این، صدای آسه‌آن در محکوم کردن بی‌عدالتی‌های بین المللی، به ویژه در مورد فلسطین و کشورهای آفریقایی قوی‌تر شنیده خواهد شد.

نخست وزیر مالزی روز یکشنبه درباره رویکرد خود در این جایگاه گفت: از پایان سال جاری میلادی کنفرانس های بین المللی زیادی با حضور هیات هایی از کشورهای مختلف در مالزی برگزار می شود که باعث رونق بیشتر اقتصادی ما خواهد شد.

وی افزود: مالزی قرار است میزبان بسیاری از نشست های مهم آسه‌آن با کشورهایی مانند آمریکا، چین، کره جنوبی، ژاپن، اروپا، هند، استرالیا و نیوزیلند باشد.

یکی از این رویدادهای مهم، اولین اجلاس سران آسه‌آن- شورای همکاری خلیج فارس و چین است که با حضور کشورهای آسه‌آن، ۶ کشور عربی حوزه خلیج فارس (بحرین، عمان، کویت، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی) و چین در ماه می سال آتی میلادی (اردیبهشت- خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود.

او پیش از برگزاری نشست عمومی سالانه اتاق‌های بازرگانی و صنایع چین مالزی (ACCCIM) گفت: این نشست ها بدون شک توجه و تمرکز جهانی را به مالزی جلب می‌کند و من از همه طرف‌ها درخواست همکاری کامل دارم.

انور موضع مالزی را به عنوان یک کشور مستقل و آزاد در برقراری روابط تجاری با همه به جز (رژیم) اسرائیل، اعلام و تاکید کرد: هیچ کشوری نمی تواند کوالالامپور را به طرفداری از یک طرف فرمان دهد. این موضع ماست زیرا مالزی به دنبال پیشرفت است و هدف آن حفظ روابط دوستانه با همه کشورها است اما ما مستقل هستیم.

وی گفت: ما به عنوان یک ملت مستقل و آزاد تصمیم گرفته ایم با همه ملت ها تجارت کنیم و هیچ کشوری نمی تواند به ما فرمان دهد.

انور که به تازگی از رهبری هیات مالزی به اجلاس های ۴۴ و ۴۵ آسه‌آن بازگشته است، افزود: دستاوردهای مالزی نتیجه یک ملت متحد چند قومی و دولت قوی و باثبات آن است.

مالزی چهار بار در سال های ۱۹۷۷، ۱۹۹۷، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۵ ریاست آسه‌آن را بر عهده داشته است.

برچسب‌ها